Meta-pixel

Når du opsætter Facebook og Instagram fra Meta, kan du tilføje en pixel til sporing af kundedata og -adfærd i din webshop. Du skal opsætte et delingsniveau for kundedata for at kunne bruge Meta-pixelen. Du bestemmer selv, hvor meget data du vil spore ved hjælp af pixelen. Kundedelingsindstillingen Standard, sender kun kundernes adfærd. Indstillingerne Udvidet og Maksimum sender yderlige kundeoplysninger som f.eks. navn, lokation og mailadresse.

Du kan oprette en Meta-pixel ved hjælp af Facebooks annonceadministrator eller i Facebook og Instagram fra Meta.

Hvis du tidligere har føjet en Meta-pixel til din webshops temakode, skal du fjerne denne Meta-pixelkode fra din webshop, når du har opsat din pixel ved hjælp af Facebook og Instagram fra Meta.

Meta-pixels kan medvirke til at forbedre din butiks markedsføringsmuligheder og effektiviteten af Facebook-annoncer. Hvis du vil oprette Facebook-annoncer, skal du tilknytte en Facebook-annoncekonto.

Sådan opretter du en Meta-pixel

Du kan oprette en ny Meta-pixel direkte i Facebook og Instagram fra Meta ved at klikke på Opret ny i opsætningsfeltet for pixelen. Du kan også oprette en Meta-pixel i Facebooks annonceadministrator. Se, hvordan du opretter en pixel i Facebooks annonceadministrator i Facebooks Hjælp.

Føj en Meta-pixel til din webshop

Når du føjer en Meta-pixel til Facebook og Instagram fra Meta, integreres pixelen med din webshop. Du kan tilføje en Meta-pixel, når du opsætter Instagram Shopping eller Facebook Shop. Du skal aktivere datadeling i afsnittet Deling af kundedata, før du kan tilføje en Meta-pixel.

Du kan administrere din Meta-pixel i Indstillinger for datadeling i afsnittet Indstillinger i Facebook og Instagram fra Meta.

Du kan finde en liste over dine oprettede pixels i afsnittet Deling af kundedata under Indstillinger for datadeling i Facebook og Instagram fra Meta. Klik på Opret forbindelse for at tilknytte en eksisterende Meta-pixel, eller klik på Opret ny for at oprette en ny Meta-pixel.

Når du har føjet en Meta-pixel til din webshop, skal du sikre dig, at den fungerer, ved at bruge Facebooks annonceadministrator. Få mere at vide om, hvordan du kan se, om din Meta-pixel fungerer, i Facebooks Hjælp.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Facebook & InstagramApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger, og klik derefter på Indstillinger for datadeling.

5. Klik på slå til/fra for Aktivér datadeling i afsnittet Deling af kundedata.

6. Vælg Standard, Udvidet eller Maksimum i afsnittet Vælg niveau for datadeling.

7. Vælg din pixel på listen.

8. Klik på Bekræft.

Rediger eller fjern en Meta-pixel fra din webshop

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Facebook & InstagramApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Skift i afsnittet Indstillinger for datadeling for at fjerne din aktuelle pixel.

6. Tilknyt en anden pixel, eller opret en ny.

Hvis du har redigeret din temafilkode for at tilføje en Meta-pixel, skal du fjerne pixel-koden, før du kan tilføje et id for en Meta-pixel ved hjælp af Facebook og Instagram fra Meta. Hvis du ikke fjerner pixel-koden, vil din butik indeholde mere end én pixel, hvilket kan medføre duplikerede eller forkerte data i dine rapporter.

Fjern pixelkode fra din temafil

Fjern din Meta-pixel i din webshops præferencer

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Online storeApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Præferencer.

5. Klik på Skift i afsnittet Meta-pixel.

6. Slet Meta-pixelen, og klik derefter på Gem.

Hændelser for deling af kundedata

Når du har tilføjet en Meta-pixel i Shopify, sporer denne pixel visse hændelser i din webshop såsom, når en kunde ser på en bestemt side. Du kan få mere at vide om hændelser for deling af kundedata under Facebook – deling af data.

Sådan migrerer du din Meta-pixel til Facebook og Instagram-appen

1. juli 2023 flyttes administrationen af Meta-pixel fra Præferencer i din webshop til Facebook og Instagram-appen. Hvis du vil fortsætte med at spore kundeadfærd og analysere trafikken i din butik, skal du føje din Meta-pixel til Facebook og Instagram-appen.

Når du har føjet din Meta-pixel til Facebook og Instagram-appen, behøver du ikke at fjerne Meta-pixelen fra din webshops præferencer.