Raporttien suodattaminen ja muokkaaminen

Voit suodattaa raporttisi näyttämään sellaiset nimenomaiset tiedot, joita tarvitset. Voit myös lisätä tai poistaa sarakkeita raportistasi. Kaikki suodattimet tai muokkaukset, joita käytät, ovat väliaikaisia.

Jos kaupallasi on Advanced Shopify -sopimus tai sitä laajempi sopimus, voit tallentaa suodatetut ja muokatut raporttisi mukautettuina raportteina.

Suodattimien yhteenveto

Suodatin on lauseke, jonka on oltava tosi, jotta se voidaan läpäistä, ja kaikki muu estetään tai piilotetaan. Esimerkiksi: Billing country is Australia. Jos myyntiraportissa käytetään tätä suodatinta, raportissa näytetään vain Australiaan tehty myynti. Kaikki muu myynti jätetään raportista pois.

Toinen esimerkki: Billing country is not Australia. Jos myyntiraportissa käytetään tätä suodatinta, raportissa näkyy kaikki myynti maailmanlaajuisesti Australiaa lukuun ottamatta. Australian myynti on jätetty raportin ulkopuolelle.

Suodattimen komponentit

Suodatin koostuu aina kolmesta komponentista seuraavassa järjestyksessä:

name > operator > values

• Nimi on suodatin, joka vastaa saraketta. Esimerkiksi: Billing city.
  • Operaattori vertaa määrittämiäsi arvoja todellisiin tietoihin. Valitusta suodattimesta riippuen valittavissa on useita operaattoreita. Tämä is edellyttää tarkan vastaavuuden, kuten yhtä kuin -merkin.
  • Arvot ovat tiettyjä sanoja tai numeroita, joita haluat suodattaa. Esimerkiksi: Australia tai Toronto or New York .

Voit käyttää esimerkkisuodatusta Billing country is Australia:

• Billing country on nimi
  • is on operaattori
  • Australia on arvo

Seuraavassa on muutama esimerkki suodattimista:

• Sale channel name kind is Online StoreTätä suodatinta käyttävä raportti sisältää vain verkkokaupan myynnin. Muiden kanavien kautta tapahtunut myynti on jätetty pois.
  • Product type is not BraceletTätä suodatinta käyttävässä myyntiraportissa näytetään kaikkien tuotteiden myynti rannekoruja lukuun ottamatta.

Useamman kuin yhden suodattimen käyttö

Voit määrittää raportille useamman kuin yhden suodattimen:

• Jos suodattimella on yksi nimikomponentti ja se käyttää is-operaattoria, mutta sillä on useampi kuin yksi arvo, raportti sisältää tiedot, jos jokin arvoista täsmää. Esimerkiksi: Billing city is Toronto or New York City. Tätä suodatinta käyttävässä raportissa näkyvät sekä Toronton että New York Cityn myyntitiedot.
  • Jos suodattimella on yksi nimikomponentti ja se käyttää is not -operaattoria ja sillä on useampi kuin yksi arvo, raportti sisältää tiedot, jos mikään arvoista ei täsmää. Esimerkiksi: Billing city is not Toronto and New York City. Tätä suodatinta käyttävässä raportissa näkyvät kaikkien muiden paikkojen paitsi Toronton ja New Yorkin myynti.
  • Jos suodattimet käyttävät is-operaattoria ja niillä on eri nimikomponentit, tiedot sisällytetään vain, jos kaikki suodattimet täsmäävät. Esimerkiksi: Billing city is Toronto ja Sales channel name is Online Store. Tämä esimerkki sisältää vain Toronton verkkokaupan myynnin tiedot. Toronton myyntipisteen myyntiä ei lasketa mukaan, kuten ei myöskään New Yorkin verkkokaupan myyntiä.

Raporttien suodattaminen

Suodattimien avulla voit rajata raporttien oletusarvoisesti sisältämiä tietoja. Voit esimerkiksi lisätä suodattimen, jos haluat näyttää vain tietyn myyntikanavan tai tietyn toimitusalueen myynnin.

Suodatin näkyy raportin tietojen yläpuolella. Kaikkia raportteja ei voida suodattaa.

Vaiheet:

1. Avaa raportti.
  2. Avaa Hallinnoi suodattimia klikkaamalla suodatinkuvaketta.
  3. Klikkaa Lisää suodatin.
  4. Valitse suodatin pudotusvalikosta. Suodattimet ryhmitellään luokittain.
  5. Valitse operaattori Valitse suodatin -kentän vierestä.
  6. Kirjoita Haku-kenttään suodatettava arvo tai valitse arvo pudotusluettelosta. Pudotusvalikossa näkyvät arvot, jotka koskevat raporttia ja sen aikaväliä, vaikka arvot eivät kyseisellä hetkellä näkyisi raportissa.

• Valinnainen: Jos haluat käyttää suodattimena tyhjää arvoa, valitse N/A, joka tarkoittaa, ettei arvoa käytetä.
    • Valinnainen: Voit määrittää useamman kuin yhden arvon. Jos suodattimessa käytetään samaa nimioperaattoria, tiedot sisällytetään raporttiin, jos jokin arvoista täsmää.
  7. Valinnainen: Jos haluat määrittää lisää suodattimia, klikkaa Lisää suodatin ja määritä niitä lisää. Jos suodattimissa käytetään eri nimioperaattoreita, tiedot sisällytetään vain, jos kaikki suodattimet täsmäävät.

8. Klikkaa Käytä suodattimia -valintaa.

Jos haluat tallentaa suodatetun raportin myöhempää käyttöä varten ja kaupallasi on Advanced Shopify -sopimus tai laajempi sopimus, klikkaa Tallenna nimellä, kirjoita nimi ja klikkaa Tallenna. Voit sitten avata raporttisi Raportit-sivun Mukautetut raportit -näkymästä.

