Raporttien suodattaminen ja muokkaaminen

Jos käytössäsi on vähintään Shopify-sopimus, voit suodattaa raportteja niin, että ne näyttävät vain tietyt tarvitsemasi tiedot. Voit myös lisätä tai poistaa sarakkeita raporteistasi.

Jos käytössäsi on Advanced Shopify tai sitä laajempi sopimus, voit tallentaa suodatetut ja muokatut raportit tai luoda mukautettuja raportteja luonnoksesta. Jos käytössäsi on Shopify-sopimus, kaikki suodattimet tai muokkaukset ovat väliaikaisia.

Suodattimien yhteenveto

Voit ajatella, että suodatin on kuin matemaattinen lauseke, joka käyttää numeroita tai sanoja. Esimerkiksi:

Billing country is Australia

Jos myyntiraportissa käytetään tätä suodatinta, raportissa näkyy vain Australiaan tehty myynti. Kaikki muu myynti jätetään raportin ulkopuolelle.

Suodatin näkyy raportin tietojen yläpuolella:

Esimerkki suodattimesta

Toinen esimerkki:

Billing country is not Australia

Jos myyntiraportissa käytetään tätä suodatinta, raportissa näkyy kaikki myynti maailmanlaajuisesti Australiaa lukuun ottamatta. Australian myynti on jätetty raportin ulkopuolelle.

Suodattimen komponentit

Suodatin koostuu aina kolmesta komponentista seuraavassa järjestyksessä:

name  operator  values

• Nimi on suodatin, joka vastaa saraketta. Esimerkiksi: Billing city.
  • Operaattori Vertaa arvoja, jotka olet määrittänyt todellisiin tietoihin. Tällä hetkellä käytettävissä on kaksi operaattoria: is and is not. @No__t_3operator edellyttää täsmälleen samaa vastaavuutta, kuten yhtä kuin-merkki.
  • Arvot ovat tiettyjä sanoja tai numeroita, joita haluat suodattaa. Esimerkiksi: Australia tai Toronto or New York .

Voit käyttää esimerkkisuodatusta Billing country is Australia:

• Billing country on nimi
  • is on operaattori
  • Australia on arvo

Seuraavassa on muutama esimerkki suodattimista:

• Sale channel name kind is Online StoreTätä suodatinta käyttävässä raportissa näytetään vain verkkokaupan myynti. Muiden kanavien kautta tapahtunut myynti on jätetty pois.

• Product type is not BraceletTätä suodatinta käyttävässä myyntiraportissa näytetään kaikkien tuotteiden myynti rannekoruja lukuun ottamatta.

Useamman kuin yhden suodattimen käyttö

Voit määrittää raportille useamman kuin yhden suodattimen:

• Jos suodattimella on yksi nimikomponentti ja se käyttää is-operaattoria, mutta sillä on useampi kuin yksi arvo, raportti sisältää tiedot, jos jokin arvoista täsmää. Esimerkiksi:

Laskutuskaupunki on Toronto tai New York City
    Tätä suodatinta käyttävässä raportissa näkyvät sekä Toronton että New York Cityn myynti.

• Jos suodattimella on yksi nimikomponentti ja se käyttää is not -operaattoria ja sillä on useampi kuin yksi arvo, raportti sisältää tiedot, jos mikään arvoista ei täsmää. Esimerkiksi:

Laskutuskaupunki ei ole Toronto tai New York City
    Tätä suodatinta käyttävässä raportissa näkyvät kaikkien muiden paikkojen paitsi Toronton ja New York Cityn myynti.

• Jos suodattimet käyttävät is -operaattoria ja niillä on eri nimikomponentit, tiedot sisällytetään vain, jos kaikki suodattimet täsmäävät. Esimerkiksi:

Laskutuskaupunki on Toronto ja myyntikanavan nimi on verkkokauppa
    Tässä esimerkissä vain Torontossa tehdyn verkkokaupan myynnin tiedot sisältyvät. Toronton myyntipisteen myyntiä ei lasketa mukaan, kuten ei myöskään New Yorkissa tapahtunutta verkkokaupan myyntiä.

Raporttien suodattaminen

Suodattimien avulla voit rajata raporteissa oletusarvoisesti näkyviä tietoja. Voit esimerkiksi lisätä suodattimen, jos haluat näyttää vain tietyn myyntikanavan tai tietyn toimitusalueen myynnin.

Toimintovaiheet:

1. Avaa raportti.

2. Napauta Hallitse suodattimia.

3. Napauta Lisää suodatin:

Lisää suodatin -painike

4. Valitse suodatin alasvetovalikosta. Suodattimet on ryhmitelty luokittain.

5. Määritä suodatin:

1. Valitse operaattoriksi kentän vieressä joko on tai ei ole.
    2. Kirjoita hakukenttään suodatettava arvo tai valitse arvo alasvetovalikosta. Alasvetovalikossa näkyvät arvot, jotka koskevat raporttia ja sen aikaväliä, vaikka arvot eivät kyseisellä hetkellä näkyisi raportissa.

Jos haluat käyttää suodattimena tyhjää arvoa, valitse N/A, joka tarkoittaa, ettei arvoa käytetä.

