Leveranstider

Du kan lägga till leveranstider till dina fraktkostnader i kassan för att hjälpa kunder att känna sig säkrare när de köper från din butik. Det hjälper kunderna att förstå värdet av att välja snabbare och dyrare fraktalternativ, vilket hjälper dig tjäna pengar på kunder som snabbt vill ha sina varor. Tydliga tider kan också hjälpa dig att prioritera din orderdistribution.

Obs! Leveranstider är inte tillgängliga för handlare i läget för ett ursprung (produkter levereras från endast en plats). Handlare i läget för ett ursprung måste ställa in frakt från flera platser för att kunna använda funktionen leveranstider.

Överväganden

Granska följande överväganden innan du lägger till leveranstider till dina fraktkostnader.

I leveranstider ingår inte orderbehandlingstider

Behandlingstid innebär tiden från när ditt företag tar emot en order, till den tidpunkt när en transportör hämtar leveransen. Leveranstid innebär tiden från när din transportör hämtar leveransen, till när leveransen anländer till din kunds adress. Leveranshastighetsfunktionen står endast för leveranstid.

Om du vill ha mer information om behandlingstider går du till Förstå och förkorta behandlingstiden.

Om du vill att dina kunder ska känna till dina behandlingstider, se Hantera behandlingstider.

Fraktzoner får endast gälla specifika områden

Leveranstiden är baserad på tjänster som är till och från specifika delar av världen. Om du vill lägga till leveranstider till fraktkostnader måste fraktzonen innehålla länder och regioner som hör till specifika områden. Alla fraktzoner måste vara antingen för inhemska fraktdestinationer eller internationella fraktdestinationer. Följande är exempel på fraktzoner som kan använda leveranstid:

• endast Kanada eller kanadensiska provinser
  • endast USA eller amerikanska delstater
  • endast Tyskland eller tyska stater
  • endast Frankrike eller franska provinser
  • endast Italien eller italienska provinser
  • endast Spanien eller spanska provinser
  • endast Storbritannien
  • endast Australien eller australiensiska stater
  • endast internationella länder

Om en fraktzon till exempel innehåller Alberta, Ontario och Manitoba, kan du lägga till leveranstider till fraktkostnaderna i den fraktzonen eftersom den bara innehåller kanadensiska provinser. Om din fraktzon däremot innehåller USA, Mexico och Guatemala, kan du inte lägga till leveranstider i den fraktzonen eftersom den innehåller både USA och andra internationella länder.

Om du befinner dig i USA kan du antingen lägga till Kanada i en egen zon eller lägga till landet i en zon med andra internationella länder och regioner. Om du lägger till landet i en zon med andra internationella länder och regioner kommer leveranstiden visa den längre internationella leveranstiden istället för den kortare leveranstiden till Kanada.

Om du befinner dig i Kanada kan du antingen lägga till USA i en egen zon eller lägga till landet i en zon med andra internationella länder och regioner. Om du lägger till landet i en zon med andra internationella länder och regioner kommer leveranstiderna att visa de längre internationella leveranstiderna istället för de kortare leveranstiderna till USA.

För mer information om fraktzoner, se Ställ in fraktzoner.

Kombinerade fraktkostnader visar inte en leveranshastighet

Om olika fraktkostnader kombineras i kassan på grund av att två produkter tar emot fraktkostnader från olika leveransprofiler eller grupper av platser, kommer leveranshastigheterna tas bort från den kombinerade kostnaden. Om du vill ha mer information om hur fraktkostnader kan kombineras, se Kombinerade kostnader i kassan.

Platser i en Leveransplatsgrupp måste vara i samma land

Leveranstider är endast tillgängliga i USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Australien och Storbritannien. När du ställer in din allmänna leveransprofil, eller eventuella anpassade leveransprofiler, får eventuella platsgrupper som du skapar inom dem endast innehålla platser i Kanada, USA, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Australien eller Storbritannien.

För mer information om hur du skapar leveransprofiler, se Leveransprofiler.

