Een subset van collecties op een pagina gebruiken

Je kunt een subset van collecties op een aangepaste pagina gebruiken door je themacode te bewerken. Deze tutorial laat zien hoe je een nieuw paginatemplate maakt en collecties toewijst aan de hand van een menu.

voorbeeld subset van collecties

Alle Shopify-winkels hebben een pagina met de collectielijst op de URL www.mystore.com/collections met alle collecties in de winkel. Als alternatief voor deze tutorial kun je de pagina met de collectielijst bewerken om alleen een selectie van je collecties weer te geven.

Je nieuwe paginatemplate maken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op de knop ... > Code bewerken.
  3. In het menu Templates, klik op Voeg een nieuw template toe.

4. Maak een nieuw template voor de pagina met de naam collectielijst.

1. Verwijder de bestaande code in je nieuwe page.list-collections. Zoek hieronder je themacode en kopieer en plak de code in je page.list-collections-bestand.
  2. Klik op Opslaan.

Je thema selecteren

De code voor deze aanpassing varieert afhankelijk van je thema. Klik op de knop voor je thema voordat je het kopieert en in je page.list-collections-bestand plakt:

Een pagina maken om je collecties in de spotlights te zetten

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Pagina's.
  2. Klik op Pagina toevoegen.
  3. Voer in de paginabewerker een titel in het opgegeven tekstvak in. Gebruik dezelfde titel voor het menu dat je in de volgende stappen maakt.
  4. Wijs je nieuwe template toe aan de pagina door lijstcollecties te selecteren in de vervolgkeuzelijst Thematemplate in de sectie Onlinewinkel.

5. Klik op Opslaan.

Het menu aanmaken waarmee je bepaalt welke collecties worden getoond

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Navigatie.
  2. Klik op de knop Menu toevoegen.
  3. Geef het menu dezelfde titel als de titel voor de pagina met je collecties. Als deze pagina bijvoorbeeld de titel Living Room heeft, geef je je menu ook Living Room als titel.
  4. Voeg in je menu links toe voor elke collectie die je in de spotlights wilt zetten door op Menuoptie toevoegen te klikken. Kies collecties uit je winkel door in de vervolgkeuzelijst voor het tekstvak Link op Collecties te klikken. Als je op deze manier linkt, hoef je geen URL aan het tekstvak toe te voegen.
  5. Klik op Menu opslaan.