Lokalisera dina produktpriser för sökmotorer

Uppdatera ditt tema för att se till att priserna som visas i sökmotorresultaten matchar dina kunders valutor.

Sökmotorer returnerar ofta priset för en produkt i sina sökresultat. När du säljer i flera valutor matchar valutan i resultaten inte alltid din kunds lokala valuta.

Om dina kunder upplever den här typen av matchningsproblem för valuta i sina sökresultat måste du redigera din butiks tema så att det innehåller information om de platser och valutor som du säljer i. I de flesta fall kan du göra detta genom att justera följande inställningar i ditt tema:

• strukturerade data
  • hreflang-länkar
  • kanoniska URL-inställningar

Du säljer till exempel i Australien och Nya Zeeland. En kund i Nya Zeeland söker efter din t-shirt. I sökresultaten ser de priset i australiensiska dollar (20 AUD). När kunden klickar på resultatet förs de till den nyzeeländska versionen av t-shirtens produktsida. På den här sidan ser din kund priset i nyzeeländska dollar (22 NZD). Kunden uppmärksammar prisskillnaderna mellan sökresultaten och produktsidan och blir förvirrad. Kunden väntar med att göra köpet.

Observera att innehållet på denna sida endast tillhandahålls för allmän information. Om du har problem med sökresultat och valuta, kontakta en Shopify partner som är specialiserad på SEO. Du kan kontakta partner via Shopifys Partner Directory.

Använd strukturerade data

Du kan använda påslag på sidan för att strukturera dina data så att de meddelar sökmotorerna vilka valutor du säljer i. Strukturerade data används av sökmotorer för att klassificera innehållet på dina sidor. Den används även för att aktivera funktioner för sökresultat, till exempel för att visa priset för en produkt i resultaten.

För varje valuta som du stöder måste du använda typen product av strukturerade data och inkludera egenskapen priceCurrency. Den här egenskapen beskriver valutan (i ISO 4217-format) och den måste ställas in till cart.currency.iso_code (inte shop.currency).

Om du använder temat Debut, som använder ett annat format för strukturerade data, kan du hoppa över dessa steg. Om du använder Debut kan du hoppa över dessa steg och börja med Använd hreflang-attribut.

Steg:

1. Sök i ditt tema efter priceCurrency-egenskapen som är inbäddad i en offers itemscope. Vanligtvis definieras priceCurrency i product-template.liquid i mappen Avsnitt. Om du inte hittar den här egenskapen lägger du till den i Sections/product-template.liquid.
  2. Se till att priceCurrency är inställd till cart.currency.iso_code.

Din kod bör till exempel se ut så här:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/Product . . .
<div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer">
  <meta
    itemprop="priceCurrency"
    content="{{ cart.currency.iso_code }}"
  />
  . . .
</div>

Du kan använda Testverktyget för strukturerade data för att testa dina ändringar.

Använd hreflang-attribut

Du kan använda hreflang-attribut för att meddela sökmotorer om de olika versionerna av dina produktsidor. För varje valuta som du säljer i måste du ange det språk(ISO 639-1-format) och den region (ISO 3166-1 Alpha 2-format) som valutan gäller för.

Steg:

1. Öppna din theme.liquid-fil. Den här filen ska innehålla <link ... >-element.
  2. För varje valuta som du säljer i ska du se till att det finns ett link rel=alternate-element, till exempel följande element:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="LANG-CTRY"
  href="{{ canonical_url}}?currency=XXX"
/>`.

Om du till exempel säljer i valutorna USD, GBP och JPY ska du se till att din theme.liquid innehåller följande rader:

<head>
  ...
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-us"
    href="{{ canonical_url }}?currency=USD"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-gb"
    href="{{ canonical_url }}?currency=GBP"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="ja-jp"
    href="{{ canonical_url }}?currency=JPY"
  />
  ...
</head>

Om du säljer i euro (EUR) måste du ange de platser (språk/land) som du stöder. Lägg till ett <link>-element och inkludera ett hreflang-attribut för den platsen för varje EUR-plats som du stöder.

Följande rader meddelar till exempel sökmotorn att produktsidans EUR-version ska visas för franskspråkiga i Frankrike, tyskspråkiga i Tyskland och både engelsk- och nederländskspråkiga i Nederländerna:

...
<link
  rel="alternate"
  hreflang="fr-fr"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="de-de"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="en-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="nl-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
...
  1. Lägg till ett link rel=alternate-element och ställ in hreflang till x-default. Sökmotorer använder denna reservlänk när din kund kommer från en plats som du inte stöder:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="x-default"
  href="{{ canonical_url }}"
/>

Steg 3: Använd en kanonisk URL

Du kan meddela sökmotorn vilken URL som ska användas som kanonisk URL. Detta talar om för en sökmotor att den landsspecifika sidan som hänvisas till är en distinkt, fristående sida snarare än en kopia av en annan sida. När den har ställts in hjälper den sökmotorn att bestämma vilken valuta som ska visas. Använd <link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}"> och inkludera cart.currency.iso_code.

Steg:

1. I theme.liquid söker du efter den kanoniska länken. Lägg till en länk om du inte hittar den här länken:
<link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}>"
  1. Se till att din kanoniska URL innehåller cart.currency.iso_code:
<link
  rel="canonical"
  href="{{ canonical_url }}?currency={{ cart.currency.iso_code }}"

Relaterade länkar