Overholdelse av personvernlovgivningen

Shopify Audiences er for øyeblikket tilgjengelig for Shopify Plus-forhandlere i USA og Canada, og er utviklet for at forhandlere skal kunne oppfylle gjeldende personvernlovgivning i området, som California Consumer Privacy Act (CCPA) og omnibus-kundepersonvernlover i ytterligere stater, som Virginia, Colorado, Connecticut og Utah.

Følgende informasjon gjøres tilgjengelig for å hjelpe deg å forstå og oppfylle forpliktelsene dine under statlige amerikanske personvernlover. Disse lovene gir innbyggere i disse statene mer kontroll over deres personopplysninger. Hvis nettstedet ditt er tilgjengelig for innbyggere i disse statene, eller du er involvert i innsamling, behandling, salg eller deling av deres personopplysninger, kan disse lovene gjelde for deg. Dette er kun ment som informasjon og Shopify kan ikke yte juridisk rådgivning, så hvis du har flere spørsmål må du rådføre deg med en lokal advokat eller ekspert på personvern.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen må inneholde hvordan du bruker, deler, selger eller tilgjengeliggjør personopplysninger, som definert av statlig amerikansk personvernlovgivning før du begynner å bruke Audiences.

Shopify har en personvernerklæringsgenerator som bygger en malbasert personvernerklæring med eksempelspråk som du kan redigere og tilpasse til din virksomhet, inkludert informasjon du kan ønske å inkludere når du bruker Shopify Audiences. Du kan også generere retningslinjer direkte i Shopify-administrator.

Du kan bruke den malbaserte personvernerklæringen for å utfylle en eksisterende personvernerklæring, eller opprette en selv.

Kundefravalg for Shopify Audiences

Under visse amerikanske, statlige personvernlover må kundene kunne velge bort «salg» eller «deling» av deres personopplysninger for målrettet annonsering i butikken din. Med Shopify Audiences kan du administrere kundenes avmeldinger manuelt eller automatisk.

Ekskluder deling av kundeopplysninger automatisk

Konfigurer en side for å trekke seg fra salg av data i Shopify-administratorinnstillingene. Når en besøkende bruker denne siden for å trekke seg fra salg av data, synkroniseres avregistreringen til Shopify Audiences.

Ekskluder deling av kundeopplysninger manuelt

Hvis du bruker en tredjepartsapp for personvern eller en kunde kontakter deg for å trekke seg fra salg eller deling av deres personopplysninger, må du manuelt ekskludere kunden i Shopify Audiences-appen. En kunde du ekskluderer manuelt fjernes ikke fra tidligere opprettede publikumslister. Opplysningene deres deles imidlertid ikke lenger av butikken for fremtidige publikumslister.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.
  2. Klikk Shopify Audiences fra siden Apper og salgskanaler.
  3. Klikk Åpne app.
  4. Klikk Kundeavmelding.
  5. Angi e-postadressen til kunden som ønsker å trekke seg i Kunde-e-postadresse.
  6. Klikk på Send inn.