Laskutuksen ja hinnoittelun ymmärtäminen

Shopifyn jakeluverkoston (SFN) maksut laskutetaan kahdella eri tavalla: per jakelu ja per kuukausi. Hinnoittelun perustana ovat seuraavat komponentit:

Per jakelu

• keräys ja pakkaus
  • toimitus

Per kuukausi

• varastointi
  • erityishankkeet

30 päivän välein sinulta veloitetaan tuotteisiin sekä mahdollisiin erikoisprojekteihin käytetty varastotila. Laskutusjakso alkaa, kun Shopifyn jakeluverkosto (Shopify Fulfillment Network) -sovellus asennetaan ensimmäisen kerran. Shopifyn jakeluverkoston laskutusjakso ei ole sama kuin Shopifyn laskutusjakso.

Tukkutilauksista veloitetaan erikseen. Lisätietoja on kohdassa Erityisprojektien maksut.

Shopifyn jakeluverkoston laskutukseen sovelletaan Shopifyn laskutusrajoja. Lisätietoja Shopifyn laskutuksesta löydät kohdasta Shopify-laskun ymmärtäminen.

Keräys- ja pakkausmaksut

Kun asiakas tekee tilauksen, SFN kerää tilatut tuotteet ja pakkaa ne. SFN-sovelluksen Hinnoittelu-sivulla on määritelty keräys- ja pakkausmaksut, mukaan lukien se, miten sinua veloitetaan tarvikkeista, markkinoinnin lisäyksistä, tarroista ja brändilaatikoista.

Jos mukautetut pakkauksesi loppuvat SFN:ltä ja tilauksesi lähetetään talon pakkauksessa, sinua saatetaan veloittaa käytetyistä tarvikkeista. Jakelukeskus päättää käytettävän pakkauksen, ja jos tilaus vaatii odotettua enemmän pakkausmateriaalia, sinulta saatetaan periä korkeampia keräys- ja pakkausmaksuja.

Toimituskulut

Lähetyksestä veloitetut kulut ovat lähetyskohtaisia lähetysmaksuja. Niihin kuuluvat toimitustapa, laskutettava paino ja sopimuksesta riippuen myös vyöhykekohtainen hinnoittelu tai hinnoittelukortit.

Kunkin tilauksen toimituskulut perustuvat seuraaviin tekijöihin:

• Kuljetusliikkeen palvelu, joka määräytyy asiakkaan kassalla valitseman toimituspalvelun perusteella.
  • Kunkin paketin laskutettava paino.
  • Toimitusalueiden määrä, joiden kautta lähetys kulkee. Lue lisää kohdassa Alueeseen perustuva hinnoittelu.

Kuljetusliikkeen palvelut

Tilauksesi toimittajaksi valitaan kuljetusliike sen mukaan, mihin palveluun olet yhdistänyt toimituskulusi. Lisätietoja on kohdassa Toimituskulujen yhdistäminen.

Kanadassa kuljetusliikkeen kustannukset siirretään suoraan sinulle. Yhdysvalloissa aluepohjainen hinnoittelu määrittää lopulliset kustannukset.

Laskutettava paino

Laskutavan painon määrittämiseksi käytetään kahta menetelmää: paketin painoa ja tilavuuspainoa.

Sinua laskutetaan sen mukaan, kumpi painon tyyppi on suurempi. Syynä tähän on se, että sekä paino että koko ovat tärkeitä tekijöitä kuljetusliikkeiden kannalta. Paino vaikuttaa esimerkiksi polttoainekustannuksiin ja siihen, mitä ajoneuvoja voidaan käyttää, kun taas koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon paketteja voidaan pakata ajoneuvoon.

Jos myyt esimerkiksi tyynyn, paino on hyvin alhainen, mutta tilavuus on suuri - tämä tarkoittaa, että veloitus tehdään paketin tilavuuden eikä painon perusteella.

Paketin paino

Paketin paino on toimituksen kunkin tuoteversion painon summa sekä pakkauksen paino.

Laske paketin paino punnitsemalla lähetys mittakaavan avulla.

Mittoihin perustuva paino

Mittoihin perustuva paino määritetään laskemalla toimituksen tuoteversioiden määrä, ja jakamalla summa sitten toimialan standardin mukaan määritellyllä ulottuvuusjakajalla.

Paketin oletusmitat lähetetään kuljetusliikkeellesi yhdessä tilauksen painon kanssa asiakkaan toimituskulujen laskemiseksi. Mittoihin perustuva paino määräytyy kuljetusliikekohtaisesti pakettien korkeuden, leveyden ja syvyyden perusteella.

Jos haluat laskea mittoihin perustuvan painon, kerro toimituksesi mitat tuumina. Jaa sitten luvulla 166, joka on Yhdysvaltalaisten lähetysten mittoihin perustuvan painon jakaja.

Alueeseen perustuva hinnoittelu

Yhdysvalloissa Shopifyn jakeluverkostossa käytetään alueeseen perustuvaa hinnoittelua tilausten toimituskulujen määrittämistä varten. Tämä tarkoittaa, että verkosto on jakanut Yhdysvallat maantieteellisiin alueisiin ja että toimituksen toimituskulut kasvavat aina, kun se ylittää uuden alueen.

Yhdysvaltojen toimitusalueet

Mitä useampi Shopifyn jakeluverkoston varasto varastoi tuotteitasi, sitä halvempia toimituskulusi ovat, koska lähetyksesi eivät kulje niin monien alueiden läpi.

