Shopify Markets Pro -tilausten jakelu ja hallinta

Voit jaella kansainvälisiä tilauksia Markets Pron avulla käyttämällä jompaakumpaa seuraavista vaihtoehdoista:

• Osta ja tulosta DHL Express- ja DHL eCommerce -lähetystarroja suoraan Shopify adminissa.
  • Tilausten jakeleminen ja lähettäminen kolmannen osapuolen jakelukumppanilta hankittujen DHL Expres- ja DHL eCommerce -lähetystarroja käyttäen.

Myös Markets Pro -tilausten hyvitys ja palauttaminen on mahdollista.

Markets Pro -lähetystarrojen ostamisessa huomioitavaa

Ennen kuin ostat DHL:n lähetystarroja kansainvälisiä tilauksiasi varten, tarkista seuraavat seikat ja rajoitukset:

• Et voi lisätä toimitusvakuutusta Markets Pro -lähetystarroihin.
  • Markets Pro ei tue kuljetuspalvelujen paketteja. Jos suoritat jakelun Shopifysta, sinun on käytettävä mukautettuja paketteja ylläpitäjän Lähetys ja toimitus -asetuksista. Jos käytät kolmannen osapuolen jakelukumppania, sinun on käytettävä sovelluksessa tai alustalla määritettyjä paketteja.
  • Voit ostaa vain DHL Express- ja DHL eCommerce -lähetystarroja.
  • Jotta tullilaskelmat pitäisivät paikkansa, et voi muokata tilausten toimitusosoitteen maata, jos niissä on käytössä ennakkoon maksettavat tullit tai jos ne lähetetään Kanadaan, Yhdysvaltoihin tai Brasiliaan. Et voi myöskään muokata toimituksen provinssia tai osavaltiota.
  • Kansainvälisen lähetyksen ilmoitettu enimmäisarvo on 25 000 USD.
  • Markets Pro ei tue mukautettuja rivikohtia. Voit lähettää mukautettuja rivikohtia luomalla tilausluonnoksen ja vaihtamalla tilauksen rekisteröidyn kauppiaan Markets Prosta itseesi.
  • Asiakkaan etunimi tai sukunimi ei voi olla yksittäinen kirjain asiakkaan toimitustiedoissa. Esimerkiksi sekä J Doe että John D ovat virheellisiä asiakkaan nimen muotoja.
  • Markets Pro ei tue yksittäisen tuotteen jakamista useisiin lähetyksiin. Jokaisessa tilauksessa voidaan ostaa yhteensä yksi lähetystarra tuotetta kohti.
  • DHL:n lähetystarrat näyttävät kaikille tarroille painon 1 lb, jotta DHL punnitsisi jokaisen paketin. Tarran luonnin yhteydessä ilmoittamasi paino tallennetaan tarran viivakoodiin DHL:n vertailua varten.
  • Ilmaisia tuotteita sisältävien tilausten kauppalaskuissa ilmaisilla tuotteilla on 1,00 USD:n arvo. Tämä ei takaa, että lähetys läpäisee tullin onnistuneesti, eikä ilmaisen tuotteen arvoa ole mahdollista ilmoittaa manuaalisesti.

Tilausten jakelu suoraan Shopify Adminissa

Voit jaella Markets Pro -tilauksesi suoraan Shopify Adminissa ostamalla DHL Express- ja DHL eCommerce -lähetystarroja yksittäin tai joukkona.

Lähetystarrojen ostaminen ja tulostaminen yksittäin

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, joka sisältää jakelemattomia esineitä.

3. klikkaa Jakelematta-kohdassa Luo lähetystarra.

4. Vahvista TUOTTEET-osassa jakeluun sisällytettävä tuotemäärä. Jos haluat lähettää asiakkaan tilauksen useammalla kuin yhdellä jakelulla, vähennä kaikkien niiden tuotteiden määrä nollaan, joita et halua lähettää tässä jakelussa. Voit ostaa ylimääräisen lähetystarran jokaiseen jakeluun, jotka tarvitaan koko tilauksen viimeistelyyn.

