Shopify Scriptit ja Script Editor

Shopify Scripts (Shopify-komentojonot) ovat lyhyitä koodinpätkiä, joiden avulla voit personoida tavan, jolla asiakas käyttää ostoskoriaan ja maksaa kassalla.

Kun luot komentosarja tai muokkaat sitä, valitset, ajetaanko sitä vain verkkokaupassasi vai verkkokaupassasi ja seuraavissa sovelluksissa:

Voit luoda komentojonoilla alennuksia, joita sovelletaan ostoskoriin korissa olevien artikkeleiden sekä muiden ostoskorin ominaisuuksien perusteella. Voit myös mukauttaa komentojonoilla asiakkaan saatavilla olevia toimitus- ja maksuvaihtoehtoja.

Voit kirjoittaa komentosarjoja Shopify Scripts API -kielellä, joka on suppea version Ruby-ohjelmointikielestä. Voit kirjoittaa, muokata, hallita ja julkaista komentosarjojaScript Editoria käyttämällä. Komentosarjaeditorissa on malleja, jotka ovat avuksi komentojonojen kirjoittamisessa sekä virheenkorjaustoiminto jolla komentojonoja voi testata.

Kun olet julkaissut komentosarjan, voit päivittää Liquid-mallitiedostosi niin, että verkkokauppasi reagoi komentosarjoihin tekemiisi muutoksiin.

Komentojonoesimerkkejä

Seuraavassa luettelossa on esimerkkejä komentojonoilla toteutettavista alennuksista ja mukautuksista:

• alennustuotteet, joiden tunnisteet tarjoavat prosentuaalisia (%) tai kiinteitä ($) alennuksia tai molempien alennusten yhdistelmiä
  • kampanjat, joissa on joko yksinkertainen tai monimutkainen logiikka (osta yksi, saat yhden ilmaiseksi (BOGO); osta kaksi. saa kymmenen prosentin alennuksen, osta neljä, saa 20 prosentin alennuksen)
  • alennukset ja mukautukset, jotka tarjoavat dynaamista hinnoittelua volyymipohjaisilla hintaporrastuksilla
  • toimitusvaihtoehtojen ja hintojen muuttaminen, piilottaminen tai uudelleenjärjestely
  • maksuportaalimenetelmien muuttaminen, piilottaminen tai uudelleen järjesteleminen

Voit luoda seuraavan tyyppisiä komentojonoja:

• Ostoskorin riveihin kohdistuvat komentojonot - Nämä komentojonot kohdistuvat ostoskorin riveillä oleviin artikkeleihin, tekevät muutoksia hintoihin ja myöntävät alennuksia Komentojonot ajetaan joka kerta, kun ostoskoriin lisätään artikkeli, artikkeli poistetaan korista tai korissa olevaa artikkelia muutetaan.
  • Toimituskomentojonot - Nämä komentosarjat toimivat yhdessä toimitusmenetelmien kanssa, niillä voi muuttaa toimitustapoja sekä myöntää toimitusalennuksia toimitusmaksuille. Nämä komentojonot ajetaan joka kerta, kun asiakas avaa toimitusvaihtoehtosivun kassalla.
  • Maksukomentojonot - Nämä komentosarjat toimivat yhdessä maksujen kanssa, ja niillä voidaan nimetä uudelleen maksuportaaleja, piilottaa niitä ja järjestää niitä uudelleen. Nämä komentojonot ajetaan aina kun asiakas avaa maksutapasivun kassalla. Maksukomentojonot eivät toimi yhdessä PayPal Express - tai Apple Pay -maksuportaalien tai muiden vastaavien maksuportaalien kanssa, jotka asiakas näkee ennen maksutapahtumaa.

Komentosarja mallit

Script Editoriin sisältyy yleisesti käytettyjen komentosarjojen mallit. Kun luot komentosarjan, voit valita mallin ja muokata sitä kauppasi tarpeisiin. Seuraavassa luettelossa on esimerkkejä malleista, joita voit mukauttaa:

• tuotteen prosentuaalinen (%) alennus
  • tuotteen rahallinen ($) alennus
  • tuotteen prosentuaalinen (%) ja rahallinen ($) alennus
  • paljousalennukset
  • osta yksi, saat yhden ilmaiseksi (BOGO)
  • toimitusmaksun muokkaaminen
  • toimitusmaksun nimen muokkaaminen
  • toimitusmaksun piilottaminen
  • toimitusmaksujen uudelleen järjestäminen
  • maksuportaalin nimen muokkaaminen
  • maksuportaalin piilottaminen
  • maksuportaalien uudelleen järjestäminen

Tässä osiossa

Script API Shopify Scripts API -kieli on Ruby-kielen suppeampi versio, ja siinä on menetelmät, joita komentojonojen kirjoittamiseen tarvitaan.
Vaatimukset ja rajoitukset Komentojonoilla ei voi tehdä kaikkea. Seuraavassa on lueteltu joitakin seikkoja, joita voit joutua harkitsemaan, kun rakennat komentojonoja kaupallesi:
Komentojonojen luominen Komentojonojen luominen ja ottaminen käyttöön Script Editorilla.
Komentojonoesimerkkejä Esimerkkejä komentojonoista, joita voidaan luoda Script Editorissa.
Useita valuuttoja Luo komentojonoja, jotka tukevat myyntiä useammassa kuin yhdessä valuutassa.
Liquid-mallien päivittäminen Liquid-mallien päivitys niin, että ne hyödyntävät komentojonojasi
Julkaiseminen Julkaise komentojonojasi kaupassasi ja poista julkistuksia Script Editoria käyttäen.
Komentojonoissa olevien virheiden korjaaminen Voit testata komentojonojasi ja korjata niissä olevia virheitä Script Editorissa.