Launchpadin esimerkkitapahtumia

Launchpadin avulla voit suorittaa tapahtumia, kuten myyntiä, tuotejulkistuksia ja varastojen täydennyksiä.

Alennusten automatisoiminen

Voit käyttää Launchpadia tuotteidesi hintojen alentamiseen myyntitapahtuman ajaksi. Kun lisäät tuotteita tapahtumaasi varten, voit lisätä:

• tuotekokoelmia – syötä prosentuaalinen alennus jokaista kokoelmaa varten
  • yksittäisiä tuotteita – anna tuotteille joko kiinteät hinnat tai syötä prosentuaalinen alennus

Huomioitavaa alennuksista

Myyntitapahtuman ajan tuotteitasi tarjotaan asiakkaille alennetulla hinnalla. Kun tapahtuma päättyy, hinnat muuttuvat jälleen myyntitapahtumaa edeltäviksi hinnoiksi.

Esimerkiksi vauvojen sukkaparin normaali hinta on 2 dollaria ja niiden vertailuhinta on 5 dollaria. Luot tapahtuman, jonka aikana sukkia tarjotaan 50 %:n alennuksella.

Tapahtuman ajan sukat hinnoitellaan seuraavasti:

• Sukkien hinta on 1 dollari.
  • Sukkien vertailuhinta on 2 dollaria (sukkien normaali hinta).

Lahjakortit noudattavat hieman erilaisia sääntöjä kuin tavalliset tuotteet, koska niiden tulkitaan olevan eräänlaista valuuttaa. Jos myönnät lahjakorteista alennusta tapahtumassasi, saat valitsemasi alennuksen. Samalla lahjakorttien käyttöarvoa alennetaan samalla määrällä.

Voit esimerkiksi lisätä 50 dollarin lahjakortin 50 %:n alennuksella tapahtumaan, jossa myydään lasten sukkia. Tapahtuman aikana tapahtuu seuraavat:

• Sukkien hinta on 1 dollari.
  • Sukkien vertailuhinta on 2 dollaria.
  • Lahjakortin hinta on 25 dollaria.
  • Lahjakortin arvo on 25 dollaria.

Et voi myydä 50 dollarin arvoista lahjakorttia 25 dollarilla Launchpadilla.

Huomioitavaa joukkoalennuksista

Joukkoalennuksia luotaessa sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Prosenttimäärä alentaa tuotteiden hintaa tietyllä prosenttimäärällä normaalihinnasta. Tätä vaihtoehtoa voidaan soveltaa kokoelmiin ja tuotteisiin.
  • Uusi yksikköhinta määrittää tarkalleen, mikä kaikkien tuotteiden hinta on. Tätä vaihtoehtoa voidaan soveltaa vain tuotteisiin, ei lainkaan kokoelmiin.
  • Kiinteä summa alentaa kaikkien tuotteiden hintaa tietyllä summalla. Tätä vaihtoehtoa voidaan soveltaa vain tuotteisiin, ei lainkaan kokoelmiin.

Voit esimerkiksi luoda tapahtuman ja asettaa alennuksen sukista, joiden normaalihinta on 5 $, ja paidoista, jotka normaalihinta on 20 $.

• Jos asetat alennuksen prosenttimääräksi 50 %, tapahtuman aikana sukkien hinta on 2,50 $ ja paitojen hinta on 10 $.
  • Jos asetat uudeksi yksikköhinnaksi 4 $, sekä sukkien että paitojen hinta on 4 $.
  • Jos asetat alennukseksi 4 $:n kiinteän summan, sukkien hinta on 1 $ ja paitojen hinta on 16 $.

Luo automaattisia alennuksia

1. Luo Launchpad-tapahtuma.
  2. Valitse Alennukset-osiossa Sovella alennuksia tuotteisiin ja kokoelmiin.
  3. Jos haluat lisätä tuotteisiin alennuksia, klikkaa Lisää tuotteita. Jos haluat lisätä alennuksia kokonaisiin kokoelmiin, klikkaa Lisää kokoelmia.
  4. Valinnainen: jos haluat soveltaa samaa alennusta eri tuotteisiin ja kokoelmiin, klikkaa silloin Joukkoalennukset.
  5. Valinnainen: jos haluat määrittää alennuksia yksittäisille tuotteille ja kokoelmille, syötä silloin alennuksen prosenttimäärä tai uusi alennushinta.
    1. Valitse Prosenttimäärä, Uusi yksikköhinta tai Kiinteä summa.
    2. Syötä haluamasi alennuksen arvo.
    3. Klikkaa Käytä.

Tuotejulkaisut automatisointi

Voit ajastaa uuden tuotteen ilmestymisen verkkokauppaasi ja muihin myyntikanaviisi. Tuotejulkistuksia kutsutaan myös tuotejulkaisuiksi tai tuotelanseerauksiksi. Tuotteen julkaiseminen asettaa sen saataville myyntikanavissasi.

Tee näin:

1. Lisää uusi tuote Shopify Adminissa.
  2. Klikkaa Tuotteen tila -osiossa pudotusvalikkoa ja valitse Aktiivinen.
  3. Klikkaa Myyntikanavat ja sovellukset -osiossa Poista kaikki valinnat.
  4. Tallenna uusi tuote.
  5. Luo tapahtuma Launchpadissa ja tee seuraavat toimenpiteet:
    1. Valitse Julkaise tuotteet kaikissa myyntikanavissasi ja valitse sitten tuotteet, jotka haluat asettaa saataville tuetuissa myyntikanavissa. Tämä vaihtoehto tuo tuotteen saataville myyntikanavassa. Launchpad ei muuta tuotteen tilaa.
    2. Jos haluat tarjota näitä tuotteita tai muita tuotteita alennettuun hintaan, valitse Pyydä alennuksia tuotteisiin ja kokoelmiin.

Varaston lisäysten automatisointi

Voit päivittää varastosi luomalla tapahtumia ja asettamalla tuotteita saataville verkkokaupassasi ja muissa myyntikanavissa. Kun tällaiset tapahtumat päättyvät, tuotteet pysyvät saatavilla myyntikanavissa. Varastosummat eivät muutu, kun tapahtuma päättyy.

Varaston päivittämisen vaiheet ovat samat kuin toimintavaiheet, joilla tuotteet asetetaan saataville myyntikanavissasi.

Tee näin:

1. Luo tapahtuma Launchpadissa ja ota Julkaise tuotteet kaikissa myyntikanavissasi -valinta käyttöön.
  2. Kasvata tuotevarastojasi ohjeita noudattamalla.