Ställ in dina platser och appar innan du ställer in leveranstider

Leveranshastigheten är beroende av fraktmedelvärden till och från specifika länder och regioner. Om du bara har en plats när du ställer in leveranshastigheter och sedan lägger till en andra plats, läggs den andra platsen automatiskt till i dina leveransinställningar. Vissa appar, såsom Oberlo, läggs också till som platser när du installerar dem i din Shopify-butik. Medan appar läggs till som en plats i dina inställningar, har appar ingen fysisk plats inom ett land eller en region. När appar läggs till i en grupp av platser i dina leveransinställningar döljs leveranshastigheterna för kunder i din kassa, tills dess att du tar bort appen från gruppen av platser i dina leveransinställningar.

Om du vill ha mer information om hur du återställer leveranshastigheter i din kassa, se Felsökning.

Lägg till leveranstider

När du lägger till en leveranstid till en kostnad blir namnet på leveranstiden till namnet på den fraktkostnad som kunderna kan välja i kassan.

Lägg till en leveranstid till en ny fraktkostnad

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Gå till inställning av fraktkostnader: * Gå till Allmänna fraktkostnader och klicka på Hantera kostnader, om du inte har skapat någon anpassad leveransprofil. * Om du har skapat anpassade leveransprofiler klickar du på Hantera kostnader intill leveransprofilen där du vill lägga till en fraktkostnad. 3. Klicka på Lägg till pris bredvid den zon som du vill lägga till en kostnad för. Se till att platsgruppen där din zon ligger endast innehåller platser i Kanada, USA, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Australien eller Storbritannien. 4. Välj en leveranshastighet. 5. Ange ett belopp för kostnaden. 6. Valfritt: Lägg till viktbaserade eller prisbaserade villkor. 1. Klicka på Lägg till villkor. 2. Välj om du vill basera villkoret på vikt eller pris för ordern. 3. Ange det minsta och det högsta värdet för villkoret. 7. Klicka på Klar och sedan på Spara.

Lägg till en leveranstid till en befintlig fraktkostnad

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Gå till dina fraktkostnadsinställningar: * Om du inte har gjort några anpassade leveransprofiler klickar du på Hantera kostnader intill Allmänna fraktkostnader. * Om du har gjort anpassade leveransprofiler klickar du på Hantera kostnader intill leveransprofilen där du vill lägga till en fraktkostnad. 3. Klicka på knappen ... intill kostnaden och klicka sedan på Redigera kostnad. 4. I rullgardinsmenyn Leveranshastighet väljer du en leveranshastighet. 5. Klicka på Klaroch sedan på Spara.

Lägg till en ny fraktkostnad utan leveranstid

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Gå till dina fraktkostnadsinställningar: * Om du inte har gjort några anpassade leveransprofiler klickar du på Hantera kostnader intill Allmänna fraktkostnader. * Om du har gjort anpassade leveransprofiler klickar du på Hantera kostnader intill leveransprofilen där du vill lägga till en fraktkostnad. 3. Klicka på Lägg till kostnad intill den zon som du vill lägga till en kostnad för. 4. I rullgardinsmenyn Leveranshastighet väljer du Anpassad fast avgift (ingen leveranshastighet). 5. Ange namn och belopp för avgiften. 6. Valfritt: Lägg till viktbaserade eller prisbaserade villkor. 1. Klicka på Lägg till villkor. 2. Välj om du vill basera villkoret på vikt eller pris för ordern. 3. Ange lägsta och högsta värde för villkoret. 7. Klicka på Klaroch sedan på Spara.

Tjänster som matchar leveranstider

Leveranstiden baseras på alternativ på tillgängliga transportörer i varje land.

