Alennusten lisääminen tilausluonnoksiin

Voit lisätä alennuksia tilausluonnokseen seuraavilla tavoilla:

Huomioitavaa alennusten lisäämisessä tilausluonnoksiin

Ota seuraavat seikat huomioon, kun lisäät tilausluonnokseen alennuskoodin tai mukautetun alennuksen:

• Tilauksen kokonaishintaan lisätään sekä asiakaskohtaiset tilauksen alennukset että rivikohdan alennukset. Ole tarkkana, ettet kopioi alennusta.
  • Tilausluonnokseen voidaan lisätä ehdot täyttäviä alennusten yhdistelmiä asiakaskohtaisten tilausten ja rivikohtien alennusten lisäksi.
  • Voit antaa asiakkaiden käyttää alennuskoodeja kassavaiheessa, kun lähetät laskun tai jaat kassalinkin. Huomaa, että tilausluonnosten alennukset saattavat olla suuremmat kuin ennakoit, kun sekä sinä että asiakas käytätte tilaukseen alennuskoodeja.
  • Jos tilauksen valuutta on eri kuin kaupan valuutta ja haluat antaa täyden alennuksen rivikohdan tai tilauksen hinnasta, syötä alennus prosenttiosuutena tietyn summan sijaan. Haluat esimerkiksi antaa täyden alennuksen tilauksen hinnasta, kun kokonaissumma on 50 USD. Syötä 100 %:n alennus, älä 50 USD:n alennusta. Prosenttialennuksen käyttäminen estää ulkomaisen valuuttakurssimaksun veloittamisen asiakkaalta, koska pyöristyssääntöjä sovelletaan tuotteiden hintoihin, mutta ei alennuksiin.

Rajoitukset

Tilausluonnosten alennuskoodeilla ja automaattisilla alennuksilla on seuraavat rajoitukset:

• Alennuskoodit ja automaattiset alennukset eivät ole käytettävissä Shopify POS:ssä, ja ne voidaan lisätä vain Shopify-ylläpitäjässä tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella.
  • Yhteen tilaukseen voi käyttää yhteensä viisi alennuskoodia.
  • Alennuskoodeja ei voi oletuksena käyttää kassavaiheessa tilauksiin, jotka on luotu tilausluonnoslaskuiksi tai linkeiksi. Voit kuitenkin halutessasi aktivoida vaihtoehdon, jolla asiakkaat voivat käyttää alennuksia itse kassalla. Tämä vaihtoehto koskee vain yksittäisiä tilausluonnoksia, joten se on aktivoitava aina, kun haluat antaa asiakkaan lisätä alennuskoodeja kassalla.
  • Toimitusten alennuskoodeja ei tueta. Voit lisätä mukautetun toimitushinnan, jotta voit antaa asiakkaille alennuksia toimitushinnoista normaalin hinnan veloittamisen sijaan.
  • Ota Y, maksa X -alennuskoodeja ei tueta.

Alennuskoodin käyttäminen

Voit lisätä enintään viisi alennuskoodia tilausta kohti. Voit myös valita, annatko asiakkaan lisätä ehdot täyttävät alennuskoodit itse, kun lähetät kassalinkin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Admin -sivulta kohtaan Tilaukset > Luonnokset.
  2. Klikkaa olemassa olevaa tilausluonnosta tai luo uusi tilausluonnos klikkaamalla Luo tilaus.
  3. Klikkaa Maksu-osiosta Lisää alennus.
  4. Kirjoita alennuskoodi kohtaan Alennuskoodi.
  5. Klikkaa Käytä.

Kaikkien sopivien automaattisten alennusten käyttäminen

Automaattisia alennuksia ei lisätä automaattisesti tilauksiin, jotka on luotu luonnoksina ylläpitäjässä. Jos haluat tarjota asiakkaalle alimman hinnan, jonka he voivat saada oletuksena, voit lisätä tilausluonnokseen kaikki ehdot täyttävät automaattiset alennukset.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Admin -sivulta kohtaan Tilaukset > Luonnokset.
  2. Klikkaa olemassa olevaa tilausluonnosta tai luo uusi tilausluonnos klikkaamalla Luo tilaus.
  3. Klikkaa Maksu-osiosta Lisää alennus.
  4. Valitse Käytä kaikkia ehdot täyttäviä automaattisia alennuksia.
  5. Klikkaa Käytä.

Käytä mukautettua tilausalennusta

Voit lisätä asiakaskohtaisen tilausalennuksen, joka koskee koko tilausta.

Vaiheet:

Mukautetun rivialennuksen käyttäminen

Voit lisätä mukautetun alennuksen yksittäiseen tuotteeseen tilausluonnoksessa.

Vaiheet:

Poista deaktivoidut, kelpaamattomat tai poistetut alennukset

Jos avoimeen tilausluonnokseen lisätty alennuskoodi tai automaattinen alennus muuttuu virheelliseksi tai kelpaamattomaksi ennen kuin tilaus on valmis, deaktivoitu alennus estää sinua ja asiakasta suorittamasta tilausta loppuun. Sinun on poistettava kelpaamaton alennuskoodi avoimesta tilausluonnoksesta, jotta sinä tai asiakkaasi voitte suorittaa tilauksen loppuun.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Admin -sivulta kohtaan Tilaukset > Luonnokset.
  2. Klikkaa olemassa olevaa tilausluonnosta, josta haluat poistaa alennuksen.
  3. Klikkaa Maksu-osiosta Muokkaa alennusta.
  4. Poista kelpaamattomat alennukset seuraavilla tavoilla:

• Jos haluat poistaa alennuskoodeja, klikkaa roskakorikuvaketta sen alennuskoodin vieressä, jonka haluat poistaa.
    • Jos haluat poistaa automaattiset alennukset, poista valinta Käytä kaikkia ehdot täyttäviä automaattisia alennuksia.
  5. Klikkaa Tallenna muutokset.