Je productprijzen voor zoekmachines lokaliseren

Werk je thema bij om ervoor te zorgen dat de prijzen die in zoekmachineresultaten worden weergegeven, overeenkomen met de valuta's van je klanten.

Zoekmachines tonen vaak de prijs van een product in hun zoekresultaten. Wanneer je in meerdere valuta verkoopt, komt de valuta in de resultaten soms niet overeen met de lokale valuta van je klant.

Als dit type valuta voor je klanten niet overeenkomt met hun zoekresultaten, moet je het thema van je winkel bewerken, zodat deze informatie bevat over de landinstellingen en valuta's waarin je verkoopt. In de meeste gevallen kun je dit doen door de volgende instellingen in je thema aan te passen:

• gestructureerde gegevens
  • hreflang-links
  • canonieke URL-instellingen

Je verkoopt bijvoorbeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. Een klant in Nieuw-Zeeland zoekt naar je t-shirt. In hun zoekresultaten zien ze de prijs in Australische dollars (AUD 20). Wanneer deze klant op het resultaat klikt, wordt hij doorgestuurd naar de Nieuw-Zeelandse versie van de productpagina van het t-shirt. Op deze pagina ziet je klant de prijs in Nieuw-Zeelandse dollars (NZD 22). De klant merkt de verschillen in prijs tussen de zoekresultaten en de productpagina en is niet tevreden. Deze klant vertraagt het maken van een aankoop.

Gestructureerde gegevens gebruiken

Je kunt markeringen op de pagina gebruiken om je gegevens te structureren, zodat deze zoekmachines vertellen in welke valuta's je verkoopt. Gestructureerde gegevens worden gebruikt door zoekmachines om de content op je pagina's te classificeren. Het wordt ook gebruikt om functies voor zoekresultaten in te stellen, zoals het weergeven van de prijs van een product in de resultaten.

Voor elke valuta die je ondersteunt, moet je het gestructureerde gegevenstype van product gebruiken en de eigenschap priceCurrency bevatten. Deze eigenschap beschrijft de valuta (in ISO 4217-indeling) en moet op ingesteld worden op cart.currency.iso_code (niet shop.currency).

Het thema Debut gebruikt een ander formaat voor gestructureerde gegevens, waardoor deze stappen niet nodig zijn. Als je Debut gebruikt, kun je deze stappen overslaan en beginnen met Hreflang-attributen gebruiken.

Stappen:

1. Zoek in je thema naar de eigenschap priceCurrency die is genest in een itembereik van offers. Meestal wordt priceCurrency gedefinieerd in de product-template.liquid in de map Secties. Als je deze eigenschap niet kunt vinden, voeg je deze toe aan Secties/product-template.liquid.
  2. Zorg ervoor dat priceCurrency is ingesteld op cart.currency.iso_code.

Je code moet er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/Product . . .
<div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer">
  <meta
    itemprop="priceCurrency"
    content="{{ cart.currency.iso_code }}"
  />
  . . .
</div>

Je kunt de Gestructureerde tool voor het testen van gegevens gebruiken om je wijzigingen te testen.

Hreflang-kenmerken gebruiken

Je kunt hreflang-attributen gebruiken om zoekmachines te vertellen over de verschillende versies van je productpagina's. Voor elke valuta waarin je verkoopt, moet je de taal (ISO 639-1-indeling) en regio (ISO 3166-1 Alpha 2-indeling) opgeven waar de valuta op van toepassing is.

Stappen:

1. Open je theme.liquid.-bestand. Dit bestand moet <link ... >-elementen bevatten.
  2. Zorg dat er voor elke valuta waarin je verkoopt een link rel=alternate-element is, zoals het volgende element:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="LANG-CTRY"
  href="{{ canonical_url}}?currency=XXX"
/>`.

Als je bijvoorbeeld verkoopt in de valuta's USD, GBP en JPY, moet je ervoor zorgen dat je theme.liquid de volgende regels bevat:

<head>
  ...
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-us"
    href="{{ canonical_url }}?currency=USD"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-gb"
    href="{{ canonical_url }}?currency=GBP"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="ja-jp"
    href="{{ canonical_url }}?currency=JPY"
  />
  ...
</head>

Als je verkoopt in euro's (EUR), moet je de landinstellingen vaststellen (taal/land) die je ondersteunt. Voeg voor alle EUR-landinstellingen die je ondersteunt een <link>-element toe en voeg een hreflang-attribuut voor die landinstellingen toe.

De volgende regels vertellen de zoekmachine bijvoorbeeld dat de EUR-versie van de productpagina moet worden weergegeven aan Franstaligen in Frankrijk, Duitstaligen in Duitsland en zowel Engelstaligen als Nederlandstaligen in Nederland:

...
<link
  rel="alternate"
  hreflang="fr-fr"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="de-de"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="en-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="nl-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
...
  1. Voeg een link rel=alternate-element toe en stel de hreflang in op x-default. Zoekmachines gebruiken deze fallback-link wanneer je klant afkomstig is van landinstellingen die je niet ondersteunt:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="x-default"
  href="{{ canonical_url }}"
/>

Stap 3: Gebruik een canonieke URL

Je kunt de zoekmachine vertellen welke URL je moet gebruiken als de canonieke URL. Dit geeft een zoekmachine aan dat de landspecifieke pagina die wordt genoemd een afzonderlijke, stand-alone pagina is in plaats van een kpie van een andere pagina. Zodra je dit hebt ingesteld, helpt dit de zoekmachine om te bepalen welke valuta moet worden weergegeven. Gebruik <link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}"> en voeg de cart.currency.iso_code toe.

Stappen:

1. Zoek in theme.liquid naar de canonieke link. Als je deze link niet kunt vinden, voeg je er een toe:
<link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}>"
  1. Zorg ervoor dat je canonieke URL de cart.currency.iso_code toevoegt:
<link
  rel="canonical"
  href="{{ canonical_url }}?currency={{ cart.currency.iso_code }}"