Overholdelse af databeskyttelseslovene

Shopify Audiences er på nuværende tidspunkt tilgængeligt for Shopify Plus-shopejere i USA og Canada. Funktionen er udviklet, så shopejere får mulighed for at overholde gældende lovgivning om beskyttelse af persondata, f.eks. California Consumer Privacy Act (CCPA) og omnibuslove til beskyttelse af forbrugernes data i Virginia, Colorado, Connecticut og Utah.

Du kan bruge følgende oplysninger til at opnå en bedre forståelse for dine forpligtelser i henhold til de amerikanske statslige databeskyttelseslove. Disse love giver personer, der er bosiddende i deres stater, større kontrol over deres personoplysninger. Hvis dit website er tilgængeligt for personer, der er bosiddende i disse stater, eller du er involveret i indsamlingen, behandlingen, salget eller delingen af deres personoplysninger, kan denne lovgivning være gældende for dig. Dette er kun til information, og Shopify kan ikke give dig juridisk rådgivning, hvorfor du bør kontakte en lokal advokat eller fagperson inden for databeskyttelsesområdet, hvis du har flere spørgsmål.

Politik om beskyttelse af persondata

Din politik om beskyttelse af persondata skal omfatte, hvordan du bruger, deler, sælger eller videregiver personlige oplysninger, som defineret i de amerikanske statslige databeskyttelseslove, inden du begynder at bruge Audiences.

Shopify har en generator til politikker om beskyttelse af persondata, som opretter en skabelon til en politik om beskyttelse af persondata med eksempler, du kan redigere og tilpasse til din virksomhed, f.eks. oplysninger du vil inkludere, når du bruger Shopify Audiences. Du kan også generere politikker direkte i Shopify-administratoren.

Du kan bruge skabelonen til politik om beskyttelse af persondata til at tilføje din eksisterende politik eller til at oprette en selv.

Framelding for kunder fra Shopify Audiences

I henhold til visse amerikanske databeskyttelseslove skal kunder have mulighed for at fravælge "salg" eller "deling" af deres personlige oplysninger med henblik på målrettet annoncering i din butik. Med Shopify Audiences kan du administrere kunders frameldinger manuelt eller automatisk.

Ekskluder deling af kundeoplysninger automatisk

Opsæt en side til fravalg af datasalg fra indstillingerne i Shopify-administratoren. Når en besøgende bruger denne side til at fravælge deling af sine data, synkroniseres frameldingen med Shopify Audiences.

Ekskluder deling af kundeoplysninger manuelt

Hvis du bruger en app til beskyttelse af persondata fra tredjepart, eller hvis en kunde kontakter dig for at framelde salget eller delingen af sine personlige oplysninger, skal du manuelt ekskludere kunden i Shopify Audiences-appen. En kunde, som du ekskluderer manuelt, fjernes ikke fra tidligere oprettede målgruppelister. Kundens data deles dog ikke længere af din butik til fremtidige målgruppelister.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Shopify Audiences på siden Apps og salgskanaler.
  3. Klik på Åbn app.
  4. Klik på Kunde – framelding.
  5. Angiv mailadressen på den kunde, du vil ekskludere, i Kundens mailadresse.
  6. Klik på Send.