Hinnoittelu perustuu hinnoittelukorttiisi. Hinnoittelukortissa on kuvattu veloitettava hinta, joka määräytyy toimitusalueen ja toimituksen laskutuspainon perusteella.

Valitsemasi toimitusmaksun perusteella Shopifyn jakeluverkosto valitsee parhaan kuljetusliikkeen ja postipalvelun, joka sopii sovittuun aikatauluun. Kaikki hinnat ovat yhdistetyn veloitusmallin mukaisia, jotta kaikille toimitusalueille saadaan kilpailukykyiset hinnat. Shopifyn jakeluverkosto ei tue kuljetusliikekohtaisia toimitusmaksuja.

Säilytysmaksut

Säilytyskustannukset lasketaan päivittäin. Laskenta sisältää tuoteversioiden lukumäärän, tuoteversioiden tilavuus kuutiojaloissa sekä yksikkökohtaisen varastointihinnan.

Vain käytettävissä oleva varasto lasketaan. Käytettävissä oleva varasto käsittää tuotteet, jotka säilytetään jakelukeskuksessa. Tämä sisältää varausvaraston, jossa säilytetään jakeluun siirtyneet tuotteet, jotka eivät ole vielä lähteneet jakelukeskuksesta.

Saapuvaa varastoa, täyttämättömiä tilauksia ja muita varastomääriä ei lasketa.

Erityisprojektien maksut

Erityisprojektit ovat lisäpalveluita, joita jakelukeskus suorittaa tilausten toimitusten lisäksi, kuten esimerkiksi:

• saapuvien vastaanotto
  • tukkutilaukset
  • palautukset
  • lisäarvohankkeet

Saapuvien vastaanottoa koskevat maksut ja tukkutilausten veloitukset laskutetaan kuukausittain. Esimerkiksi kaikki syyskuussa saapuvat vastaanottoa koskevat maksut laskutetaan yhtenä veloituksena lokakuussa.

Palautukset ja lisäarvoa koskevat erikoisprojektimaksut kirjataan Shopifyn jakeluverkostoon heti kun ne tapahtuvat.

Erityisprojektit laskutetaan tunneittain, ja niillä on yhden tunnin minimiveloitus. Erityisiä projekteja koskevat hinnat löytyvät Shopify -jakelukeskus (Shopify Fulfillment Center) -sovelluksen Laskutus -osiosta napauttamalla Näytä hinnoittelu.

Saapuvien vastaanotto

Kun jakelukeskus vastaanottaa saapuvan siirron, sen järjestämiseen ja vastaanottamiseen kuluva aika veloitetaan erityisprojektina. Kaikki saapuvat siirrot veloitetaan. Jos tuleva siirto ei ole Shopifyn jakeluverkoston vaatimusten mukainen, se vie enemmän aikaa ja saatat saada suurempia maksuja.

Jos haluat vähentää saapuvia tuotteiden vastaanottokustannuksia, varmista, että siirrot ovat kelvollisia ja että niiden lukumäärät ovat määrittämissäsi lukumäärien vaihteluvälissä. Lisätietoja lukumäärien vaihteluväleistä on kohdassa Lisää lukumäärien vaihteluvälejä saapuviin tuotteisiin.

Tukkukauppa

Tukkutilaukset veloitetaan erikseen vähittäiskauppatilauksista. Lisätietoja tukkuhinnoista saat napauttamalla rivikohtaa Erityisprojektit-kohdasta. Voit ladata CSV-tiedoston jokaisesta toimituksesta. Tiedosto sisältää tilauksen tiedot.

Palautuslähetykset

Jos lähetys ei pääse lopulliseen määränpäähän, kuljetusliike palauttaa sen alkuperäiselle lähettäjälle. Tätä kutsutaan palautuslähetykseksi (Return to Sender shipment, RTS). Palautuslähetysten käsittelyn veloitus perustuu siihen, milloin palautus on käsitelty. Jokaiselle toimitukselle on ladattavissa CSV-tiedosto. Lisätietoja CSV-tiedoston sijainnista on kohdassa Näytä Shopifyn jakeluverkoston veloitukset.

Arvonlisäveron sisältävät erityishankkeet

Voit pyytää jakelukeskusta käsittelemään lisäarvoa lisäävät erikoisprojektit puolestasi. Näihin pyyntöihin voi sisältyä esimerkiksi lähetysten koostamista, tuotekokoonpanoa ja tuotemukauttamista koskevat palvelut. Erityishankkeet johtavat lisäveloituksiin.

Kun pyydät erikoisprojektia, saat aika- ja kustannusarvion, jonka voit tarkistaa ja hyväksyä. Kun työ on suoritettu, kyseinen hinta näkyy Shopifyn jakeluverkoston laskussa.

Lisätietoja on kohdassa Erikoisprojektien tilaaminen.

Näytä Shopifyn jakeluverkoston maksut

Yhteenveto maksuista on kuukausittaisessa Shopify-laskussasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. klikkaa laskua Viimeisimmät laskut -osiossa.
  3. klikkaa laskussa Sovellukset-osiota.

Saat tarkemman erittelyn aiemmista veloituksista Shopifyn jakeluverkosto (Shopify Fulfillment Network) -sovelluksesta napauttamalla Laskutus > Vie CSV-tiedostoon. Tietokoneeseesi ladataan neljä CSV-tiedostoa ZIP-tiedostomuodossa:

• pick_and_pack_charges. csv
  • shipping_charges. csv
  • special_project_charges. csv
  • storage_charges. csv

Avaa tiedostot, jotta näet kunkin kustannustyypin tarkemman erittelyn.