USA

Leveranstjänster som levererar inom leveranshastigheterna för USA
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inom USA Ekonomi (5 till 8 arbetsdagar)
  • USPS Media Mail
  • USPS Parcel Select Ground
  • UPS SurePost (ej tillgängligt via Shopify Shipping)
Standard (3 till 4 arbetsdagar)
  • UPS Ground®
  • USPS First Class Mail
  • USPS First Class Parcel Service
  • USPS Priority Mail
  • UPS 3 Day Select®
Express (1 till 2 arbetsdagar)
  • UPS 2nd Day Air
  • USPS Priority Mail Express
  • UPS Next Day Air
Kanada Ekonomi internationell (6 till 10 arbetsdagar)
  • USPS Priority Mail International
Standard internationell (2 till 3 arbetsdagar)
  • UPS Standard
Express internationell (1 till 2 arbetsdagar)
  • UPS Worldwide Saver
  • UPS Worldwide Express®
  • UPS Worldwide Express®
internationell Ekonomi internationell (6 till 18 arbetsdagar)
  • USPS First Class Package International
Standard internationell (6 till 12 arbetsdagar)
  • USPS Priority Mail International
  • UPS World Expedited®
  • USPS Priority Mail Express International
Express internationell (1 till 5 arbetsdagar)
  • UPS Worldwide Saver
  • UPS Worldwide Express®
  • UPS Worldwide Express®

Kanada

Leveranstjänst som håller kanadensiska leveranstider
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inom Kanada Standard (3 till 9 arbetsdagar)
  • Canada Post Expedited Parcel
  • Canada Post Regular Parcel (ej tillgängligt via Shopify Shipping)
Express (1 till 2 arbetsdagar)
  • Canada Post Xpresspost
  • Canada Post Priority
USA Standard internationell (4 till 8 arbetsdagar)
  • Canada Post Small Packet Air USA
  • Canada Post Tracked Packet USA
  • Canada Post Expedited Parcel USA
Express internationell (2 till 3 arbetsdagar)
  • Canada Post Xpresspost USA
internationell Ekonomi internationell (20 till 60 arbetsdagar)
  • Canada Post Small Packet International Surface
  • Canada Post International Parcel Surface
  • Canada Post International Parcel Air
Standard internationell (6 till 10 arbetsdagar)
  • Canada Post Small Packet International Air
  • Canada Post Tracked Packet Intl
Express internationell (4 till 7 arbetsdagar)
  • Canada Post Xpresspost Intl

Frankrike

Leveranstjänst som håller franska leveranstider
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inrikes (Frankrike) Standard (2 till 4 arbetsdagar)
  • La Poste Lettre Verte
  • La Poste Lettre Recommandée
  • La Poste Prêt-à-Recommandée Suivi
  • La Poste Prêt-à-Poster Lettre Suivie
  • La Poste Lettre Recommandée Mobile
  • La Poste Valeur Declarée Nationale
  • La Poste Lettre Suivie
  • La Poste Prêt-à-Poster Smart Valeur Declarée
  • La Poste Prêt-à-Poster Lettre Verte
  • La Poste Prêt-à-Poster Regionaux Lettre Verte
  • Colissimo France (Métropole)
  • Colissimo Etiquette Prepayée
  • Colissimo Prêt-à-Envoyer France
  • Colissimo Expert
  • Colis Privé Livraison a domicile
  • Mondial Relay Points Relais
  • DPD Classic
  • UPS Standard
Express (1 till 2 arbetsdagar)
  • La Poste Lettre Prioritaire
  • La Poste Prêt-à-Poster Regionaux Lettre Prioritaire
  • La Poste Prêt-à-Poster Lettre Prioritaire
  • Chronopost Chrono Relais 13 (Métropole)
  • Chronopost Chrono Sameday
  • Chronopost Chrono (8, 9, 10, 13, 18)
  • Chronopost Prêt-à-Expedier Chrono 13 (Métropole)
  • DHL Express (9:00; 12:00; 18:00)
  • UPS Express Plus
  • UPS Express
  • UPS Express Saver
Internationellt (Europa)
Standard (2 till 8 arbetsdagar)
  • La Poste Lettre Suivie Internationale
  • Chrono Classic (Europe)
  • Chrono Relais (Europe)
  • Colissimo Expert (Europe)
  • Colissimo International (Europe)
  • Colissimo Prêt-à-Envoyer Europe
  • DHL GlobalMail
  • DHL Colis
  • DHL Economy Select
  • Delivengo Easy
  • Mondial Relay Points Relais
  • Mondial Relay Accueil
  • DPD Classic Europe
  • UPS Standard - Europe
Express (1 till 3 arbetsdagar)
  • La Poste Lettre Prioritaire Internationale
  • Chronopost Prêt-à-Expedier Chrono Express (Europe)
  • Chronopost Chrono Express (Europe)
  • DHL Express Worldwide
  • UPS Worldwide Express Freight
  • UPS Worldwide Express Freight Midday
  • UPS Express Saver

