Kortingen toevoegen aan conceptbestellingen

Je kunt kortingen op een conceptbestelling op de volgende manieren toepassen:

Aandachtspunten bij het toevoegen van kortingen aan conceptbestellingen

Houd rekening met de volgende gedragingen als je een kortingscode toepast of als je een aangepaste korting aan een conceptbestelling toevoegt:

• Zowel aangepaste bestelkortingen als orderregelkortingen worden toegepast op de totale prijs van de bestelling. Let er daarom op dat je geen dubbele korting geeft.
  • Je kunt in aanmerking komende kortingscombinaties toevoegen aan een conceptbestelling naast gepersonaliseerde bestel- en orderregelkortingen.
  • Je kunt ervoor kiezen om klanten toe te staan kortingscodes toe te passen tijdens de checkout bij het verzenden van de factuur of het delen van de checkoutlink. Let op: conceptbestellingen kunnen mogelijk meer worden afgeprijsd dan je verwacht wanneer zowel jij als de klant kortingscodes toepassen op de bestelling.
  • Als een bestelling in een andere valuta is dan je winkelvaluta en je wil korting geven op het volledige bedrag van een orderregel of bestelling, voer dan de korting in als een percentage in plaats van een specifiek bedrag. Je wil bijvoorbeeld korting geven op het volle bedrag van een bestelling met een totaalbedrag van 50 USD. Voer een korting in van 100% in plaats van een korting van 50 USD. Wanneer je een kortingspercentage gebruikt, voorkom je dat je wisselkoerskosten afschrijft bij de klant vanwege afrondingsregels die gelden voor productprijzen, maar niet voor kortingen.

Beperkingen

Kortingscodes en automatische kortingen voor conceptbestellingen hebben de volgende beperkingen:

• Kortingscodes en automatische kortingen zijn niet beschikbaar in Shopify POS en kun je alleen toevoegen in het Shopify-beheercentrum via een desktopcomputer of mobiele browser.
  • In totaal kunnen vijf kortingscodes worden toegepast voor één bestelling.
  • Je kunt standaard geen kortingscodes toepassen bij de checkout voor bestellingen die zijn aangemaakt als facturen of links voor conceptbestellingen. Je kunt er echter voor kiezen om de optie voor klanten om zelf kortingen toe te passen tijdens de checkout te activeren. Deze optie is alleen van toepassing op individuele conceptbestellingen, dus activeer die optie telkens wanneer je wil dat de klant kortingscodes kan toevoegen tijdens de checkout.
  • Verzendkortingscodes worden niet ondersteund. Je kunt gepersonaliseerde verzendtarieven toevoegen om klanten verzendtarieven met korting te bieden in plaats van een gewoon tarief.
  • Koop X krijg Y gratis-kortingscodes worden niet ondersteund.

Een kortingscode toepassen

Je kunt maximaal vijf kortingscodes per bestelling toepassen. Je kunt ook kiezen of je je klant toestaat zelf geldige kortingscodes toe te passen wanneer je de checkoutlink stuurt.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Concepten.
  2. Klik op een bestaande conceptbestelling of op Bestelling aanmaken om een nieuwe conceptbestelling aan te maken.
  3. Klik in de sectie Betaling op Korting toevoegen.
  4. Typ de kortingscode in Kortingscodes.
  5. Klik op Toepassen.

Alle in aanmerking komende automatische kortingen toepassen

Automatische kortingen zijn niet automatisch van toepassing op bestellingen die als concept in het beheercentrum zijn aangemaakt. Als je klanten standaard de laagst mogelijke prijs wil aanbieden, kun je ervoor kiezen alle geldige automatische kortingen op een conceptbestelling toe te passen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Concepten.
  2. Klik op een bestaande conceptbestelling of op Bestelling aanmaken om een nieuwe conceptbestelling aan te maken.
  3. Klik in de sectie Betaling op Korting toevoegen.
  4. Controleer Alle in aanmerking komende automatische kortingen toepassen.
  5. Klik op Toepassen.

Een gepersonaliseerde bestelkortingscode toepassen

Je kunt een aangepaste bestelkorting toepassen die voor de hele bestelling geldt.

Stappen:

Een gepersonaliseerde korting toepassen op een orderregel

Je kunt een aangepaste korting toepassen op een afzonderlijk artikel in de conceptbestelling.

Stappen:

Gedeactiveerde, niet in aanmerking komende of geschrapte kortingen verwijderen

Als een kortingscode of automatische korting die is toegevoegd aan een open conceptbestelling, ongeldig wordt of niet meer in aanmerking komt voordat de bestelling is voltooid, kunnen jij en de klant door die gedeactiveerde korting de bestelling niet voltooien. Jij of de klant kan de bestelling alleen voltooien als je de niet in aanmerking komende kortingscode uit de open conceptbestelling verwijdert.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Concepten.
  2. Klik op een bestaande conceptbestelling waarvan je de korting wil verwijderen.
  3. Klik in de sectie Betaling op Korting bewerken.
  4. Verwijder de niet in aanmerking komende kortingen op een van de volgende manieren:

• Als je kortingscodes wilt verwijderen, klik je op het prullenbakpictogram naast elke kortingscode die je wilt verwijderen.
    • Als je automatische kortingen wilt verwijderen, vink je het selectievakje Alle in aanmerking komende automatische kortingen toepassen uit.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.