Pakollisten kassatietojen hallinnointi Shopify POS:ssä

Voit määrittää ja hallinnoida asiakas- ja henkilöstötietoja, joita haluat kerätä kassavaiheessa. Asiakastietojen keräämisestä kassavaiheessa voi olla apua markkinointikampanjoissa, asiakkaiden määrittämisessä, asiakasprofiilien luomisessa ja käyttämisessä ja takuuasioissa. Henkilöstötietojen kerääminen kassavaiheessa voi auttaa myös myyntityön optimoinnissa.

Pakollisten kassatietojen asetukset Shopify POS:ssä

Lue lisää asiakastietojen keräämisen ja myynnin määrittämisen asetuksista kassavaiheessa Shopify POS:ssä.

Asiakastietojen kerääminen kassavaiheessa

Voit valita, haluatko kerätä seuraavat asiakastiedot kassavaiheessa:

• Etunimi
  • Sukunimi
  • Yhteystiedot
    • Vain puhelinnumero
    • Vain sähköposti
    • Sähköpostiosoite tai puhelinnumero
    • Sekä sähköpostiosoite että puhelinnumero

Seuraavassa taulukossa on lisätietoja käytettävissä olevista asiakastietojen keräämisen vaihtoehdoista:

Asiakastietojen keräämisen vaihtoehdot kassavaiheessa
Valinta Kuvaus
Ei vaadita Asiakastietojen kerääminen ei ole pakollista, eikä työntekijöitä kehoteta täyttämään asiakastietoja kassavaiheessa.
Suositeltu Asiakastietojen keräämistä suositellaan, mutta työntekijät voivat halutessaan ohittaa sen. Tämä vaihtoehto voi olla hyödyllinen, jos asiakas ei suostu tietojensa antamiseen.
Pakollinen Asiakastietojen kerääminen on pakollista, eivätkä työntekijät voi ohittaa sitä. Tämä vaihtoehto voi estää asiakkaita maksamasta kassalle ja laskea kaupan myyntiä, kun asiakas ei suostu tietojensa antamiseen.

Myynnin määrittäminen kassavaiheessa

Voit valita, haluatko määrittää myynnin henkilöstölle kassavaiheessa. Seuraavassa taulukossa on lisätietoja käytettävissä olevista myynnin määrittämisen vaihtoehdoista:

Myynnin määrittämisen vaihtoehdot kassavaiheessa
Valinta Kuvaus
Ei vaadita Työntekijöitä ei pakoteta tai kehoteta määrittämään myyntiä tietyille työntekijöille kassavaiheessa.
Määritä myynti manuaalisesti henkilöstölle Työntekijöitä kehotetaan valitsemaan myyntituotteet ja määrittämään myynti tietylle työntekijälle kassavaiheessa.
Määritä myynti automaattisesti henkilöstölle kassalla Myynti määritetään automaattisesti kassalla työskentelevälle henkilöstölle.

Pakollisten kassatietojen määrittäminen

Voit määrittää asiakas- ja henkilöstötiedot, jotka haluat kerätä kassavaiheessa. Voit muuttaa pakollisten kassatietojen asetuksia milloin tahansa Point of Sale -myyntikanavasta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of Sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Klikkaa Kassa-osiossa Pakolliset kassatiedot.

6. Valitse Asiakastiedot-osiossa, haluatko kerätä kassavaiheessa asiakastietoja, kuten etunimen, sukunimen tai yhteystiedot.

7. Valitse Myynnin määrittäminen -osiossa, miten haluat määrittää myynnin henkilöstölle kassavaiheessa.

8. Klikkaa Tallenna.