Tyskland

Leveranstjänst som håller tyska leveranstider
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inrikes (Tyskland) Standard (2 till 4 arbetsdagar)
  • DHL Päckchen (S or M)
  • DHL Paket
  • GLS Paketversand National (XS - XL)
  • GLS BusinessParcel - Paketversand National
  • Deutsche Post Brief (Standard, Kompakt, Gross, Maxi) National
  • Deutsche Post Einschreiben (Brief) National
  • Deutsche Post Wertbrief National
  • Deutsche Post Warenversand (< 500g, <1000g) National
  • Hermes Päckchen und Pakete - National
  • DPD Brief (Standard, Kompakt, Gross, Maxi 1, Maxi 2)
  • DPD Shop2Shop
  • DPD Classic
  • UPS Standard - Versand Deutschland
Express (1 till 2 arbetsdagar)
  • DHL ExpressEasy
  • HL Express Domestic
  • DHL Express Domestic (9:00, 10:00, 12:00)
  • GLS ExpressParcel - Geschäftskunden - Express Versand National
  • DPD Express - nationell
  • UPS Express Saver - National
  • UPS Express - National
  • UPS Express 12:00 - National
  • UPS Express Plus - National
  • UPS Express Critical Domestic
  • FedEx Priority Overnight
Internationellt (Europa)
Standard (2 till 8 arbetsdagar)
  • GLS Paketversand Eurozone (I - IV)
  • GLS EuroBusinessParcel - Paketversand Europa
  • Deutsche Post Briefe (Standard, Kompakt, Gross, Maxi) International
  • Deutsche Post Einschreiben (Brief) International
  • Deutsche Post Wertbrief - International
  • Deutsche Post Warenpost (XS, S, M, L) International
  • DHL Economy Select
  • FedEx International Economy
  • DPD Brief (Standard, Kompakt, Gross, Maxi 1, Maxi 2)
  • DPD Classic
  • DPD Guaranteed
  • UPS Standard - Europe
Express (1 till 4 arbetsdagar)
  • DHL ExpressEasy
  • GLS EuroExpressParcel - Geschäftskunden - Express Versand Europa
  • DPD Express - International - Europa
  • FedEx Europe First
  • FedEx International Priority

Italien

Leveranstjänst som håller italienska leveranstider
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inrikes (Italien) Standard (2 till 6 arbetsdagar)
  • Italy SDA Extra Large
  • Poste Italiane Posta 1
  • Poste Italiane Posta 4
  • Poste Italiane Pieghi di libri
  • Poste Italiane Delivery Standard
  • UPS Standard
Express (1 till 4 arbetsdagar)
  • Bartolini (BRT) Servizio Express
  • Bartolini (BRT) Servizio Priority
  • Bartolini (BRT) Servizio 10:30
  • GLS Italy National Express
  • GLS Italy Safe Plus
  • Poste Italiane Delivery Express
  • TNT Express (10:00, 12:00)
  • UPS Express Saver
Internationellt (Europa)
Standard internationell (4 till 9 arbetsdagar)
  • Bartolini (BRT) Il Servizio DPD Group
  • Bartolini (BRT) Il Servizio EuroExpress
  • GLS Italy Parcel
  • Poste Italiane Delivery Europe
  • Poste Italiane Postamail Internazionale
  • UPS Standard
Express internationell (2 till 6 arbetsdagar)
  • GLS Italy Express
  • Poste Italiane Postapriority Internazionale
  • Poste Italiane Delivery International Express
  • TNT Express (9:00, 10:00, 12:00)
  • UPS Express
  • UPS Express Saver