Jos kaupallasi on Shopify-sopimus, voit tulostaa tai viedä suodatetun raportin, mutta et voi tallentaa sitä.

Suodattimien poistaminen

Jos et enää halua käyttää suodatinta, voit poistaa sen pysyvästi. Suodattimia ei voi palauttaa, joten jos olet määrittänyt monimutkaisen suodattimen, saatat haluta tallentaa raportin uudella nimellä.

Jos haluat poistaa suodattimen, klikkaa sen vieressä X.

Esimerkki: Suodata Myynti ajan myötä -raporttia

Myynti ajan mittaan -raportti näyttää myyntisi kaikissa myyntikanavissasi. Voit rajoittaa myyntitietojasi siten, että niissä huomioidaan vain verkkokanava ja näytetään kaikki myyntitiedot tietyn tuotteen myyntiä lukuun ottamatta.

Vaiheet:

1. Avaa Hallinnoi suodattimia -valintaikkuna klikkaamalla suodatinkuvaketta.
  2. Klikkaa Lisää suodatin.
  3. Valitse Valitse suodatin -pudotusvalikosta Myyntikanavan nimi. Sinun ei tarvitse valita on-operaattoria, koska se on määritetty oletusasetukseksi.
  4. Kirjoita Haku-kenttään Online Store. Valitse Suodata "Online Store" -laatikko.
  5. Klikkaa Käytä suodattimia. Raportti sisältää nyt vain verkkokauppakanavan myynnin. Suodatin näkyy kaavion yläpuolella, ja aktiivisten suodattimien määrä näkyy aikavälin alapuolella.

Voit myös suodattaa tietoja tarkemmin niin, että huomioon otetaan kanavan myynti kaikkien muiden paitsi yhden tietyn tuotteen osalta (esimerkiksi Dock Shoes):

1. Avaa Hallinnoi suodattimia -valintaikkuna klikkaamalla suodatinkuvaketta.
  2. Klikkaa Lisää suodatin.
  3. Valitse toista suodatinta varten Valitse suodatin -pudotusvalikosta Tuotteen nimi.
  4. Jätä tämä tuote pois valitsemalla ei ole.
  5. Kirjoita Haku-kenttään Dock Shoes. Valitse Suodata "Dock Shoes" -laatikko.
  6. Klikkaa Käytä suodattimia -valintaa.

Raportissa käytetään nyt molempia suodattimia. Se sisältää vain verkkokauppakanavan myynnin, eikä se sisällä tuotetta "Dock Shoes".

Jos tämä on kertakäyttöinen raportti, voit tulostaa tai viedä sen. Jos haluat säästää raportin tulevaa käyttöä varten, ja kaupallasi on Advanced Shopify -sopimus tai laajempi sopimus, voit tallentaa raportin mukautettuna raporttina.

Sarakkeiden lisääminen tai poistaminen raportista

Useimmissa raporteissa voit lisätä ja poistaa sarakkeita näyttääksesi tietoja enemmän tai vähemmän kuin niitä oletusarvoisesti on.

Vaiheet:

1. Avaa raportti.
  2. Hae sarakkeista klikkaamalla sarakekuvaketta. Näet pudotusvalikossa sarakkeet, joita voit lisätä tai poistaa. Sarakkeet, jotka sisältyvät oletusarvoisesti, on merkitty valintamerkillä.
  3. Valitse lisättävät sarakkeet. Poista valinta sarakkeista, jotka haluat poistaa.

Jos haluat tallentaa suodatetun raportin myöhempää käyttöä varten ja kaupallasi on Advanced Shopify -sopimus tai laajempi sopimus, klikkaa Tallenna nimellä, kirjoita nimi ja klikkaa Tallenna. Voit sitten avata mukautetun raporttisi Raportit-sivulta.

Esimerkki: Sarakkeiden lisääminen Istunnot viittaajan mukaan -raporttiin

Jos tarkastelet Istunnot viittaajan mukaan -raporttia ja haluat tarkempia tietoja suosittelijoista, klikkaa Muokkaa sarakkeita ja valitse sitten Viittaajan sivusto.

Raportissa näkyy nyt lisäämäsi sarake ja sivuston viittaustiedot.

Jos tämä on kertakäyttöinen raportti, voit tulostaa tai viedä sen. Jos haluat säästää raportin tulevaa käyttöä varten, ja kaupallasi on Advanced Shopify -sopimus tai laajempi sopimus, voit tallentaa raportin.

Ei-mukautettavat raportit

Kaikkia raportteja ei voi suodattaa tai muokata. Ei-mukautettavissa raporteissa ei näytetä suodatinten tai sarakkeiden kuvakkeita, mikä tarkoittaa, että raportin täytyy sisältää tietyt tiedot oletusarvoisesti. Voit kuitenkin asettaa aikavälejä kaikille raporteille.

Seuraavia raportteja ei voi suodattaa tai muokata:

• Kaikkia Finance-luokan oletusarvoisia raportteja, lukuun ottamatta Yhdysvaltain myyntivero -raporttia (suodattimia ja sarakkeita voi muokata).
  • kaikkia luokan Fraud oletusraportteja
  • Kaikki Orders-luokan oletusarvoiset raportit, lukuun ottamatta Lähetystarrat-raportti (suodattimia ja sarakkeita voi muokata) ja Lähetystarrat ajan mittaan -raportti (suodattimia voi muokata).
  • Verkon tehokkuus -raportti.
  • Verkkokaupan ostoskorin analyysi -raporttia.