E-mail doorsturen instellen voor je Shopify-domein

Shopify biedt geen e-mailhosting, maar als je een domein koopt via Shopify of je domein overzet naar Shopify, kun je gratis een onbeperkt aantal e-mailadressen voor doorsturen instellen (bijvoorbeeld info@johns-apparel.com).

Gebruik een externe e-mailhostingservice als je een e-mail wilt verzenden vanaf het adres voor doorsturen van je aangepaste domein. Als je Zoho Mail of G Suite gebruikt, kun je de hostingservice verbinden met je domein in Shopify. Als je een andere e-mailhostingservice gebruikt, kun je een MX-record toevoegen om deze te verbinden met je domein door je DNS-instellingen te bewerken.

Het doorsturen van e-mail instellen

Alle nieuwe e-mailadressen moeten worden doorgestuurd naar een bestaand e-mailadres (bijvoorbeeld via Gmail of Outlook). Je kunt instellen dat e-mail wordt doorgestuurd naar verschillende e-mailadressen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op het domein waarvoor je e-mail doorsturen wilt instellen.

2. Klik op E-mailadres voor doorsturen toevoegen:

E-mailadres voor doorsturen toevoegen

3. Voer in het tekstvak E-mailadres winkel het e-mailadres in dat je wilt maken voor je aangepaste domein. Je hoeft het symbool @ of de tekens daarna niet te typen.

4. Voer in het tekstvak E-mailadres voor doorsturen het volledige e-mailadres van de bestemming in:

Adres voor doorsturen toevoegen

5. Klik op Opslaan.

Je kunt op deze manier zoveel e-mailadressen voor doorsturen maken als je wilt.

Het doorsturen van e-mail testen

Verzend een test-e-mail vanaf een ander e-mailadres naar elk van de adressen voor doorsturen die je hebt gemaakt als je het doorsturen van e-mail wilt testen.

E-mails van klanten beantwoorden

Je kunt niet reageren op klanten via het e-mailadres van je aangepaste domein. Beantwoord e-mails van klanten rechtstreeks vanaf het adres waarnaar je je e-mails hebt doorgestuurd. Dit is het adres dat in de inbox van je klant wordt weergegeven.

E-mails verzenden vanaf je adres voor doorsturen

E-mailhosting wordt niet aangeboden wanneer je een domein koopt via Shopify. Gebruik een externe e-mailhostingservice als je een e-mail wilt verzenden vanaf het adres voor doorsturen van je aangepaste domein.

We raden de volgende opties aan:

• Zoho Mail biedt e-mailaccounts voor je aangepaste domein

• G Suite maakt verbinding met het Gmail-platform met e-mails voor je aangepaste domein

E-mailhosting van Zoho Mail of G Suite verbinden met je domein

Verifieer je domein en creëer je aangepaste e-mail in Zoho Mail of G Suite voordat je je e-mailservice kunt koppelen aan Shopify.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt koppelen.

2. Klik op Externe hostingservice gebruiken.

3. Selecteer je provider en voer de informatie in die aan je is verstrekt tijdens de verificatie van je domein:

- Als je G Suite gebruikt, voer de TXT-code of metatag in. - Als je Zoho Mail gebruikt, voer de Zoho-code in.