Anpassa stilen på din kassa

Om du säljer dina produkter med en webbutik kan du anpassa stilen på dina kassasidor i Temaredigeraren. Lägg till din företagslogotyp, ändra färgerna eller välj ett nytt teckensnitt för att göra så att utcheckningen matchar ditt företag.

Även om du kan vilja lägga till mycket färg och intresse för dina kassasidor, är det bäst att hålla formgivningen enkel. Dina kunder använder dessa sidor för att ange leverans- och betalningsinformation för sina ordrar, och du vill inte distrahera dem eller göra uppgifterna svåra att läsa. Välj färger med hög kontrast och bilder som inte drar uppmärksamheten från orden på sidan.

Ladda upp en bakgrundsbild för bannern

Obs! Området Anpassa utcheckning i avsnittet Kassainställningar på administratörskontot är dolt tills du har valt en plan och skapat din första produkt.

En banner som har ett butiksnamn visas högst upp på varje kassasida. Du kan ändra bakgrundsbilden för den bannern. Välj en bild som matchar ditt varumärke. Om du till exempel säljer smycken kan en bild av färgglada pärlor vara en bra matchning. Bannerbilder ser bäst ut med en upplösning på 1000 x 400 pixlar.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. Klicka på Ladda upp bild i avsnittet banner eller välj en bild som du redan har laddat upp till ditt bibliotek.

3. Klicka på Spara.

Lägg till en logotyp på kassasidan

Du kan lägga till din butiks logotyp på kassasidorna. Om du använder en bannerbild visas logotypen ovanpå den. Du kan placera din logotyp till vänster, höger eller mitten av bannerområdet på kassasidorna.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. Klicka på Ladda upp bild i avsnittet logotyp eller välj en bild som du redan har laddat upp till ditt bibliotek.

3. Välj en plats för logotypen.

4. Välj logotypens storlek.

5. Klicka på Spara.

Lägg till en bakgrundsbild eller bakgrundsfärg i huvudinnehållsområdet

Du kan lägga till en bakgrundsbild eller färg till huvudinnehållsområdet på utcheckningssidorna. Det här är det område där dina kunder anger leverans- och betalningsinformation, så se till att du fortfarande tydligt kan läsa fälten i bakgrunden. Du kan inte lägga till både en bakgrundsbild och en bakgrundsfärg.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. Lägg till en bakgrundsfärg eller -bild i avsnittet OMRÅDET HUVUDSAKLIGT INNEHÅLL.

• Om du lägger till en färg ska du klicka på rutan bredvid bakgrundsfärg för att öppna en färgväljare, välja en färg eller ange en hexadecimal kod.

• Klicka på Ladda upp bild eller välj en bild som du redan har laddat upp till ditt bibliotek om du lägger till en bild. Mindre bilder upprepas lodrätt och vågrätt i bakgrunden, som paneler.

1. Klicka på Spara.

Ändra färg på formulärfälten

Du kan ändra färg på fälten för att göra dem antingen vita eller transparenta. Du kanske vill göra fälten genomskinliga så att en bakgrundsbild visas. Se till att du tydligt kan läsa texten i fälten.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. I avsnittet OMRÅDET HUVUDSAKLIGT INNEHÅLL klickar du på rullgardinsmenyn formulärfält för att välja den färg du vill ha.

3. Klicka på Spara.

Lägg till en bakgrundsbild eller färg till orderöversikten

När en kund klickar på Visa orderöversikt på en kassasida visas en lista över de produkter som de köper. Du kan lägga till en bakgrundsbild eller färg till orderöversikten. Se till att du förhandsgranskar dina val för att försäkra dig om att du är nöjd med hur orderöversikten ser ut. Du kan klicka på Visa orderöversikt i förhandsgranskningsvyn i Temaredigeraren.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. I avsnittet ORDERÖVERSIKT, lägg till en bakgrundsfärg eller -bild.

• Om du lägger till en färg ska du klicka på rutan bredvid bakgrundsfärg för att öppna en färgväljare, välja en färg eller ange en hexadecimal kod.

• Klicka på Ladda upp bild eller välj en bild som du redan har laddat upp till ditt bibliotek om du lägger till en bild. Mindre bilder upprepas lodrätt och vågrätt i bakgrunden, som paneler.

1. Klicka på Spara.

Ändra eller ta bort en bild från kassasidan

Du kan ändra eller ta bort alla bilder som du lägger till i utcheckningssidorna.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. Klicka på Uppdatera och ladda upp en bild eller välj en från ditt bibliotek under den bild du vill ersätta.

3. Klicka på Spara.

Om du vill ta bort en bild klickar du på ta bort under bilden. Det här tar inte bort bilden från Shopify.

Lägg till bild alt-text

När du är nöjd med bilderna på dina kassasidor är det en bra idé att lägga till en bild-alt-text. Denna text kan hjälpa till med tillgänglighet och SEO. Läs mer om sökmotoroptimering.

Steg:

1. Klicka på Uppdateraunder en bild och välj sedan Redigera bild.

2. Ange alt-text för bilden. Välj en kort, beskrivande titel för bilden.

3. Klicka på Spara.

Ändra teckensnitt på kassasidan

Du kan välja från en lista över typsnitt för att anpassa dina kassasidor. Du kan inte ändra färg på texten på kassasidan.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. Klicka på rullgardinsmenyn rubriker i avsnittet typografi eller rullgardinsmenyn för brödtext och välj sedan ett teckensnitt.

3. Klicka på Spara.

Byt knapp och accentfärger på kassasidan

Du kan ändra färg på knappar, felmeddelanden och accenter som länkar på utcheckningssidorna. Om du ändrar färgerna ska du se till att du tydligt kan läsa texten i bakgrunden i det huvudsakliga innehållsområdet och orderöversikten.

Steg:

1. Klicka på Anpassa kassa i avsnittet stil för att öppna Temaredigeraren.

2. I färg-avsnittet, Klicka på färg-rutan bredvid accenter, knappar eller fel för att öppna en färgväljare, välj sedan en färg eller ange en hexadecimal kod.