Tuotteiden hintojen lokalisointi hakukoneita varten

Päivitä teemasi, jotta voit varmistaa, että hakukoneiden tuloksissa näkyvät hinnat vastaavat asiakkaidesi valuuttoja.

Hakukonetuloksissa näkyy usein tuotteen hinta. Kun myyt useissa valuutoissa, hakutuloksissa näkyvä valuutta ei aina vastaa asiakkaan paikallista valuuttaa.

Jos asiakkaiden hakutuloksissa ilmenee tämäntyyppistä valuuttaristiriitaa, sinun on muokattava kauppasi teemaa niin, että se sisältää tiedot siitä, millä kielialueilla ja missä valuutoissa myyt. Useimmissa tapauksissa voit tehdä tämän säätämällä teemasi seuraavia asetuksia:

• jäsennellyt tiedot
  • hreflang-linkit
  • säännönmukaisen URL-osoitteen asetukset.

Myyt esimerkiksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Uudessa-Seelannissa asuva asiakas etsii kaupastasi T-paitaa. Hakutuloksissa hän näkee hinnan Australian dollareissa (20 AUD). Kun asiakas klikkaa tulosta, hänet ohjataan T-paidan tuotesivun uusiseelantilaiseen versioon. Tällä sivulla asiakas näkee hinnan Uuden-Seelannin dollareissa (22 NZD). Asiakas huomaa hintaeron hakutulosten ja tuotesivun välillä ja hämmentyy. Hän ei tee ostoa, vaan jää empimään.

Jäsenneltyjen tietojen käyttäminen

Voit käyttää sivun sisäistä merkintää tietojesi jäsentelemiseksi niin, että ne kertovat hakukoneille, missä valuutoissa myyt. Hakukoneet käyttävät jäsenneltyjä tietoja sivujesi sisällön luokittelemiseksi. Niitä käytetään myös hakutulosominaisuuksien toteuttamiseen, kuten tuotteen hinnan näyttämiseen tuloksissa.

Jokaisessa tuetussa valuutassasi sinun on käytettävä strukturoitua product -datatyyppiä ja sisällytettävä priceCurrency -ominaisuus. Tässä ominaisuudessa kuvataan valuuttaa (ISO 4217 -muodossa), ja se on määritettävä valuutaksi cart.currency.iso_code (ei shop.currency).

Debut-teemassa jäsennellyille tiedoille käytetään eri muotoa, mikä tekee näistä vaiheista tarpeettomia. Jos siis käytät Debut-teemaa, voit ohittaa nämä vaiheet ja aloittaa suoraan vaiheesta 2: käytä hreflang-määritteitä.

Vaiheet:

1. Etsi teemastasi priceCurrency-ominaisuus, joka on asetettu sisäkkäin offers-tuotealueeseen. Yleensä priceCurrency on määritelty Osiot-kansion product-template.liquid-tiedostossa. Jos et löydä tätä ominaisuutta, lisää se Sections/product-template.liquid-tiedostoon.
  2. Varmista, että priceCurrency on cart.currency.iso_code.

Koodisi pitäisi esimerkiksi näyttää seuraavalta:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/Product . . .
<div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer">
  <meta
    itemprop="priceCurrency"
    content="{{ cart.currency.iso_code }}"
  />
  . . .
</div>

Jäsenneltyjen tietojen testaustyökalun avulla voit testata muutoksiasi.

Hreflang-määritteiden käyttäminen

Voit käyttää hreflang-määritteitä kertoaksesi hakukoneille tuotesivujesi eri versioista. Sinun on määritettävä kieli (ISO 639-1 ‑muodossa) ja alue (ISO 3166-1 Alpha 2 ‑muodossa) jokaisen valuutan osalta, jossa myyt.

Vaiheet:

1. Avaa theme.liquid-tiedostosi. Tämän tiedoston tulisi sisältää <link ... >-elementtejä.
  2. Varmista, että jokaisella valuutalla, jossa myyt, on link rel=alternate-elementti, kuten seuraava elementti:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="LANG-CTRY"
  href="{{ canonical_url}}?currency=XXX"
/>`.

Jos esimerkiksi myyt valuutoissa USD, GBP ja JPY, varmista, että theme.liquid-tiedostosi sisältää seuraavat rivit:

<head>
  ...
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-us"
    href="{{ canonical_url }}?currency=USD"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-gb"
    href="{{ canonical_url }}?currency=GBP"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="ja-jp"
    href="{{ canonical_url }}?currency=JPY"
  />
  ...
</head>

Jos myyt euroissa (EUR), sinun on määritettävä tukemasi alueet (kieli/maa). Lisää jokaiselle tukemallesi EUR-alueelle <link>-elementti ja sisällytä kyseiseen alueeseen hreflang-määrite.

Seuraavat rivit esimerkiksi kertovat hakukoneelle, että tuotesivun EUR-versio tulisi näyttää Ranskassa ranskaksi, Saksassa saksaksi ja Alankomaissa sekä englanniksi että hollanniksi:

...
<link
  rel="alternate"
  hreflang="fr-fr"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="de-de"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="en-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="nl-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
...
  1. Lisää link rel=alternate-elementti ja aseta hreflang muotoon x-default. Hakukoneet käyttävät tätä varalinkkiä, kun asiakas sijaitsee alueella, jota et tue:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="x-default"
  href="{{ canonical_url }}"
/>

Vaihe 3: käytä säännönmukaista URL-osoitetta

Voit kertoa hakukoneille, mitä URL-osoitetta käytetään säännönmukaisena URL-osoitteena. Tämä kertoo hakukoneille, että viitattu maakohtainen sivu on erillinen ja itsenäinen sivu eikä suinkaan kopio toisesta sivusta. Tämä auttaa hakukonetta määrittämään, mitä valuuttaa näytetään. Käytä <link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}"> ja sisällytä cart.currency.iso_code.

Vaiheet:

1. Etsi teema.liquid-tiedostostasi säännönmukainen linkki. Jos et löydä kyseistä linkkiä, lisää sellainen:
<link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}>"
  1. Varmista, että cart.currency.iso_code sisältyy säännönmukaiseen URL-osoitteeseesi:
<link
  rel="canonical"
  href="{{ canonical_url }}?currency={{ cart.currency.iso_code }}"

Aiheeseen liittyvät linkit