Laat klanten een optie kiezen

Wanneer klanten een productpagina in je webshop bezoeken, wordt standaard de eerste beschikbare variant geselecteerd. Met de aanpassing Klanten een optie laten kiezen deactiveer je de automatische selectie van de eerste beschikbare variant. Op deze manier krijgt de klant een prompt met de vraag om handmatig een variant te selecteren voordat deze wordt weergegeven.

Als je de aanpassing Klanten een optie laten kiezen gebruikt, geeft je thema mogelijk geen productprijs weer totdat de klant een variant selecteert. Voor producten met varianten is er geen uitgelichte prijs en de weergegeven prijs is afhankelijk van de geselecteerde variant.

Kies een optie

Thema's met en zonder secties

Stappen voor thema's met secties

Je thema selecteren

De stappen voor deze aanpassing variëren naargelang je thema. Klik op de knop voor je thema voordat je de onderstaande instructies volgt:

Stappen voor thema's zonder secties

Voeg termen toe aan je variantmenu's

1. Klik in de directory Fragmenten op Een nieuw fragment toevoegen.
  2. Benoem je nieuwe fragment pick-an-option.
  3. Plak deze code die wordt gehost op GitHub in het nieuwe fragmentbestand.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik in de directory Opmaak op theme.liquid.
  6. Zoek de sluitende tag </body> onderaan het bestand. Plak de volgende code op een nieuwe regel boven de sluitende tag </body>:
{% render 'pick-an-option' %}
  1. Klik op Opslaan.
  2. Zoek het bestand met het formulier Aan winkelwagen toevoegen. Dit bevat het attribuut action dat is ingesteld op /cart/add. Dit zou in een van deze vier bestanden moeten staan:

• de template product.liquid onder Templates
    • de opmaak theme.liquid onder Opmaak
    • het fragment product.liquid onder Fragmenten
    • het fragment single-product.liquid onder Fragmenten
  3. Zoek deze code in het formulier:

<option {% if variant == product.selected_or_first_available_variant %} selected="selected" {% endif %} data-sku="{{ variant.sku }}" value="{{ variant.id }}">{{ variant.title }} - {{ variant.price | money_with_currency }}</option>

Of zoek deze code in het formulier:

<option {% if variant == current_variant %} selected="selected" {% endif %} data-sku="{{ variant.sku }}" value="{{ variant.id }}">{{ variant.title }} - {{ variant.price | money_with_currency }}</option>

Vervang de code door het volgende codeblok:

<option {% if forloop.length <= 1 and variant == product.selected_or_first_available_variant %} selected="selected" {% endif %} data-sku="{{ variant.sku }}" value="{{ variant.id }}">{{ variant.title }} - {{ variant.price | money_with_currency }}</option>

Zoek naar alle instanties van deze code als je Minimal, Pop of Supply gebruikt:

{% assign featured_image = product.selected_or_first_available_variant.featured_image | default: product.featured_image %}

Vervang de code door het volgende codeblok:

{% assign featured_image = product.selected_variant.featured_image | default: product.featured_image %}

Als je een ander vintage Shopify-thema gebruikt, kun je zoeken op deze code:

{% assign current_variant = product.selected_or_first_available_variant %}

Vervang de code door het volgende codeblok:

{% assign current_variant = product.selected_variant %}

Klik op Opslaan.

De taalinstellingen van de knop Toevoegen aan winkelwagen wijzigen

Je kunt de taalinstellingen van de knop Toevoegen aan winkelwagen wijzigen zodat producten niet worden weergegeven als Niet beschikbaar voordat een klant een product selecteert.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op ... > Content van standaardthema bewerken.
  3. Begin in de zoekbalk Artikelen filteren niet beschikbaar te typen om de vertaling Niet beschikbaar weer te geven.
  4. Vervang de tekst Niet beschikbaar door Een selectie maken.