Bestellingen verwerken vanaf Checkout op Facebook en Instagram

Wanneer een klant iets koopt via Afrekenen op Facebook en Instagram, wordt de bestelling weergegeven op de pagina Bestellingen in Shopify. Aanvullende informatie over bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst, zijn beschikbaar op de pagina met bestelgegevens. Deze informatie omvat het Facebook-bestellings-ID, het bedrag van de betaling en de klantgegevens. Het synchroniseren met Shopify duurt 30 minuten nadat bestellingen op Facebook en Instagram zijn geplaatst.

Een bestelling afhandelen

Je moet het afrekenen op Facebook- en Instagram-bestellingen uitvoeren en beheren vanuit Shopify. Volgens de verzendvoorwaarden van Facebookmoet je een bestelling binnen 30 dagen na geplaatste bestelling op Facebook of Instagram vervullen. Je moet ook voor elke bestelling een tracking- en leveringsbevestiging verstrekken.

Gebruik Facebook Commerce Manager niet om een bestelling als verzonden te markeren, terugbetalingen uit te voeren of bestellingen te annuleren, anders ontvang je fouten voor de gerelateerde bestelling op Shopify. Je kunt volledige of gedeeltelijke terugbetalingen afgeven voor bestellingen vanuit je Shopify-beheercentrum. Je moet binnen twee dagen na ontvangst van de geretourneerde producten retouren verwerken en een terugbetaling uitvoeren.

Lees meer over de Verkoopkosten van Commerce Manager in het Helpcentrum van Facebook.

Een terugbetaling indienen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je wilt terugbetalen.

3. Klik op Artikelen retourneren. Als de bestelling is gearchiveerd, wordt je gevraagd om de bestelling uit het archief te halen voordat je doorgaat.

4. Voer het aantal artikelen in de bestelling in dat wordt geretourneerd.

5. Selecteer in het gedeelte Opties voor retourzending een van de volgende opties:

- Selecteer Maak retouretiket om een verzendlabel voor je klant aan te maken. Dit is alleen mogelijk als je hoofdlocatie en het verzendadres van je klant zich allebei in de Verenigde Staten bevinden. - Selecteer Voer trackinginformatie in en voer het Trackingnummer en de Vervoerder in als je over deze informatie beschikt. - Selecteer Geen retourzending om een retourzending aan te maken zonder informatie over retourzending.

1. Klik op Retour maken.