Wijzig het aantal producten dat op collectiepagina's wordt weergegeven

Je kunt het aantal producten dat wordt weergegeven op je collectiepagina's wijzigen, ofwel door wijzigingen aan te brengen in je thema-instellingen in de themabewerker, of door de code van je thema te bewerken. Je kunt een onbeperkt aantal producten laten zien die je leuk vindt, zolang je niet de limiet van Shopify van 50 producten per pagina overschrijdt.

Bekijk je themainstellingen

1. Voordat je je themacode wijzigt, ga je naar de themabewerker.
  2. Vanuit het menu bovenaan de pagina, of vanuit het Templates-menu op je mobiele apparaat, selecteer je Collectiepagina's.
  3. Klik op Collectiepagina's of Collectie.
  4. Als je thema instellingen beschikbaar heeft om het aantal producten dat wordt weergegeven op collectiepagina's te wijzigen, pas je de instellingen aan jouw wensen aan.
  5. Klik op Opslaan.

Als je thema geen instellingen heeft om het aantal producten weergegeven per pagina te wijzigen, of als de instellingen bestaan, maar te beperkt zijn voor de wijzigingen die je wilt aanbrengen, volg je de volgende stappen om de code van je thema te bewerken.

Werk het bestand collection-template.liquid bij

In het bovenstaande voorbeeld is het standaard aantal producten per pagina 9. Dit aantal varieert van thema naar thema. Je kunt dit nummer wijzigen in het aantal producten dat je op je collectiepagina's wilt laten zien. Het maximale aantal producten per pagina is 50.

Sommige thema's gebruiken een variabele genaamd limit in plaats van een getal om te bepalen hoeveel producten per pagina worden weergegeven. Als je thema een limit gebruikt, ziet de code er als volgende uit:

{% paginate collection.products by limit %}

Als je thema een limit-variabele gebruikt, moet je limit vervangen door een cijfer. Zoals hierboven beschrijft dit het aantal producten dat op elke collectiepagina weergegeven zal worden, en mag dit aantal niet hoger zijn dan 50. Als je de limietvariabele door een cijfer vervangt, verwijdert dit de mogelijkheid om wijzigingen te maken in je pagineringsinstellingen van je collectiepagina's in de themabewerker. Wij raden je aan om je themacode niet te bewerken, tenzij het niet lukt om in de themabewerker het gewenste aantal producten per pagina te bereiken.

Werk het collection.liquid-bestand bij

In het bovenstaande voorbeeld is het standaard aantal producten per pagina 9. Dit aantal varieert van thema naar thema. Je kunt dit nummer wijzigen in het aantal producten dat je op je collectiepagina's wilt laten zien. Het maximale aantal producten per pagina is 50.

Sommige thema's gebruiken een variabele genaamd limit in plaats van een getal om te bepalen hoeveel producten per pagina worden weergegeven. Als je thema een limit gebruikt, ziet de code er als volgende uit:

{% paginate collection.products by limit %}

Als je thema een limit-variabele gebruikt, moet je limit vervangen door een cijfer. Zoals hierboven beschrijft dit het aantal producten dat op elke collectiepagina weergegeven zal worden, en mag dit aantal niet hoger zijn dan 50. Als je de limietvariabele door een cijfer vervangt, verwijdert dit de mogelijkheid om wijzigingen te maken in je pagineringsinstellingen van je collectiepagina's in de themabewerker. Wij raden je aan om je themacode niet te bewerken, tenzij het niet lukt om in de themabewerker het gewenste aantal producten per pagina te bereiken.