CCPA:n vaatimusten noudattaminen ja Shopify Audiences

Shopify Audiences on tällä hetkellä Shopify Plus -kauppiaiden käytettävissä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja se on kehitetty niin, että kauppiaiden on helppo noudattaa alueella sovellettavia tietosuojalakeja, kuten Kalifornian kuluttajan yksityisyyden suojaa koskevaa lakia (CCPA).

Seuraavat saatavillesi tuodut tiedot auttavat sinua ymmärtämään ja täyttämään CCPA:ssa asetetut velvollisuudet. Shopify ei voi antaa sinulle oikeudellisia neuvoja, joten jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä paikalliseen asianajajaan tai tietosuoja-ammattihenkilöön.

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytännössäsi on selitettävä, miten käytät ja luovutat henkilötietoja, mukaan lukien se, "myytkö" henkilötietoja CCPA:n määrittelemällä tavalla.

Shopifylla on tietosuojakäytäntögeneraattori, jolla voit luoda mallitietosuojakäytännön näytekielellä ja jota voit muokata ja mukauttaa yrityksesi tarpeitten mukaan. Voit myös luoda käytäntöjä suoraan Shopify adminissa.

Voit lisätä nykyisen käytäntösi mallitietosuojakäytäntöä käyttäen tai luoda itse käytännön. Mallitietosuojakäytännössä Shopify Audiences -verkostoon viitataan seuraavissa osioissa:

• Käyttäytymiseen perustuva mainostaminen
  • Henkilökohtaisten tietojen myyminen

Asiakkaan suostumus Shopify Audiences -verkostossa

Asiakkaiden on voitava jättäytyä pois henkilötietojensa "myynnistä" kaupassasi. Shopify Audiences -verkostoa käyttäen avulla voit hallinnoida asiakkaiden poisjättäytymistä manuaalisesti tai automaattisesti.

Jätä automaattisesti pois asiakkaan henkilötietojen Shopify Audiences -verkostossa tapahtuva jakaminen

Jos käytät Customer Privacy -sovellusta ja asiakas päättää, että hänen henkilötietojaan ei saa jakaa, jakelusta poisjättäytyminen synkronoidaan kyseisen kauppiaan osalta Shopify Audiences -sovelluksen kanssa. Asiakaan tietojen jakamismahdollisuus Shopify Audiences -verkostossa jätetään automaattisesti pois.

Sulje manuaalisesti pois asiakkaan tietojen jakamismahdollisuus Shopify Audiences -verkostossa

Jos käytät kolmannen osapuolen tietosuojasovellusta tai jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä ilmoittaakseen, että hänen henkilötietojaan ei saa jakaa, sinun on suljettava asiakas manuaalisesti pois Shopify Audiences -sovelluksesta. Manuaalisesti poissuljettavaa asiakasta ei poisteta aiemmin luoduista kohdeyleisöistä. Kauppasi ei kuitenkaan enää jaa asiakkaan tietoja tulevien kohderyhmien kanssa.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Audiences.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.
  4. Klikkaa Asiakkaan poisjättäytyminen.
  5. Kirjoita Asiakaan sähköpostiosoite ‑kohdassa sen asiakkaan sähköpostiosoite, jonka haluat jättää ulkopuolelle.
  6. Klikkaa Lähetä.