Mobiele widgets van Shopify gebruiken

Mobiele Shopify-widgets geven inzichten uit je Shopify-winkel weer op het startscherm van je mobiele apparaat. Je kunt widgets gebruiken om je totale verkopen of totale online winkelsessies voor die dag bij te houden.

Elke mobiele Shopify-widget geeft inzichten weer voor een enkele Shopify-winkel. Als je meerdere Shopify-winkels hebt, kun je voor elke Shopify-widget een mobiele Shopify-widget toevoegen. Je kunt alleen widgets toevoegen voor winkels die je in de mobiele Shopify-app hebt vermeld.

Vereisten voor het gebruik van Shopify mobiele widgets

Controleer de volgende vereisten bij het toevoegen van widgets aan je mobiele apparaat:

• Je moet een compatibel iOS-, iPadOS-,WatchOS- of Android-apparaat gebruiken.
  • De Shopify-app moet geïnstalleerd zijn op je mobiele apparaat.
  • Je kunt alleen Shopify mobiele widgets toevoegen voor winkels die je hebt toegevoegd in de mobiele app van Shopify.
  • Je kunt slechts één Shopify-winkel per mobiele widget van Shopify selecteren, maar je kunt een onbeperkt aantal widgets toevoegen.

Compatibele iOS- en iPadOS-apparaten

Om Shopify mobiele widgets op iOS of iPadOS te kunnen gebruiken, moet je apparaat compatibel zijn met iOS/iPadOS 14. Je kunt Shopify mobiele widgets gebruiken op de volgende apparaten of nieuwer:

• iPhone 6s/6s Plus
  • iPhone SE (1ste generatie)
  • iPad (5e generatie)
  • iPad Air 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Pro

Shopify mobiele widgets toevoegen

Het proces voor het toevoegen en configureren van mobiele widgets van Shopify varieert afhankelijk van je apparaat en besturingssysteem.

Shopify mobiele widgets toevoegen op iOS en iPadOS

Wanneer je een Shopify Mobile-widget toevoegt aan je startscherm op iOS of iPadOS, selecteer je het inzicht en de winkel die de widget weergeeft.

Stappen

1. Tik op het startscherm van je apparaat op een ruimte zonder app of snelkoppeling en houd deze vast.

2. Tik op +.

3. Tik in de lijst met beschikbare widgets op Shopify.

4. Selecteer de Shopify-winkel en het type inzicht dat je wilt dat de widget weergeeft.

5. Tik op Widget toevoegen.

6. Tik op Gereed.

Voeg Shopify mobiele widgets toe op Android

Wanneer je een mobiele Shopify-widget toevoegt aan je startscherm op Android, selecteer je het inzicht en de winkel die de widget weergeeft.

Stappen

1. Tik op het startscherm van uje apparaat op een ruimte zonder app of snelkoppeling en houd deze ingedrukt, of op het Shopify-app-pictogram.

2. Tik op Widgets.

3. Tik op de Shopify-widget.

4. Selecteer in je Widget-instellingen de Shopify-winkel, het type inzicht en de themakleur die je in de widget wilt weergeven.

5. Tik op Gereed.

Configureer Shopify mobiele widgets

Je kunt alleen de winkellocatie of het inzicht selecteren dat een mobiele Shopify-widget weergeeft wanneer je deze aan je startscherm toevoegt. Als je de informatie wilt wijzigen die een bestaande mobiele Shopify-widget weergeeft, verwijder je de widget en voeg je een nieuwe toe.

Hulp nodig bij het toevoegen of aanpassen van widgets?

Als je hulp nodig hebt bij het toevoegen of wijzigen van de grootte van Shopify mobiele widgets, raadpleeg dan de instructies voor je mobiele apparaat: