Joukkomuokkaus

Joukkoeditorityökalun avulla voit tehdä muutoksia useisiin tuotteisiin ja tuoteversioihin samanaikaisesti. Voit valita Shopify Adminissa muutettavat tuotteet, valita päivitettävät ominaisuudet ja tehdä sitten muutokset. Joukkoeditorissa näkyy kerralla enintään 100 tuotetta ja tuoteversiota. Joukkoeditorin avulla voit myös muokata kokoelmia, asiakkaita, varastoja ja verkkokaupan blogijulkaisuja ja metakenttiä.

Jos käytät Microsoft Edge ‑verkkoselainta tuotteiden joukkomuokkaamiseen, saatat kohdata virheitä URL-osoitteen pituusrajoituksen takia. Harkitse muiden selainten, kuten Chromen, Firefoxin tai Safarin käyttämistä.

Valitse muokattavat tuotteet

Voit valita joukkona muokattavat tuotteet Shopify Adminin Tuotteet-sivulta.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Tuotteet.
  2. Valitse valintaruutujen avulla jokainen tuote, jota haluat muokata.
  3. Klikkaa Joukkomuokkaus.

Valitse muokattavat tuotteen ominaisuudet

Joukkoeditori näyttää valitsemasi tuotteet ja joitain niiden muokattavista ominaisuuksista taulukkomuodossa. Voit muuttaa, mitkä tuoteominaisuudet näkyvät taulukossa.

Jokainen taulukon sarake edustaa jotain tuotteen ominaisuutta, kuten hintaa, SKU-koodia tai vertailuhintaa. Jokainen taulukon rivi edustaa valittua tuotetta tai tuotteen versiota.

Lisää tuotteen ominaisuus

1. Klikkaa joukkoeditorissa Sarakkeet.
  2. Valitse kaikki tuotteen ominaisuudet, jotka haluat lisätä taulukkoon.

Tuotteen ominaisuuden poistaminen

1. Klikkaa joukkoeditorissa Sarakkeet.
  2. Poista valinta kaikista taulukosta poistettavista tuoteominaisuuksista.

Muokkaa tuotteita joukkona

Kun olet valinnut muokattavat tuoteominaisuudet, voit kirjoittaa uusia tai muokata olemassa olevia tietoja klikkaamalla editorin kenttiä.

Tee näin:

1. Klikkaa taulukon kenttää ja kirjoita siihen, jos haluat muokata tuotteen tai tuoteversion tuoteominaisuutta.
  2. Klikkaa Tallenna. Jos virheitä ilmenee, korjaa ne ensin ja klikkaa sitten uudelleen Tallenna.

Pikavalinnat joukkoeditorissa

Voit navigoida ja muokata tuotteiden ominaisuuksia tehokkaasti joukkoeditorissa käyttämällä seuraavia pikavalintoja:

Joukkoeditorin pikavalinnat
Toiminta Pikavalinta
Siirry solujen välillä Valitse taulukon solu klikkaamalla ja siirry seuraavaan muokattavissa olevaan soluun painamalla solun suuntaan osoittavaa näppäimistön nuolinäppäintä.
Valitse useita soluja, jotka eivät ole vierekkäin Pidä PC:llä Alt-näppäintä tai Macilla command -näppäintä painettuna ja klikkaa eri soluja.
Valitse useita vierekkäisiä soluja Valitse solu klikkaamalla, pidä sitten shift painettuna ja klikkaa haluamasi solualueen viimeistä solua.
Valitse ja muokkaa useita kenttiä samanaikaisesti Klikkaa ja vedä kohdistin useiden solujen ylitse. Voit muokata valittuja soluja kirjoittamalla tekstiä ja numeroita, valitsemalla valintaruutuja ja käyttämällä pudotusvalikkoja.
Käytä solun arvoa sen alapuolella tai yläpuolella oleviin soluihin Klikkaa ja vedä solun täyttökahvaa sen alapuolella tai yläpuolella olevissa soluissa.
Sarakkeen leveyden säätäminen Säädä sarakkeen leveyttä klikkaamalla sarakkeen otsikon oikealla puolella olevaa väliviivaa ja vetämällä hiiren kursoria.