Leveringspriser

Leveringspriser er det, du opkræver fra dine kunder ud over omkostningerne for de produkter, de bestiller. Eventuelle leveringspriser lægges til en kundes ordre ved betalingen.

Du kan vælge en række forskellige leveringspriser og -metoder, der skal vises som valgmuligheder til dine kunder, eller du kan holde det enkelt og give én enkelt valgmulighed.

Når du opretter leveringspriser, kan du også angive eventuelle begrænsninger eller regler for, hvilke leveringsmetoder er tilgængelige for indholdet af kundens indkøbskurv.

Faste leveringspriser

Faste leveringspriser er specifikke leveringsbeløb, som du opkræver fra en kunde for vedkommendes ordre.

Hvis du f.eks. vil opkræve 5 USD for levering, hver gang en kunde afgiver en ordre, skal du oprette en fast leveringspris på 5 USD.

Fordelen ved faste leveringspriser er, at du præcist har styr på, hvor meget der bliver opkrævet fra en kunde ved betalingen.

Generelle priser

Generelle priser giver en fast leveringsomkostning, uanset hvad der er i indkøbskurven.

Hvis du f.eks. vil have, at kunderne kan vælge mellem almindelig levering, der koster 5 USD, eller fremskyndet levering, der koster 15 USD, skal du oprette to generelle faste priser, én for hver valgmulighed.

Disse to priser vises som valgmuligheder i din betalingsproces for alle kunders ordrer.

Prisbaserede priser

Prisbaserede priser giver dig mulighed for at angive minimum- og maksimumværdier for indkøbskurven for dine faste leveringspriser.

Lad os f.eks. antage, at du ville opkræve forskellige priser for ordrer på under og over 50 USD. Med prisbaserede priser kan du angive en fast leveringspris på 4 USD for ordrer på under 50 USD og en fast leveringspris på 10 USD for ordrer på over 50 USD.

I eksemplet ovenfor vil en kunde med en indkøbskurv med en værdi på 35 USD kun få vist leveringsmuligheden på 4 USD ved betaling.

Vægtbaserede priser

Med vægtbaserede priser er det muligt at angive den samlede minimum- og maksimumvægt for dine faste leveringspriser.

Lad os f.eks. antage, at du ville opkræve forskellige priser for ordrer på under og over 5 kg. Med vægtbaserede priser kan du angive en fast leveringspris på 7 USD for ordrer på under 5 kg og en fast leveringspris på 15 USD for ordrer på over 5 kg.

I eksemplet ovenfor vil en kunde med en indkøbskurv med en samlet vægt på 7 kg kun få vist leveringsmuligheden på 15 USD ved betalingen.

Gratis levering

Alle faste leveringspriser kan gøres til gratis levering, hvis leveringsomkostningerne angives til 0 USD. Hvis du for eksempel vil tilbyde gratis levering på alle ordrer, kan du oprette en generel fast leveringspris til en pris af 0 USD.

Hvis du i stedet ville tilbyde gratis levering for ordrer på over 100 USD, skal du oprette en prisbaseret fast pris på 0 USD for ordrer på over 100 USD.

Beregnede leveringspriser

Beregnede leveringspriser er leveringsomkostninger, som leveres af transportfirmaer eller apps, som du føjer til din butik.

Når en kunde når til betalingsprocessen, sendes oplysninger om deres indkøbskurv til leveringsfirmaet eller appen, som derefter oplyser, hvad du skal opkræve for levering.

Fordelen ved leveringspriser, der er beregnet af leveringsfirmaet, er, at du kan overføre den nøjagtige pris for levering af en ordre direkte til kunden.

Beregnede leveringspriser fra transportfirmaer

Afhængigt af dit Shopify-abonnement og din lokation er der visse leveringsfirmaer, som du muligvis kan føje direkte til dine indstillinger for levering.

Transportfirmaer kan bruge følgende til at bestemme, hvor meget de vil opkræve for levering:

• Forsendelsesoprindelse
  • Forsendelsesdestination
  • Vægten på forsendelsen
  • Værdien af forsendelsen
  • Kassens dimensioner
  • Dimensionsbaseret vægt
  • Den ønskede leveringshastighed

Forestil dig f.eks., at en kunde fra Washington D.C. når til betalingen med en ordre på 1 kg. Din butik er placeret i Ottawa, Canada, og din standardkassestørrelse er 5" x 7" x 7", med en vægt på 0,375 kg. Hvis du forbinder din Shopify-konto med Canada Post, beregner Canada Post leveringsmulighederne for din kunde ud fra ordrekriterierne, og din kunde kan derefter vælge mellem dem under betalingsprocessen.

Beregnede leveringspriser fra apps

Apps kan også oplyse beregnede priser, hvis dit valgte transportfirma bruger en app til at integrere sig med Shopify, eller hvis du skal bruge en mere avanceret leveringskonfiguration.

Du kan finde alle de tilgængelige leveringsapps i Shopify App Store

Kundeoplevelse – valg af leveringspriser

Dine indstillinger for levering påvirker, hvad dine kunder ser ved betaling.

Når du har oprettet dine leveringspriser, kan du placere en testordre ved hjælp af din egen betalingsproces for at se, hvilke muligheder dine kunder har, og sørge for, at dine priser vises korrekt.

Sådan vælger dine kunder en leveringsmetode

Så snart dine kunder når betalingen og indtaster en leveringsadresse, vises deres leveringsmetoder. Selvom du kan konfigurere mange leveringsmuligheder, er hver kunde kun dem, der gælder for deres ordre. Den billigste løsning vises som standard.

Hvis din kunde forlader betalingssiden for at ændre indholdet af deres ordre, kan deres leveringspriser ændre sig. Da de fleste leveringspriser beregnes ud fra en ordres vægt, kan eventuelle væsentlige ændringer af indholdet gøre den oprindelige leveringspris misvisende. Når dine kunder vender tilbage til betalingsprocessen efter at have ændret en ordre, omdirigeres de tilbage til det samme trin i betalingsprocessen. De modtager ikke den nye, omregnede leveringspris, før de er klar til at afslutte deres køb.

Kunder, der indtaster en leveringsadresse i en region, der ikke er inkluderet i dine leveringszoner, modtager en meddelelse om, at der ikke er nogen leveringspris for deres region:

Betaling med PayPal Express

Hvis dine kunder betaler med PayPal Express, bliver de først sendt videre til PayPal-siden for at indtaste deres kreditkortoplysninger og faktureringsadresse. Efter dette trin får de vist de tilgængelige leveringsmetoder.

Du bør muligvis informere dine kunder om, at de vil støde på dette mellemliggende trin, hvis de bruger PayPal Express. En nem måde at gøre dette på er at oprette en informationsside og knytte den til sidefoden i din butik.