Bestellingen verwerken vanaf Checkout op Facebook en Instagram

Wanneer een klant iets koopt via Afrekenen op Facebook of Instagram, wordt de bestelling weergegeven op de pagina Bestellingen in Shopify. Aanvullende informatie over bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst, zijn beschikbaar op de pagina met bestelgegevens. Deze informatie omvat het Facebook-bestellings-ID, het bedrag van de betaling en de klantgegevens.

Wanneer een bestelling op Facebook of Instagram wordt geplaatst, wordt de bestelling in de wacht gezet en wordt er een wachtstatus weergegeven naast de bestelling in je Shopify-beheercentrum. Met deze wachtperiode kun je de goedkeuring voor Facebook van betaling, fraudeanalyse en de spijtperiode van klanten uitvoeren. Je kunt de bestelling pas uitvoeren wanneer de wachtstand is verwijderd. De wacht wordt meestal na dertig minuten verwijderd, maar kan tot 24 uur op zijn plaats zijn.

Wanneer een bestelling uit de wacht wordt gehaald, wordt de wachtstatus verwijderd en wordt een geautoriseerde betaling en een niet-afgehandelde status toegewezen aan de bestelling. De betaling wordt automatisch vastgelegd bij checkout op Facebook en Instagram nadat de bestelling is gemarkeerd als afgehandeld. Als een bestelling langer dan 24 uur in de wacht staat, neem je contact op met Shopify-ondersteuning.

Een bestelling afhandelen

Bestellingen die zijn geplaatst via checkout op Facebook en Instagram, moeten worden beheerd via je Shopify-beheercentrum. Je kunt bestellingen markeren als verzonden, terugbetalingen uitvoeren en bestellingen annuleren via de pagina Bestellingen in je Shopify-beheercentrum. Als je deze acties uitvoert in je Facebook Commerce Manager, worden er fouten weergegeven op de bestelling in je Shopify-beheercentrum en kun je de bestelling mogelijk niet afhandelen.

Om te voldoen aan de verzendvoorwaarden van Facebook, moet je alle bestellingen binnen dertig dagen na de bestelling op Facebook of Instagram afhandelen en ervoor zorgen dat je voor elke bestelling een traceringsnummer en leveringsbevestiging verstrekt.

Een terugbetaling indienen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je wilt terugbetalen.

3. Klik op Artikelen retourneren. Als de bestelling is gearchiveerd, wordt je gevraagd om de bestelling uit het archief te halen voordat je doorgaat.

4. Voer het aantal artikelen in de bestelling in dat wordt geretourneerd.

5. Selecteer in het gedeelte Opties voor retourzending een van de volgende opties:

- Selecteer Maak retourlabel om een verzendlabel voor je klant aan te maken. Dit is alleen mogelijk als je hoofdlocatie en het verzendadres van je klant zich allebei in de Verenigde Staten bevinden. - Kies Retourlabel uploaden om een bestaand verzendlabel voor je klant aan te maken. Op de pagina Retourlabel toevoegen, upload je het PDF- of JPEG-bestand voor je verzendlabel. Je kunt het trackingnummer en vervoerder invoeren als je over deze gegevens beschikt. - Selecteer Geen retourzending om een retourzending aan te maken zonder informatie over retourzending.

1. Klik op Retour maken.