Tietosuojalain noudattaminen

Shopify Audiences on tällä hetkellä Shopify Plus -kauppiaiden käytettävissä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Se on kehitetty niin, että kauppiaiden on helppo noudattaa alueella sovellettavia tietosuojalakeja, kuten Kalifornian kuluttajan yksityisyyden suojaa koskevaa lakia (CCPA) ja muiden osavaltioiden, kuten Virginian, Coloradon, Connecticutin ja Utahin, kattavia tietosuojalakeja.

Seuraavat tiedot on laadittu avuksesi sovellettavien Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakien tuomien velvollisuuksien ymmärtämisessä ja täyttämisessä. Nämä lait antavat osavaltioiden asukkaille enemmän määräysvaltaa omia henkilötietojaan kohtaan. Jos verkkosivustosi on näissä osavaltioissa asuvien asiakkaiden käytettävissä tai keräät, käsittelet, myyt tai jaat näissä osavaltioissa asuvien henkilöiden henkilötietoja, nämä lait saattavat koskea sinua. Nämä tiedot ovat tarkoitettu vain tiedoksi eikä Shopify ei voi antaa oikeudellisia neuvoja, joten hanki tarvittaessa lisätietoja paikalliselta lakiasiantuntijalta tai tietosuoja-ammattilaiselta.

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytännössäsi on oltava Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakien mukaisesti tieto siitä, miten käytät, jaat, myyt tai luovutat henkilötietoja ennen kuin aloitat Audiences-palvelun käytön.

Shopifylla on tietosuojakäytäntögeneraattori, jonka avulla voit luoda tietosuojakäytännön mallin esimerkkikielellä, jota voit muokata ja mukauttaa yrityksesi tarpeiden mukaan. Se sisältää myös tietoja, jotka saatat haluta lisätä, kun käytät Shopify Audiences -palvelua. Voit myös luoda käytäntöjä suoraan Shopify Adminissa.

Voit lisätä nykyisen käytäntösi käyttämällä tietosuojakäytännön mallia tai luomalla käytännön itse.

Asiakkaan suostumus Shopify Audiences -verkostossa

Tiettyjen Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakien mukaan asiakkailla on oltava mahdollisuus kieltää henkilötietojensa ”myynti” tai ”jakaminen” kaupassasi kohdennettua mainontaa varten. Shopify Audiences -palvelun avulla voit hallinnoida asiakkaiden poisjättäytymistä manuaalisesti tai automaattisesti.

Jätä asiakastietojen jakaminen automaattisesti pois

Määritä tietojen myynnin estäminen -sivu Shopify adminin asetuksista. Kun kävijä käyttää tätä sivua määrittääkseen tietojensa jakamisen pois käytöstä, valinta synkronoidaan Shopify Audiences -kohderyhmiin.

Jätä asiakastietojen jakaminen manuaalisesti pois

Jos käytät kolmannen osapuolen tietosuojasovellusta tai jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä ilmoittaakseen, että hänen henkilötietojaan ei saa myydä tai jakaa, sinun on suljettava asiakas manuaalisesti pois Shopify Audiences -sovelluksesta. Manuaalisesti poissuljettavaa asiakasta ei poisteta aiemmin luoduista kohdeyleisöluetteloista. Kauppasi ei kuitenkaan enää jaa asiakkaan tietoja tuleviin kohdeyleisöluetteloihin.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Audiences.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.
  4. Klikkaa Asiakkaan poisjättäytyminen.
  5. Kirjoita Asiakaan sähköpostiosoite ‑kohdassa sen asiakkaan sähköpostiosoite, jonka haluat jättää ulkopuolelle.
  6. Klikkaa Lähetä.