Artikel 88

Vanaf 1 januari 2018 heeft de Franse overheid alle handelaren die in Frankrijk verkopen en btw (belasting toegevoegde waarde) moeten betalen, verplicht een gecertificeerde administratie te voeren. Deze wet is bedoeld om belastingfraude te voorkomen.

Shopify biedt merchants de mogelijkheid om aan deze wetgeving te voldoen, maar de situatie van elke merchant is uniek. Het is belangrijk dat je advies inwint bij lokale juridische professionals om te bepalen of je voldoet aan de lokale wetten en voorschriften. Shopify dient geen belastingregistratie voor je in, maar we bieden wel een manier om de gegevens zodanig te exporteren dat je zelf de registratie kunt indienen. Hoe je de belastingregistratie indient, hangt af van je lokale of nationale belastingdienst.

Om in Frankrijk te voldoen aan artikel 88, moet je dit Loi Anti-Fraude TVA-document downloaden en invullen en in je administratie bewaren. Dit formulier is oorspronkelijk gepubliceerd in augustus 2020 en kan nog steeds worden gedownload en ingediend.

Belastingdocumenten exporteren

Installeer de Data Exporter - Tax Compliance-app om conforme bestanden te exporteren en selecteer het kalenderjaar waarvan je de gegevens wilt exporteren. De geëxporteerde bestanden worden verzonden naar het e-mailaccount van de winkeleigenaar. De export-app voegt een audithandtekening toe aan elke bestelling. Dit bewijst dat de bestelinformatie (zoals gegevens en bonnen) niet is gewijzigd.

Hier vind je meer informatie over Artikel 88 en de Data Exporter - Tax Compliance-app.