Sådan opgraderer du til Shopify Markets Pro

Hvis du opfylder kravene, kan du opgradere til Markets Pro direkte fra din Shopify-administrator. Markets Pro foretager flere ændringer i din butik, og du bør gennemgå ændringerne, før du opgraderer Markets Pro.

Når din butik er blevet gennemgået for Markets Pro, modtager du en mail og en meddelelse på siden Markeder i din Shopify-administrator.

Før du opgraderer til Markets Pro

Inden du opgraderer til Markets Pro, skal du sørge for, at du har forstået følgende ændringer, som Markets Pro foretager i din webshop, når din butik gennemgås:

Markets Pro-ændringer af din butik
Indstillinger Ændringer
Butik
  • Din betalingsgateway skifter til Markets Pro-betalingsgatewayen for internationale ordrer.
  • Dit produktkatalog klassificeres automatisk med HS-koder og justeres for begrænsninger efter land.
  • Dine produktpriser øges med en bestemt procentdel for at inkludere vekselgebyret.
  • Betalingsproces
  • Lokale betalingsmetoder føjes til din betalingsproces.
  • Told beregnes og opkræves ved betaling.
  • Kundens telefonnummer indsamles ved betaling for Markets Pro-ordrer.
  • DHL-levering med forudbetalt told bruges ved betaling.
  • En ansvarsfraskrivelse føjes til betalinger, hvor der står, at Global-e er den registrerede shopejer for transaktionen ved internationale ordrer.
  • Markeder
  • Der oprettes markeder til internationale markeder, som du sælger på i øjeblikket.
  • Ikke-kompatible lande fjernes fra markeder.
  • Ikke-kompatible valutaer skifter til USD.
  • Webshop
  • 136 valutaer er accepteret i din webshop.
  • Automatisk omdirigering af domæner er aktiveret, så internationale købere får den bedste oplevelse med butikslayoutet.
  • Alle dine internationale ordrer kontrolleres for svindel.
  • Betalinger
  • Du modtager udbetalinger i USD. Transaktionsdata er tilgængelige på d. 1., 8., 15. og 22. dag i måneden. Ikke-klargjorte ordrer er ikke inkluderet i udbetalinger.
  • Der er en ny transaktionstype i udbetaler for Markets Pro-fragtlabels.
  • Markets Pro bliver din registrerede shopejer for alle internationale ordrer.
  • Opgrader til Markets Pro

Du kan opgradere til Markets Pro direkte fra siden Markeder i din Shopify-administrator. Gennemgangen af din butik kan tage op til fem arbejdsdage.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
    2. Klik på Opgrader til Markets Pro.
    3. Valgfrit: Du kan gøre følgende i afsnittet Markets Pro-leveringspriser:

• Klik på Download pristabel for at downloade en CSV-fil med Markets Pro-leveringspriser.
      • Klik på Udforsk flere priser for at beregne Markets Pro-leveringspriser.
    4. I afsnittet Hvad sker der nu? skal du klikke på Administrer og derefter vælge at opgradere til Markets Pro manuelt eller automatisk, når din butik er blevet gennemgået:

• Hvis du automatisk vil opgradere til Markets Pro, skal du vælge Automatisk og derefter klikke på Luk.
      • Hvis du vil opgradere til Markets Pro manuelt, skal du vælge Manuelt og derefter klikke på Luk.
    5. Vælg Jeg accepterer servicevilkårene.

6. Klik på Send.

Hvis du vælger at opgradere til Markets Pro manuelt, kan du opgradere i Indstillinger > Markeder > Fuldfør opgradering, når din butik er gennemgået. Når du har opgraderet Markets Pro, kan du opsætte dine Markets Pro- og butiksindstillinger.

Slå Markets Pro fra

Hvis du ikke længere vil bruge Markets Pro til dine internationale ordrer, kan du slå Markets Pro fra i din butik.

Overvejelser i forbindelse med at deaktivere Markets Pro

Gennemgå følgende overvejelser, før du slår Markets Pro fra:

• Din endelige udbetaling kan holdes på op til 90 dage for at tage højde for potentielle tilbagebetalinger eller chargebacks.
    • Ordrer, der blev oprettet, inden Markets Pro blev slået fra, skal stadig klargøres via Markets Pro. Ordrer, der afgives efter, kan bruge andre klargøringsmetoder.
    • Annuller alle tidsplaner for afhentning, som du konfigurerer for Markets Pro-ordrer.
    • Det er kun butiksejere, der kan slå Markets Pro fra.

Ændringer af din butiks

Gennemgå følgende ændringer af din butik, når du har deaktiveret Markets Pro:

• Opkrævning af told og skatter deaktiveres i din butik.
    • Lokale betalingsmetoder, der er tilgængelige via Markets Pro, fjernes fra din butik.
    • Begrænsninger for produkter, lande og valutaer, der administreres af Markets Pro, ophæves. Du er selv ansvarlig for at holde styr på og overholde begrænsninger og regulativer.
    • Dine kunder fortsætter med at afsende ordrer i deres lokale valuta på alle dine aktuelle markeder.
    • Leveringspriser for e-handel fra DHL fjernes fra din betalingsprocessen, og labelomkostningen til DHL Express ændres. Gennemgå og opdater dine leveringspriser og dine markeder.

Slå Markets Pro fra

Du kan deaktivere Markets Pro i din butik.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
    2. Klik på Præferencer.
    3. Klik på Slå Markets Pro fra i afsnittet Markets Pro.
    4. Vælg årsagerne til, at du vil deaktivere Markets Pro, og klik derefter på Næste.
    5. Gennemgå de ændringer i din butik, der sker, når du har slået Markets Pro fra.
    6. Klik på Slå Markets Pro fra.

Du kan opgradere til Markets Pro igen fra Indstillinger > Markets > Præferencer.