Spanien

Leveranstjänst som håller spanska leveranstider
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inrikes (Spanien) Standard (2 till 5 arbetsdagar)
  • Correos Paq Estándar
  • Correos Paquete Azul
  • Correos Paq Ligero
  • Correos Carta Ordinaria
  • GLS Business Parcel
  • GLS Business Small Parcel
  • UPS Standard
Express (1 till 4 arbetsdagar)
  • Correos Express Equipaq 24
  • Correos Express Paq 10, 14, 24
  • Correos Express Islas Express
  • Correos Express Paq Empresa 14
  • Correos Paq Premium
  • Correos Paq Today
  • Correos Carta Urgente
  • GLS ExpressParcel (8:30, 10:00, 14:00)
  • TNT Express (9:00, 10:00, 12:00, 18:00)
  • UPS Express Saver
Internationellt (Europa)
Standard internationell (4 till 10 arbetsdagar)
  • Correos Paq Light Internacional
  • Correos Express Internacional Estándar
  • GLS EuroBusinessParcel
  • GLS EuroBusinessSmallParcel
  • UPS Standard
Express internationell (2 till 7 arbetsdagar)
  • Correos Express Internacional Express
  • TNT Express (9:00, 10:00, 12:00)
  • UPS Express
  • UPS Express Saver

Australien

Leveranstjänst som håller leveranstider i Australien
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inrikes (Australien) Standard (2 till 8 arbetsdagar)
  • Australia Post Parcel Post
  • Australia Post Regular Letters
  • Sendle Domestic
  • Sendle Satchel
  • Sendle Unlimited Satchel
Express (1 till 4 arbetsdagar)
  • Australia Post Express Post Parcels
  • Australia Post Express Post Letters
Internationellt (globalt)
Standard internationell (6 till 27 arbetsdagar)
  • Australia Post International Standard
  • Sendle International
  • DHL Packet International
  • DHL Packet Plus International
  • DHL Parcel International Standard

Storbritannien

Leveranstjänster som levererar inom leveranstiderna för Storbritannien
Destination Tillgängliga leveranstider Matchande tjänster
Inrikes (Storbritannien) Standard (2 till 4 arbetsdagar)
  • Royal Mail 1st och 2nd Class
  • DHL Parcel
  • UPS Standard
Express (1 till 3 arbetsdagar)
  • Royal Mail Tracked 24 och 48
  • Royal Mail Special Delivery Guaranteed by 9am® och 1pm®
  • Royal Mail Sameday
  • Royal Mail 24® och 48®
  • Parcelforce (express9, express10, expressAM, express24, express48, express48large)
  • DPD By 10:30 och By 12:00
  • DHL Local NEXT DAY
  • DHL Express (9:00, 12:00)
  • DHL Express Domestic
  • DHL Express Easy
  • UPS Express Saver
Internationellt (Europa)
Standard internationell (2 till 11 arbetsdagar)
  • Royal Mail International Signed
  • Royal Mail International Tracked
  • Royal Mail International Standard
  • Royal Mail International Business Standard Priority
  • DPD Classic
  • DPD Air Classic
  • DPD Direct
  • DHL Parcel Connect
  • UPS Standard
Ekonomi internationell (10 till 15 arbetsdagar)
  • Royal Mail International Business Standard Economy
Internationellt (globalt)
Standard internationell (3 till 17 arbetsdagar)
  • Parcelforce globalvalue
  • Royal Mail International Signed
  • Royal Mail International Tracked
  • Royal Mail International Standard
  • Royal Mail International Business Standard Priority
  • DPD Air Classic
  • DPD Direct
  • DHL Parcel International
  • UPS Standard
Express internationell (2 till 11 arbetsdagar)
  • globalexpress
  • DPD Express
  • DHL Express (9:00, 10:30, 12:00)
  • DHL Express Worldwide
  • DHL Express Easy
  • UPS Express Saver
  • UPS Expedited
Ekonomi internationell (10 till 60 arbetsdagar)
  • Parcelforce globaleconomy
  • Royal Mail International Economy
  • Royal Mail International Business Standard Economy