5. Tarkista tulli-ilmoituslomake ja täytä kaikki puuttuvat tiedot:

1. Klikkaa TUOTTEET-osiossa Muokkaa tullitietoja.
    2. Vahvista tuotetiedot, kuten paino, määrä, arvo ja kuvaus.
    3. Klikkaa Tallenna.
  6. Valitse Paketti-osiosta olemassa oleva paketti tai luo uusi paketti:

• Jos haluat käyttää olemassa olevaa pakettia, valitse paketti Paketti-pudotusvalikosta.
    • Voit luoda uuden paketin seuraavasti:
      1. Klikkaa Paketti-osiossa Lisää paketti.
      2. Kirjoita Lisää paketti ‑valintaikkunaan uuden paketin tiedot.
      3. Klikkaa Lisää paketti.
  7. Kirjoita Kokonaispaino (paketin kanssa) ‑kenttään lähetyksen kokonaispaino.

8. Valitse Toimituspäivä-kentästä toimituspäivä. Jos haluat lähettää toimitustiedot automaattisesti asiakkaillesi toimituspäivänä, valitse Lähetä toimitustiedot asiakkaille.

9. Tarkista toimitustiedot Yhteenveto-kohdassa ja klikkaa Osta lähetystarra.

10. Valitse, käytetäänkö lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita tai pakkausluetteloja ja valitse sen jälkeen tulostuspaperisi malli.

11. Tulosta lähetystarrat ja asiakirjat.

Lähetystarrojen ostaminen ja tulostaminen joukkotoimintona

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valinnainen: Jos haluat nähdä vain jaeltavat tilaukset, klikkaa Ei jaeltu -välilehteä.

3. Napauta valintaruutua niiden tilausten vieressä, joille haluat luoda lähetystarran.

4. Klikkaa Luo lähetystarrat. Jos jakelet useista sijainneista, valitse sopiva sijainti ja klikkaa sitten Jatka.

5. Tarkista tulli-ilmoituslomake ja täytä kaikki puuttuvat tiedot:

1. Klikkaa tilauksen Tuotteet-kenttää.
    2. Klikkaa Muokkaa tulli-ilmoitusta.
    3. Vahvista jokaisen tuotteen paino, määrä, arvo ja kuvaus.
    4. Valinnainen: Valitse Tallenna toimitustiedot tuotetietoihin.
    5. Valitse Päivitä tullausilmoituslomake ‑kohdassa vaihtoehto useiden tilausten tai vain tämän tilauksen päivittämiseksi.
    6. Klikkaa Tallenna.
  6. Tee tarroihin muutoksia Luo lähetystarroja -sivulla.

7. Klikkaa Tarkista ja osta.

8. Valinnainen: Muuta toimituspäivää.

9. Valinnainen: Muuta, lähetetäänkö asiakkaille tilauksen jakelua koskeva sähköpostiviesti.

10. Klikkaa Osta lähetystarroja.

11. Valitse käytetäänkö lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita ja pakkausluetteloja ja valitse sen jälkeen tulostuspaperisi malli.

12. Tulosta lähetystarrat ja asiakirjat.

Tilausten jakelu ulkoisten jakelupalvelujen avulla

Shopify Markets Pro -tilauksia voidaan jaella seuraavien jakelupalvelujen avulla:

Jos sinun täytyy mitätöidä olemassa oleva lähetystarra ulkoisesta jakelupalvelusta ja saada uusi lähetystarra, klikkaa Peruuta tarra ja osta sitten uusi tarra. Sinua veloitetaan vain kuljetusliikkeen skannaamasta tarrasta.

Jos käytät luettelon ulkopuolista jakelupalvelua ja haluat aloittaa jakelun välittömästi, sinun tai jakelun yhteistyökumppanisi on ostettava lähetystarrat ja jaeltava Markets Pro -tilaukset Shopify adminisi kautta. Jos haluat integroida ulkoisen jakelupalvelun Shopify Markets Pro -palveluun, ota yhteyttä myyntiedustajaasi.

Lisää yhteensopivia jakelupalveluja otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Jos olet jakelupalvelu tai käytät kauppiaana sellaista jakelupalvelua, jota ei löydy listalta, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Pidossa olevat tilaukset

Markets Pro -tilaukset asetetaan pitoon, eikä niitä voida täyttää ennen kuin pito on poistettu. Tilauksen ollessa pidossa Markets Pro tekee tilausta koskevan petosanalyysin, tarkastaa tilauksen tiedot, kuten asiakkaan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, ja vahvistaa, että tarkat tullit ja tuontiverot on kerätty tarvittaessa.

Tilauksen pito poistuu yleensä viiden minuutin kuluessa. Joissakin tapauksissa Markets Pro saattaa pitää tilaustasi pidossa pidempään tilauksen lisätarkastusta varten.

