Mukautettujen metakenttämääritelmien luominen

Jos Shopify-kauppaan lisättäville erikoistiedoille ei ole vakiomuotoista metakenttämääritelmää, voit luoda mukautetun metakenttämääritelmän. Voit myös luoda mukautettuja määritelmiä, kun siirrät olemassa olevia metakenttiäsi määritelmään.

Kun luot metakentälle mukautetun määritelmän, määrität seuraavat tiedot:

• nimiavaruus ja avain, jos esimerkiksi haluat ryhmitellä metakenttiä kaupan tiettyjä osia varten
  • sisältötyyppi, kuten teksti, tiedosto tai URL-osoite
  • validointisäännöt, kuten merkkirajat tai vähimmäis- ja enimmäisarvot
  • kuvaus (valinnainen), kuten tiedot siitä, mitä arvoja metakenttään syötetään.

Lue lisää metakenttämääritelmän osista.

Joillakin sisältötyypeillä on muita määritysasetuksia, jotka sinun on valittava. Määritysasetukset voivat sisältää seuraavia:

• oletusmittayksiköt
  • yksiriviset tai moniriviset kentät
  • vähimmäis- ja enimmäisarvot
  • oletusvaluutta.

Luo mukautettu määritelmä

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Metakentät.
  2. Valitse kohdassa Hallinnoi metakenttiä sen tyyppinen metakenttä, jonka haluat lisätä. Esimerkiksi Tuotteen metakentät.
  3. Klikkaa Lisää metakenttämääritelmä.
  4. Syötä Nimi-kenttään määritelmäsi nimi ja valitse sitten pudotusvalikosta syöttämäsi nimi.
  5. Valinnainen: muokkaa metakentän oletustunnistetta Nimiavaruus ja avain ‑kentässä.
  6. Valinnainen: Kirjoita Kuvaus-kenttään metakentän arvojen kuvaus.
  7. Klikkaa kohtaa Valitse sisältötyyppi ja valitse pudotusvalikosta sitten metakenttääsi parhaiten vastaava sisältötyyppi.
  8. Määritä sisällön tyypin ja validoinnin tietoja: - Jos sisällön tyypillä on muita määrityksen vaihtoehtoja, valitse oikea vaihtoehto metakentällesi. Esimerkiksi mittaustyyppi.

• Valinnainen: määritä Validointi-osiossa Lisäsääntöjä rajoittamaan hyväksyttyjen arvojen vaihteluväliä.
    • Jos sisältötyypillä on Oletusarvot-osio, valitse pudotusvalikosta oletusyksikkö.
    • Valinnainen: jos haluat muuttaa mukautetun määritelmän sisällön tyyppiä tai validoinnin sääntöjä, klikkaa Muuta, ja valitse toinen sisällön tyyppi pudotusvalikosta.
  9. Napauta Tallenna.

Seuraavat vaiheet

Kun olet lisännyt määritelmiä metakenttiisi, voit tehdä seuraavan: