Alternativa betalningsmetoder

Du kan ställa in en alternativ betalningsmetod så att dina kunder kan betala sina order online med hjälp av något annat än ett kreditkort. Kryptovalutor är till exempel ett populärt alternativ som låter dina kunder betala utan att gå igenom en bank eller annan institution.

Obs! Om dina kunder betalar med en alternativ betalningsmetod kommer du att debiteras en transaktionsavgift för deras köp. Om du vill undvika transaktionsavgifter kan du aktivera Shopify Payments.

Aktivera en alternativ betalningsmetod

1. Klicka på Välj alternativ betalning i avsnittet Alternativa betalningar.

2. Välj en leverantör från listan.

3. Ange dina kontouppgifter för den leverantör du valde.

4. Klicka på Aktivera för att aktivera leverantören.

När du har aktiverat en alternativ betalningsmetod kommer dina kunder att kunna använda den vid utcheckningen.

Inaktivera en alternativ betalningsmetod

1. Klicka på Välj alternativ betalning i avsnittet Alternativa betalningar.

2. Välj en leverantör från listan.

3. Klicka på Inaktivera för att inaktivera leverantören.

Om du vill ta bort ett alternativt betalningsalternativ kan du inaktivera det.

Appar för alternativa betalningsmetoder

Du kan installera vissa alternativa betalningsleverantörer som appar från avsnittet Betalningar i din Shopify-administratörs Inställningar. När du har installerat en app med alternativ betalningsmetod måste du konfigurera och aktivera den innan du kan använda den.

Installera en app med alternativ betalningsmetod

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.

2. Klicka på Välj alternativ betalning i avsnittet Alternativa betalningar.

3. Välj en leverantör från listan.

4. Klicka på Anslut.

5. Klicka på Installera app för att installera appen med alternativ betalningsmetod.

Konfigurera och aktivera din app med alternativ betalningsmetod

Du måste konfigurera och sedan aktivera din app med alternativ betalningsmetod innan du kan använda den. Varje app med alternativ betalningsmetod har sina egna krav för autentisering och konfiguration, men vanligtvis blir du ombedd att logga in eller skapa ett konto hos betalningsleverantören. När du har aktiverat appen med alternativ betalningsmetod visas betalningsmetoden i kassan.

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.

2. Klicka på Välj alternativ betalning i avsnittet Alternativa betalningar.

3. Välj en leverantör från listan.

4. Klicka på Hantera.

5. Du omdirigeras till betalningsleverantörens app där du kan ansluta ditt externa konto.

6. När konfigureringen har slutförts klickar du på Aktivera.

Inaktivera en app med alternativ betalningsmetod

Om du inte längre behöver en app med alternativ betalningsmetod kan du inaktivera den. När du inaktiverar appen tas den bort från din lista över tillgängliga betalningsmetoder, men den är fortfarande tillgänglig om du behöver den för ärenden som orderreturer.

1. I avsnittet Alternativa betalningsmetoder klickar du på Välj alternativ betalning.

2. Välj en leverantör från listan.

3. Klicka på Inaktivera för att inaktivera leverantören.

4. Klicka på Inaktivera Betalningsapp.