Naleving van de privacywetgeving

Shopify Audiences is momenteel beschikbaar voor Shopify Plus-merchants in de Verenigde Staten en Canada en is ontwikkeld zodat merchants kunnen voldoen aan de privacywetten van de regio, zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA), en de omnibus-privacywetten voor consumenten in meer staten, zoals Virginia, Colorado, Connecticut en Utah.

De volgende informatie wordt ter beschikking gesteld om je te helpen je verplichtingen onder de toepasselijke privacywetgeving van de voornoemde staten van de VS te begrijpen en na te komen. Deze wetgeving geeft inwoners van die staten meer controle over hun persoonlijke gegevens. Als je website beschikbaar is voor inwoners van die staten of als je betrokken bent bij het verzamelen, verwerken, verkopen of delen van hun persoonlijke gegevens, kunnen deze wetten op jou van toepassing zijn. Dit is slechts informatief en Shopify kan je geen juridisch advies geven, dus als je nog vragen hebt, raadpleeg je een plaatselijke advocaat of privacydeskundige.

Privacybeleid

Neem, voordat je Audiences gebruikt, op in je privacybeleid hoe je persoonlijke gegevens gebruikt, deelt, verkoopt of openbaar maakt, zoals gedefinieerd door de privacywetten in de staten van de VS.

Shopify heeft een generator voor privacybeleid die een template voor privacybeleid maakt met voorbeeldtekst die je kunt bewerken en aanpassen aan je bedrijf, inclusief informatie die je mogelijk wilt opnemen bij het gebruik van Shopify Audiences. Je kunt ook rechtstreeks beleid genereren in het Shopify-beheercentrum.

Je kunt de template voor privacybeleid gebruiken om tekst aan je bestaande beleid toe te voegen of je kunt er zelf een aanmaken.

Opt-out Shopify Audiences voor kant

Volgens de privacywetten van bepaalde Amerikaanse staten moeten klanten de mogelijkheid krijgen zich af te melden voor de 'verkoop' of het 'delen' van hun persoonsgegevens voor gerichte advertenties van jouw winkel. Met Shopify Audiences kun je de afmeldingen van klanten handmatig of automatisch beheren.

Klantgegevens delen automatisch uitsluiten

Stel een afmeldpagina voor gegevensverkoop in vanuit de instellingen van het Shopify-beheercentrum. Wanneer een bezoeker zich via deze pagina afmeldt voor het delen van gegevens, wordt deze afmelding gesynchroniseerd met Shopify Audiences.

Klantgegevens delen handmatig uitsluiten

Als je een externe privacy-app gebruikt of als een klant contact met je opneemt om zich af te melden voor de verkoop of uitwisseling van hun persoonlijke gegevens, kun je de klant handmatig uitsluiten in de Shopify Audiences-app. Een klant die je handmatig uitsluit, wordt niet verwijderd uit eerder aangemaakte doelgroepenlijsten. In doelgroepenlijsten die je vanaf nu aanmaakt, worden hun gegevens niet meer uitgewisseld door je winkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Audiences.
  3. Klik op App openen.
  4. Klik op Klanten kunnen zich afmelden.
  5. Voer bij E-mailadres van de klant het e-mailadres in van de klant die je wilt uitsluiten.
  6. Klik op Indienen.