E-mail doorsturen instellen voor uw Shopify-domein

Shopify biedt geen e-mailhosting, maar als u een domein koopt via Shopify of uw domein overzet naar Shopify, kunt u gratis een onbeperkt aantal e-mailadressen voor doorsturen instellen (bijvoorbeeld info@johns-apparel.com).

Als u een e-mail wilt verzenden vanaf het adres voor doorsturen van uw aangepaste domein, moet ueen externe e-mailhostingservice gebruiken. Als u Zoho Mail of G Suite gebruikt, kunt u de hostingservice verbinden met uw domein in Shopify. Als u een andere e-mailhostingservice gebruikt, kunt u een MX-record toevoegen om deze te verbinden met uw domein door uw DNS-instellingen te bewerken.

Het doorsturen van e-mail instellen

Alle nieuwe e-mailadressen moeten worden doorgestuurd naar een bestaand e-mailadres (bijvoorbeeld via Gmail of Outlook). U kunt instellen dat e-mail wordt doorgestuurd naar verschillende e-mailadressen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op het domein waarvoor u e-mail doorsturen wilt instellen.

2. Klik op E-mailadres voor doorsturen toevoegen:

E-mailadres voor doorsturen toevoegen

3. Voer in het tekstvak E-mailadres winkel het e-mailadres in dat u wilt maken voor uw aangepaste domein. U hoeft het symbool @ of de tekens daarna niet te typen.

4. Voer in het tekstvak E-mailadres voor doorsturen het volledige e-mailadres van de bestemming in:

Adres voor doorsturen toevoegen

5. Klik op Opslaan.

U kunt op deze manier zoveel e-mailadressen voor doorsturen maken als u wilt.

Het doorsturen van e-mail testen

Als u het doorsturen van e-mail wilt testen, verzendt u een test-e-mail vanaf een ander e-mailadres naar elk van de adressen voor doorsturen die u heeft gemaakt.

E-mails van klanten beantwoorden

U kunt niet reageren op klanten via het e-mailadres van uw aangepaste domein. Beantwoord e-mails van klanten rechtstreeks vanaf het adres waarnaar u uw e-mails heeft doorgestuurd. Dit is het adres dat in de inbox van uw klant wordt weergegeven.

E-mails verzenden vanaf uw adres voor doorsturen

E-mailhosting wordt niet aangeboden wanneer u een domein koopt via Shopify. Gebruik een externe e-mailhostingservice als u een e-mail wilt verzenden vanaf het adres voor doorsturen van uw aangepaste domein.

We raden de volgende opties aan:

• Zoho Mail biedt e-mailaccounts voor uw aangepaste domein

• G Suite maakt verbinding met het Gmail-platform met e-mails voor uw aangepaste domein

E-mailhosting van Zoho Mail of G Suite verbinden met uw domein

Verifieer uw domein en creëer uw aangepaste e-mail in Zoho Mail of G Suite voordat u uw e-mailservice kunt koppelen aan Shopify.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat u wilt koppelen.

2. Klik op Externe hostingservice gebruiken.

3. Selecteer uw provider en voer de informatie in die aan u is verstrekt tijdens de verificatie van uw domein:

- Als u G Suite gebruikt, voert u de TXT-code of metatag in. - Als u Zoho Mail gebruikt, voert u de Zoho-code in.