Använd Shopifys mobila widgets

Shopifys mobila widgets visar insikter från din Shopify-butik på din mobila enhets startskärm. Du kan använda widgets för att hålla reda på din totala försäljning eller totalt antal webbutikssessioner för dagen.

Alla Shopifys mobila widgets visar insikter för en enda Shopify-butik. Om du har flera Shopify-butiker kan du lägga till en Shopify-mobilwidget för var och en. Du kan bara lägga till widgets för butiker som du har listat i Shopifys mobilapp.

Krav för att använda Shopifys mobila widgets

Granska följande krav när du lägger till widgets till din mobila enhet:

• Du måste använda en kompatibel iOS-, iPadOS-, WatchOS- eller Android-enhet.
  • Du måste ha Shopify-appen installerad på din mobila enhet.
  • Du kan bara lägga till Shopifys mobila widgets för butiker som du har lagt till i Shopifys mobilapp.
  • Du kan bara välja en Shopify-butik per Shopify-mobilwidget, men du kan lägga till ett obegränsat antal widgets.

Kompatibla iOS- och iPadOS-enheter

För att kunna använda Shopifys mobila widgets på iOS eller iPadOS måste din enhet vara kompatibel med iOS/iPadOS 14. Du kan använda Shopifys mobila widgets på följande enheter eller nyare:

• iPhone 6s/6s Plus
  • iPhone SE (1:a generationen)
  • iPad (5:e generationen)
  • iPad Air 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Pro

Lägg till Shopifys mobila widgets

Processen för att lägga till och konfigurera Shopifys mobila widgets varierar beroende på din enhet och ditt operativsystem.

Lägg till Shopifys mobila widgets på iOS och iPadOS

När du lägger till Shopifys mobil-widget på din startskärm på iOS eller iPadOS, väljer du den insikt och butik som visas av denna widget.

Steg:

1. På din enhets startskärm trycker du och håller kvar i ett utrymme där det inte finns någon app eller genväg.

2. Tryck på +.

3. Tryck på Shopify i listan över tillgängliga widgets.

4. Välj Shopify-butiken och den typ av insikt som du vill att widgeten ska visa.

5. Tryck på Lägg till widget.

6. Klicka på Klar.

Obs! Du kan inte trycka och hålla kvar på Shopifys mobila widget för att redigera den förrän du trycker på Klar. Se till att du slutför tillägget av widgeten innan du försöker redigera den.

Lägg till Shopifys mobila widgets på Android

När du lägger till en Shopify-mobilwidget på din startskärm på Android väljer du insikten och butiken som widgeten visar.

Steg:

1. På din enhets startskärm trycker du och håller kvar i ett utrymme där det inte finns någon app eller genväg, eller på Shopify-appikonen.

2. Tryck på Widgets.

3. Tryck på Shopify-widgeten.

4. I menyn Widget-konfiguration väljer du den Shopify-butik, typ av insikt och temafärg som du vill att widgeten ska visa.

5. Klicka på Klar.

Konfigurera Shopifys mobila widgets

Du kan bara välja den butiksplats eller insikt som en Shopify-mobilwidget visar när du lägger till den på din startskärm. Om du vill ändra den information som en befintlig Shopify-mobilwidget visar, tar du bort widgeten och lägger till en ny.

Få hjälp med att lägga till eller ändra storlek på widgets

Om du behöver hjälp med att lägga till eller ändra storlek på Shopifys mobila widgets, hänvisar du till anvisningarna för din mobila enhet: