E-mail doorsturen instellen voor je externe domein

E-mail doorsturen is een service waarmee je een e-mailadres kunt doorsturen van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount. Als je bijvoorbeeld johns-apparel.com hebt, kun je het e-mailadres info@johns-apparel.com maken voor je klanten. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar je huidige persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com.

Je e-mail doorsturen vanaf je externe domeinprovider

Sommige externe domeinproviders bevatten e-mailhosting in het domein. Je kunt instellen dat e-mail wordt doorgestuurd vanaf het domein nadat je je bestaande domein toevoegt aan Shopify.

Methoden voor het doorsturen van e-mail van externe domeinen naar je eigen e-mailadres variëren en het is onmogelijk om specifieke instructies te geven voor elke domeinprovider.

Je doel is om de e-mail van je externe domein om te leiden naar je eigen e-mailhost. Daarvoor moet je waarschijnlijk een van de volgende handelingen uitvoeren:

• Log in bij je externe account en gebruik die website om je e-mailadres toe te voegen of je MX-records te bewerken.
  • Neem contact op met je provider voor hulp bij het doorsturen van e-mail. Laat weten dat je al je e-mails wilt doorsturen naar je andere (voorkeurs)e-mailadres.

De instellingen van je afzender-e-mailadres configureren

Als je een e-mailadres gebruikt dat aan een aangepast domein is gekoppeld, moet je de SPF-record (Sender Policy Framework) van Shopify toevoegen aan de DNS-instellingen van je domein.

Shopify gebruikt het Sender Policy Framework om je afzender-e-mailadres te verifiëren voor de automatische notificatie-e-mails die je klanten ontvangen. Door het SPF-record van Shopify aan je domeininstellingen toe te voegen, wordt de notitie via Shopify verwijderd uit je afzendergegevens en wordt je afzender-e-mailadres weergegeven in plaats van store@shopifyemail.com in het afzenderveld. Deze wijzigingen helpen voorkomen dat je e-mails worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

Voeg het SPF-record van Shopify toe aan je externe domein

Om je afzender-e-mailadres te verifiëren, moet je het SPF-record van Shopify toevoegen aan je TXT-record in je aangepaste domeininstellingen. Het SPF-record van Shopify moet verwijzen naar v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Als je domeinhost al een SPF-record heeft, of je gebruikt extern e-mailproviders om e-mails vanaf je eigen domein te versturen, combineer dan al je SPF-records. Om meerdere SPF-records te combineren, neem je alle records op tussen v=spf1 en ~all. Hier vind je bijvoorbeeld de gecombineerde SPF-records voor enkele gangbare e-mailhostproviders:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho-mail v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Houd rekening met de volgende eisen bij het toevoegen van SPF-records aan je domeinhost:

• Je kunt meerdere soorten TXT-records op je domein hebben, maar slechts één gecombineerd SPF-record.
  • Je moet het SPF-record toevoegen voor elke e-mailhostprovider die je gebruikt om e-mails vanaf je domein te versturen.
  • Je kunt maximaal tien SPF-records combineren.
  • SPF-records zijn beperkt tot 255 tekens.

Stappen

1. Log in bij je domeinhostingaccount.

2. Zoek je DNS-instellingen, domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Zoek het TXT-record van je domein. Dit staat meestal naast het CNAME-record en het MX-record.

4. Voeg Shopify's SPF-record toe aan je TXT-record: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Voer in het veld Type of Recordtype het TXT-record in of selecteer deze. - Voer in het veld Naam, Host of Alias @ in of laat het leeg. - Voer in het veld Verwijst naar het SPF-record van Shopify v=spf1 include:shops.shopify.com ~all in. Als je domeinhost al een SPF-record heeft, of als je ook het SPF-record van je e-mailhostprovider moet toevoegen, neem dan alle records op tussen v=spf1 en ~all.

1. Sla je wijzigingen op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.

Nadat je het SPF-record hebt bijgewerkt, kan het tot 48 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

SPF-records en bezorgingsfouten

Je klanten ontvangen nog steeds automatische e-mailmeldingen, zelfs als je de instellingen voor de host van je klantenadres niet bijwerkt. Omdat automatische e-mailmeldingen Shopify's SPF-record gebruiken om het e-mailadres van je afzender te verifiëren, wordt er voorkomen dat deze e-mails als spam worden gemarkeerd of niet worden afgeleverd.

Als je fouten ondervindt bij het afleveren van e-mails ondervindt, zorg er dan voor dat je Shopify's SPF-record en alle SPF-records van je e-mailhostproviders aan je domeininstellingen toevoegt.

Wanneer e-mailhosting niet beschikbaar is bij je externe provider

Als e-mailhosting niet is inbegrepen wanneer je je domein bij een externe provider koopt, kun je een externe e-mailhostingservice gebruiken.

De volgende services zijn twee voorbeelden van e-mailhostingservices van derden die je kunt gebruiken om e-mails te verzenden vanaf je doorstuuradres:

Als je e-mailserviceprovider niet compatibel is met het doorsturen van e-mail

Sommige e-mailproviders, zoals Yahoo en AOL, handhaven een beleid gebaseerd op domein bericht authentificatie, rapportage en conformiteit (DMARC) die voorkomen dat Shopify e-mails als hun domein verzendt. Als je e-mailserviceprovider een DMARC-beleid handhaaft, moet je mogelijk je e-mailadres voor klanten wijzigen. Neem contact op met je serviceprovider voor meer informatie over compatibiliteit.