Verosäännöt Saksassa

Käyttämällä apunasi Shopify App Storen sovelluksia voit helpottaa Saksan verosäännösten, kuten GoBD- ja KassenSichV-asetusten noudattamista.

GoBD

Saksassa GoBD määrittää periaatteet kirjojen, tallenteiden ja asiakirjojen asianmukaiselle hallinnalle ja sähköiselle varastoinnille ja tietojen käytölle. Se säätelee kaikkia määräyksiä, jotka Saksan veroviranomaiset asettavat kirjanpidolle ja verotukseen liittyville tiedoille, jotka ovat joko sähköisessä muodossa tai paperimuodossa. Se linjaa myös, miten Saksan veroviranomaiset voivat käyttää sähköisiä tietoja verotarkastusten aikana. GoBD auttaa sinua ymmärtämään, mitä tietoja verotoimisto vaatii sinua säilyttämään ja määrittelee, mitä tilintarkastajalla on lupa tehdä osana verontarkastusta.

Jotta voit noudattaa GoBD:tä, voit käyttää Data Exporter-sovellusta.

Teknisten turvatoimien TSE-asetuksen noudattaminen

1. huhtikuuta 2021 alkaen kaikkien Saksan vähittäiskauppiaiden on noudatettava Saksassa uutta KassenSichV-asetusta. Tämä asetus koskee kaikkia Saksassa toimivia kauppiaita, jotka myyvät henkilökohtaisesti ja joilla on digitaalinen käteismaksut hyväksyvä kassakone. Tämän asetuksen perusteella kauppiaiden on liitettävä elektroniset kassakoneensa tekniseen turvajärjestelmään (TSE) tarkastusten mahdollistamiseksi.

Jotta voit helpommin noudattaa TSE-asetusta, voit käyttää Shopify App Storessa saatavilla olevaa TSE (KassenSichV) -sovellusta.