Vraag hoe klanten over je winkel hebben gehoord

Je kunt je klanten vragen hoe ze over je winkel hebben gehoord door een veld 'Hoe heb je over ons gehoord?' toe te voegen aan je winkelwagenpagina.

Hoe heb je over ons gehoord

Maak het formulierveld 'Hoe heb je over ons gehoord?' aan

Voeg het fragment toe aan de winkelwagenpagina

Als je het "Hoe heb je over ons gehoord?"-fragment in je winkelwagenpagina op wil nemen:

1. Klik in het menu Secties op cart-template.liquid. Als je thema geen cart-template.liquid bevat, klik dan op cart.liquid in het menu Templates.

2. Zoek de sluitende tag </form> in je code. Plak de volgende code op een nieuwe regel boven de sluitende tag </form>:

{% render 'hear-about-us' %}
  1. Klik op Opslaan.

Thema-instellingen toevoegen voor configuratie

1. Klik in het menu van Config op settings_schema.json.

2. Zoek in de code de eerste accolades die }, sluiten. Plak de volgende code op een nieuwe regel onder de sluitende accolade },:

{
"name": "Hear About Us",
"settings": [
    {
        "type": "text",
        "id": "hau_form_options",
        "label": "Form options",
        "default": "Facebook, Twitter, Google, Instagram, Youtube",
        "info": "Separate each option with a comma"
    },
    {
        "type": "header",
        "content": "Form validation"
    },
    {
        "type": "checkbox",
        "id": "hau_form_validation",
        "label": "Enable form validation",
        "default": true
    },
    {
        "type": "text",
        "id": "hau_error_message",
        "label": "Error message",
        "info": "The error message that is displayed when no selection is made",
        "default": "Please select an option below"
    },
    {
        "type": "text",
        "id": "hau_error_message_other",
        "label": "Other field error message",
        "info": "The error message that is displayed when there is no input in the 'Other' field",
        "default": "Please fill the text field below"
    },
    {
        "type": "header",
        "content": "Error styling"
    },
    {
        "type": "color",
        "id": "hau_error_color",
        "label": "Color",
        "default": "#ff0000"
    }
]
},
  1. Klik op Opslaan.

Maak het formulierveld verplicht

Je kunt dit formulierveld verplicht maken om te voorkomen dat klanten doorgaan in de checkout zonder een optie te selecteren in het veld "Hoe heb je over ons gehoord?".

1. Klik in het menu Secties op cart-template.liquid. Als je thema geen cart-template.liquid bevat, klik dan op cart.liquid in het menu Templates.

2. Zoek het volgende novalidate kenmerk in de formuliercode van de winkelwagen:

novalidate
  1. Vervang het novalidate kenmerk door de volgende code:
{% unless settings.hau_form_validation %}novalidate{% endunless %}
  1. Klik op Opslaan.

2. Klik in de themabewerker op Thema-instellingen in de zijbalk.

3. Klik op het tabblad Horen over ons.

4. Zorg onder Validatie van formulier ervoor dat de instelling Validatie voor formulier inschakelen is ingeschakeld.

Je opties instellen

Je kunt de opties van de vervolgkeuzelijst Hoe heb je over ons gehoord? bewerken met hulp van de thema-instellingen in de themabewerker.

1. Klik in de themabewerker op Thema-instellingen.

2. Klik op het tabblad Horen over ons.

3. In Formulieropties kun je opties toevoegen of verwijderen die gescheiden zijn door komma's.

4. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Waar zie ik de gegevens die zijn vastgelegd?

Je ziet het antwoord in het beheercentrum, in het gedeelte Aanvullende details van de bestelling:

Gedeelte met aanvullende details van een bestelling

Als geen van de opties het juiste antwoord is, kan een klant dan iets typen?

Ja, dat is mogelijk. Wanneer de klant Anders selecteert, wordt er onder het vervolgkeuzemenu een tekstvak weergegeven waarin hij een antwoord kan typen.

Kan ik het antwoord tonen in de e-mails met nieuwe bestellingsmeldingen?

Ja. Als je klantreacties wilt tonen in je e-mails met nieuwe bestellingsmeldingen:

1. Ga naar de Meldingen-pagina in je beheercentrum en voeg de volgende code toe aan je e-mailtemplate Nieuwe bestelling:
This customer heard about us through {% if attributes.how-did-you-hear-about-us-other == blank %}{{ attributes.how-did-you-hear-about-us }}{% else %}{{ attributes.how-did-you-hear-about-us-other }}{% endif %}.