Voit määrittää useamman kuin yhden arvon. Jos suodattimessa käytetään samaa nimioperaattoria, tiedot sisällytetään raporttiin, jos jokin arvoista täsmää. 3. Jos haluat määrittää lisää suodattimia, napauta Lisää suodatin ja määritä niitä lisää. Jos suodattimissa käytetään eri nimioperaattoreita, tiedot sisällytetään vain, jos kaikki suodattimet täsmäävät.

6. Napauta Käytä suodattimia.

Jos haluat tallentaa suodatetun raportin myöhempää käyttöä varten ja käytössäsi Advanced Shopify tai sitä parempi sopimus, napauta Tallenna nimellä, kirjoita nimi ja napauta Tallenna. Voit avata raportin Raportit-sivun Mukautetut raportit -kohdasta.

Jos sinulla on Shopify-sopimus, voit tulostaa tai viedä suodatetun raportin, mutta et voi tallentaa sitä.

Suodattimien poistaminen

Jos et enää halua käyttää suodatinta, voit poistaa sen pysyvästi. Suodattimia ei voi palauttaa, joten jos olet määrittänyt monimutkaisen suodattimen, haluat ehkä tallentaa raportin uudella nimellä.

Jos haluat poistaa suodattimen, napauta sen vieressä olevaa X-painiketta.

Laskutuskaupunki on Toronto tai New York

Esimerkki: Kuukausikohtainen myynti -raportin suodattaminen

Oletetaan, että sinulla on oletuksena Kuukausittainen myynti -raportti:

Oletuksena Kuukausikohtainen myynti -raportti

Raportti esittelee myynnin kaikissa myyntikanavissasi, mutta haluat näyttää vain verkkokauppasi tiedot.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Hallitse suodattimia.

2. Napauta Lisää suodatin.

3. Valitse alasvetovalikosta Myyntikanavan nimi.

Tarkista myyntikanavan nimi

4. Aloita kirjoittamalla hakukenttään online ja valitsemalla sitten Verkkokauppa. Sinun ei tarvitse valita on-operaattoria, koska se on määritetty oletusasetukseksi.

5. Napauta Käytä suodattimia. Raportti näyttää nyt vain verkkokaupan myynnin. Suodatin näkyy kaavion yläpuolella, ja aktiivisten suodattimien määrä näkyy aikavälin alapuolella.

Suodatinta käytetään

Seuraavaksi haluat jatkaa tietojen suodattamista näyttääksesi kaikkien paitsi yhden tuotteen myynnin kyseisessä kanavassa. Jatka seuraavilla tavoilla:

6. Napauta Hallitse suodattimia.

7. Napauta Lisää suodatin.

8. Valitse toisen suodattimen alasvetovalikosta Tuotteen nimi.

9. Aloita kirjoittamalla tuotteen nimi hakukenttään ja valitsemalla se, kun se tule näkyviin. Tässä esimerkissä tuote on Dock Shoes.

10. Jätä tämä tuote pois valitsemalla ei ole.

Suodata ulos

11. Napauta Käytä suodattimia.

Raportissa käytetään nyt molempia suodattimia. Se näyttää vain verkkokauppakanavan myynnin, eikä se sisällä tuotetta "Dock Shoes".

Jos kyseessä on kertakäyttöinen raportti, voit tulostaa tai viedä sen. Jos haluat säilyttää raportin tulevaa käyttöä varten ja käytössäsi on Advanced Shopify tai sitä parempi sopimus, voit tallentaa sen.

Sarakkeiden lisääminen tai poistaminen raportista

Useimmissa raporteissa voit lisätä ja poistaa sarakkeita näyttääksesi tietoja enemmän tai vähemmän kuin niitä oletuksena näytetään.

Toimintovaiheet:

1. Avaa raportti.

2. Napauta Muokkaa sarakkeita. Alasvetovalikossa näet lisättävät tai poistettavat sarakkeet. Oletusarvoisesti näkyvillä olevissa sarakkeissa on valintamerkki.

3. Tarkista lisättävät sarakkeet. Poista valinta sarakkeista, jotka haluat poistaa.

Jos haluat tallentaa muokatun raportin myöhempää käyttöä varten ja käytössäsi Shopify Advanced tai sitä parempi sopimus, napauta Tallenna nimellä, kirjoita nimi ja napauta Tallenna. Voit avata raportin Raportit-sivun Mukautetut raportit -kohdasta.

Esimerkki: Sarakkeiden lisääminen Istunnot viittaajan mukaan -raporttiin

Oletetaan, että sinulla on oletuksena Istunnot viittaajan mukaan -raportti:

Istunnot viittaajan raportin mukaan

Haluat nähdä tarkempia tietoja suosittelijoistasi. Napauta Muokkaa sarakkeita ja valitse sitten Viittaajan sivusto.

Viittaussivustosarake

Raportissa näkyy nyt lisätty sarake ja sivuston viittaustiedot.

Viittaussivustosarake lisättiin

Jos kyseessä on kertakäyttöinen raportti, voit tulostaa tai viedä sen. Jos haluat säilyttää raportin tulevaa käyttöä varten ja käytössäsi on Advanced Shopify tai sitä parempi sopimus, voit tallentaa sen.