Mukautettujen metakenttämääritelmien luominen

Jos Shopify-kauppaan lisättäville erikoistiedoille ei ole vakiomuotoista metakenttämääritelmää, voit luoda mukautetun metakenttämääritelmän. Voit myös luoda mukautettuja määritelmiä, kun siirrät olemassa olevia metakenttiäsi määritelmään.

Kun luot metakentälle mukautetun määritelmän, määrität seuraavat tiedot:

• Nimi: käytetään metakentän tunnistamiseen Shopify Adminissa, esimerkiksi Color.
  • Nimiavaruus ja avain: metakentän yksilöllinen tunniste. Nimiavaruuden avulla voit ryhmitellä samanlaisia metakenttiä yhteen, mutta jokaisen nimiavaruuden ja avaimen täytyy olla yksilöllinen. Esimerkiksi: custom.color.
  • Kuvaus (valinnainen): mahdollistaa kuvailevien tietojen lisäämisen, kuten tietoja siitä, mitä arvoja metakenttään syötetään.
  • Tyyppi: metakenttien säilyttämät tietotyypit kuten teksti, tiedosto tai URL-osoite.
  • Validoinnit (valinnainen): arvojen syöttämiseen liittyvät säännöt, kuten merkkirajat tai vähimmäis- ja enimmäisarvot.

Joillakin sisältötyypeillä on muita määritysasetuksia, jotka sinun on valittava. Määritysasetukset voivat sisältää seuraavia:

• oletusmittayksiköt
  • yksiriviset tai moniriviset kentät
  • vähimmäis- ja enimmäisarvot
  • oletusvaluutta.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin luot mukautetun metakentän määritelmän, tutustu seuraaviin tietoihin varmistaaksesi, että ymmärrät, miten määritelmä määritetään:

Luo mukautettu määritelmä

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Mukautetut tiedot.
  2. Valitse kaupan osa, johon haluat lisätä metakentän. Esimerkiksi Tuotteet.
  3. Klikkaa Lisää määritelmä.
  4. Syötä Nimi-kenttään määritelmäsi nimi ja valitse sitten luettelosta syöttämäsi nimi.
  5. Valinnainen: muokkaa metakentän oletustunnistetta Nimiavaruus ja avain ‑kentässä.
  6. Valinnainen: Kirjoita Kuvaus-kenttään metakentän arvojen kuvaus.
  7. Valinnainen: Jos haluat, että mukautetut kauppapaikat näkyvät tämän metakentän arvoissa, valitse Myyntipaikat.
  8. Valinnainen: Jos haluat antaa tämän määritelmän näyttää automatisoidut kokoelmat, valitse Automatisoidut kokoelmat. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain tuotteen ja version metakentille.
  9. Klikkaa Valitse sisällön tyyppi ja valitse sitten luettelosta sisällön tyyppi, joka vastaa parhaiten metakenttääsi.
  10. Valinnainen: Jos haluat sallia arvojen luettelon metakentässä, valitse Hyväksy arvojen luettelo.
  11. Määritä sisällön tyypin ja validoinnin tietoja:

• Jos sisällön tyypillä on muita määrityksen vaihtoehtoja, valitse oikea vaihtoehto metakentällesi. Esimerkiksi mittaustyyppi.
    • Valinnainen: määritä Validointi-osiossa Lisäsääntöjä rajoittamaan hyväksyttyjen arvojen vaihteluväliä.
    • Valinnainen: Voit muuttaa mukautetun määritelmän sisällön tyyppiä tai validoinnin sääntöjä klikkaamalla Muuta ja valitsemalla luettelosta toinen sisältötyyppi.
  12. Valinnainen: Klikkaa Määritelmä pinnattu poistaaksesi metakentän. Näin Shopify Adminissasi olevat vastaavat kentät eivät automaattisesti näytä metakenttää,

13. Klikkaa Tallenna.

Metakenttämääritelmien seuraavat vaiheet

Kun olet lisännyt metakenttiä koskevat määritelmät, voit suorittaa seuraavat toimenpiteet:

Mukautettujen metakenttien käyttäminen Storefront API:n avulla

Jos haluat sallia sen, että mukautetut kauppapaikat näyttävät metakenttäsi, voit antaa pääsyn Storefront API:iin, kun luot metakenttämäärityksen tai muokkaat sitä. Jos myyt Shopify-tuotteitasi muun kuin Shopify-verkkosivuston, videopelin tai muun mukautetun ostokokemuksen kautta, saatat haluta antaa pääsyn Storefront API:iin.

Mukautettujen metakenttien arvot eivät ole oletusarvoisesti mukautettujen kauppapaikkojen käytettävissä. Lue lisää metakenttien käyttämisestä Storefront API:n avulla.