Felsökning

Granska följa situationer för att lära dig hur du löser dem.

Leveranstiden visas inte i kassan

Om leveranshastigheter inte visas i kassan är det troligt att dina fraktkostnader kombinerades i kassan, eller att en plats eller app har lagts till i ditt Shopify-konto och stör dina fraktzoner.

Sammanräknad fraktkostnad

När två produkter i en kassa får olika fraktkostnader från olika leveransprofiler, eller olika grupper av platser inom en leveransprofil, kan fraktkostnaderna kombineras. När fraktkostnader kombineras kallas fraktkostnaden för Shipping och leveranshastigheter tas bort från den kombinerade kostnaden.

Om du vill ha mer information om fraktkostnader, se Kombinerade kostnader i kassan.

En plats lades automatiskt till i en grupp av platser i dina leveransinställningar

Inom dina leveransprofiler kan du specificera dina fraktzoner och priser baserat på de platser som du lägger till i din Shopify-administratör, så att ordrar distribuerade på var och en av platserna debiterar olika fraktkostnader. Om du bara har en plats gäller alla fraktzoner och priser för den platsen. Om du däremot lägger till en andra plats kan du ge den platsen separata zoner och priser, eller låta dem vara desamma.

När du bara har en plats och sedan lägger till en andra plats, läggs den andra platsen som standard till i platsgruppen med din första plats i alla dina leveransprofiler. Detta innebär att båda platserna nu delar samma fraktzoner och priser. Om den andra platsen ligger i ett annat land eller en annan region än den första platsen, kan leveranstiderna inte beräknas korrekt och döljs därför för dina kunder i kassan.

Om du vill återställa leveranstider som visas i kassan tar du bort den andra platsen från platsgruppen i dina leveransinställningar.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen. 3. Klicka på Visa information i avsnittet Levereras från. 4. Klicka på Hantera bredvid den plats som lades till. 5. Välj om du vill skapa nya priser för den platsen eller ta bort platsen från platsgruppen och klicka sedan på Klar. 6. Klicka på Spara.

En app som anses vara en plats lades till i din Shopify-butik

Appar som fungerar som en distributionstjänst, till exempel Oberlo, räknas som en plats i din Shopify-administratör. Om du bara har en plats vid den tidpunkt appen läggs till, läggs appen automatiskt till i dina leveransprofiler som en till plats som dina fraktzoner och kostnader gäller för. Appar har ingen plats och därför tas hastighetsberäkningarna för leverans bort från din kassa.

Om du vill återställa leveranshastigheter som visas i kassan tar du bort appen från platsgruppen i dina leveransinställningar.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Intill leveransprofilen klickar du på Hantera priser. 3. I avsnittet Levereras från klickar du på Visa detaljer. 4. Intill appen som lades till klickar du på Hantera. 5. Välj att skapa nya priser för appen eller ta bort den från platsgruppen och klicka sedan Klar. 6. Klicka på Spara.

Ett land läggs till i en zon som har olika leveranstider än de länder som redan finns i zonen

För att kunna använda leveranshastigheter måste länderna i en fraktzon ligga i samma region. Om du lägger till ett land i en zon och landet inte ligger i samma region som de ursprungliga länderna i zonen, kommer ett fel att visas. Om du vill ha mer information om länder som kan grupperas tillsammans i samma zon, se Fraktzoner måste vara exklusivt för specifika områden.