Mukautettujen metakenttämääritelmien luominen

Jos Shopify-kauppaan lisättäville erikoistiedoille ei ole vakiomuotoista metakenttämääritelmää, voit luoda mukautetun metakenttämääritelmän. Voit myös luoda mukautettuja määritelmiä, kun siirrät olemassa olevia metakenttiäsi määritelmään.

Kun luot metakentälle mukautetun määritelmän, määrität seuraavat tiedot:

• nimiavaruus ja avain, jos esimerkiksi haluat ryhmitellä metakenttiä kaupan tiettyjä osia varten
  • sisältötyyppi, kuten teksti, tiedosto tai URL-osoite
  • validointisäännöt, kuten enimmäismerkkimäärät, vähimmäis- ja enimmäisarvot tai esiasetetut arvot
  • kuvaus (valinnainen), kuten tiedot siitä, mitä arvoja metakenttään syötetään.
  • arvojen luettelo (valinnainen), jonka avulla voit lisätä metakenttäluetteloon useita yksirivisiä teksti- tai tuoteviitearvoja

Joillakin sisältötyypeillä on muita määritysasetuksia, jotka sinun on valittava. Määritysasetukset voivat sisältää seuraavia:

• oletusmittayksiköt
  • yksiriviset tai moniriviset kentät
  • vähimmäis- ja enimmäisarvot
  • oletusvaluutta.

Mukautettujen metakenttien käyttäminen Storefront API:n avulla

Jos haluat antaa mukautetuille kauppapaikoille mahdollisuuden nähdä metakenttäsi, voit antaa niille pääsyn Storefront API:iin, kun luot metakentän määrityksen tai kun muokkaat sitä. Sinun kannattaa antaa pääsy Storefront API:iin, jos myyt Shopify-tuotteitasi muun kuin Shopifyn verkkosivuston, videopelin tai muun mukautetun ostokokemuksen kautta.

Mukautettujen metakenttien arvot eivät ole oletusarvoisesti mukautettujen kauppapaikkojen käytettävissä. Lue lisää metakenttien käyttämisestä Storefront API:n avulla.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin luot mukautetun metakentän määritelmän, tutustu seuraaviin tietoihin varmistaaksesi, että ymmärrät, miten määritelmä määritetään:

Luo mukautettu määritelmä

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Metakentät.
  2. Valitse kaupan osa, johon haluat lisätä metakentän. Esimerkiksi Tuotteet.
  3. Klikkaa Lisää määritelmä.
  4. Syötä Nimi-kenttään määritelmäsi nimi ja valitse sitten luettelosta syöttämäsi nimi.
  5. Valinnainen: muokkaa metakentän oletustunnistetta Nimiavaruus ja avain ‑kentässä.
  6. Valinnainen: Kirjoita Kuvaus-kenttään metakentän arvojen kuvaus.
  7. Valinnainen: Jos haluat, että mukautetut kauppapaikat näkyvät tämän metakentän arvoissa, valitse Anna pääsy Storefront API -pyyntöihin.
  8. Klikkaa Valitse sisällön tyyppi ja valitse sitten luettelosta sisällön tyyppi, joka vastaa parhaiten metakenttääsi.
  9. Valinnainen: Jos haluat sallia arvojen luettelon metakentässä, valitse Hyväksy arvojen luettelo.
  10. Määritä sisällön tyypin ja validoinnin tietoja:

• Jos sisällön tyypillä on muita määrityksen vaihtoehtoja, valitse oikea vaihtoehto metakentällesi. Esimerkiksi mittaustyyppi.
    • Valinnainen: määritä Validointi-osiossa Lisäsääntöjä rajoittamaan hyväksyttyjen arvojen vaihteluväliä.
    • Valinnainen: Voit muuttaa mukautetun määritelmän sisällön tyyppiä tai validoinnin sääntöjä klikkaamalla Muuta ja valitsemalla luettelosta toinen sisältötyyppi.
  11. Valinnainen: Poista määritelmän kiinnitys resurssitietosivulta klikkaamalla Määritelmä kiinnitetty.

12. Klikkaa Tallenna.

Metakenttämääritelmien seuraavat vaiheet

Kun olet lisännyt määritelmiä metakenttiisi, voit tehdä seuraavan: