Visa enhetspriser

Om du säljer produkter i kvantiteter eller mått kan du behöva visa pris per enhet för vissa produkter. När du anger ett enhetspris för en produkt visas enhetspriset på produktsidorna, produktseriesidorna, varukorgssidan, betalningssidorna och orderbekräftelserna.

Lägg till enhetspriser till din produkt

Visa enhetspriser i din webbshop

Alla Online Store 2.0-teman har redan funktionen för enhetspris. Ingen åtgärd krävs för att visa enhetspriser i din webbutik.

Om du har ett äldre tema och inte kan uppdatera det till en version som har stöd för enhetsprisfunktionen, kan du anpassa din temakod manuellt för att visa enhetspris.

Visa enhetspriser i ett äldre tema

Stegen för denna anpassning varierar beroende på ditt tema. Klicka på knappen för ditt tema innan du följer anvisningarna nedan:

Visa enhetspriser i dina ordernotifikationer

Som standard visar orderbekräftelsemeddelandet enhetspriser när funktionen är aktiv.

Om du har lagt till enhetspris för din produkt men dina enhetspriser inte visas i dina orderbekräftelsemeddelanden kan du behöva uppdatera din mall manuellt.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Aviseringar.

2. I avsnittet Ordrar, klicka på Orderbekräftelse.

3. Klicka på Redigera kod.

4. Lägg till följande fragment i mallen i "order-list__item-price"-klassen:

{%- if line_item.unit_price_measurement -%}
  <div class="order-list__unit-price">
     {{ line_item.unit_price | money }}/
     {%- if line_item.unit_price_measurement.reference_value != 1 -%}
       {{- line_item.unit_price_measurement.reference_value -}}
     {%- endif -%}
     {{ line_item.unit_price_measurement.reference_unit }}
  </div>
{%- endif -%}

Kodfragment för enhetspris markerade på rätt plats i fönstret Brödtext (HTML) i orderbekräftelsemeddelandet.