Kun tilauksen pito on poistettu, tilauksesi maksu maksetaan automaattisesti tai voit tehdä sen manuaalisesti maksumenetelmästäsi riippuen.

Markets Pro -tilausluonnosten hallinnointi

Kun luot tilausluonnoksen ja lisäät siihen Markets Pron hallinnoimista markkinoista asiakkaan, jolla on toimitusosoite, tilausluonnokseesi valitaan automaattisesti rekisteröity Markets Pro -kauppias.

On tärkeää, että määrität tilausluonnoksellesi Markets Pro -kuljetuspalvelun. Jos et määritä Markets Pro -toimitustapaa, tulleja ei lasketa, eikä Markets Prota voida määrittää rekisteröidyksi kauppiaaksi.

Jos et lisää asiakasta, mutta valitset Markets Pron hallinnoimat markkinat, tilausluonnokseesi valitaan automaattisesti rekisteröity Markets Pro -kauppias.

Seuraavat näkökohdat koskevat Markets Pron hallinnoimia tilausluonnoksia:

Muuta kansainvälisten tilausluonnostesi rekisteröityä kauppiasta

Voit muuttaa kansainvälisten tilausluonnostesi rekisteröityä kauppiasta. Jos muutat rekisteröidyn kauppiaan Markets Prosta omaksi itseksesi, olet vastuussa kansainvälisen myynnin usein monimutkaisista rahoitus- ja oikeudellisista seikoista.

Valitsemastasi rekisteröidystä kauppiaasta riippuen saat käyttöösi erilaisia lähetystarroja:

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Admin -sivulta kohtaan Tilaukset > Luonnokset.
  2. Klikkaa sitä tilausluonnosta, jonka rekisteröidyn kauppiaan haluat vaihtaa.
  3. Klikkaa Markkina-osiossa ... ja klikkaa sitten Vaihda rekisteröity kauppias.
  4. Valitse se rekisteröity kauppias, jonka kanssa haluat hallinnoida tilaustasi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Markets Pro -tilausten hyvitys ja palauttaminen

Voit palauttaa Markets Pro -tilausten maksun samalla tavalla kuin muiden tilausten maksun Shopify Adminissa. Lisätietoja on kohdassa Palautusten ja hyvitysten luominen.

30 päivän valuuttakurssitakuu

Markets Pro -tilauksissa, jotka maksetaan ulkomaan valuutassa, on käytössä valuuttakurssilukitus 30 päivän ajan. 30 päivän valuuttakurssitakuu varmistaa, että samaa valuuttakurssia sovelletaan 30 päivän ajan tilauksen teon jälkeen, mikä auttaa sinua välttämään valuutan arvon vaihtelusta aiheutuvia tappioita.

Tämä tarkoittaa, että jos sinun on palautettava maksu alle 30 päivää sitten tehdystä tilauksesta, valuuttakurssi on sama kuin tilaus tehtäessä.

Tullit, tullimaksut ja ALV

Kun Markets Pro -tilaus on jaeltu, tulleista, tullimaksuista tai ALV:stä ei anneta hyvitystä. Jos koko tilauksen maksu palautetaan ennen tilauksen jakelua, tullien ja tullimaksujen maksu palautetaan sinulle seuraavana tulomaksupäivänä.

Palautukset

Voit ostaa Markets Pro -tilausten palautustarran kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta tai kuljetuspalvelulta. Markets Pro -tilauksissa ei ole palautustarroja koskevia erityisiä vaatimuksia.

Vaihdot

Tuotevaihto katsotaan uudeksi Markets Pro -tilaukseksi, jonka täytyy käydä tullin läpi. Sinun tai asiakkaasi on maksettava tullit ja verot toisen kerran.

B2B-tilaukset ja Markets Pro

Shopify Markets Pro ei tue B2B-tilauksia. un toimitat B2B-tilauksia Markets Pron hallinnoimaan maahan tai alueille, sinun on itse oltava näiden tilausten rekisteröity kauppias. Tilaukset muutetaan automaattisesti niin, että olet kassavaiheessa rekisteröity kauppias. Voit myös käsitellä B2B-tilauksia tilausluonnoksina.

Ilmaiset tilaukset ja Markets Pro

Shopify Markets Pro ei tue ilmaisia tilauksia. Kun luot nollan dollarin arvoisia tilauksia maihin tai alueille, joita Markets Pro hallinnoi, sinun täytyy olla näiden tilausten rekisteröity kauppias. Kassalla kauppa on automaattisesti näiden tilausten rekisteröity kauppias.