Vanlige spørsmål om migrering av engroskanalen til B2B

Gå gjennom disse vanlige spørsmålene for å finne ut mer om migrering fra Plus-engroskanalen til B2B on Shopify.

Generelt

Hvorfor avvikler Shopify Plus-engroskanalen og introduserer B2B on Shopify?

Plus-engroskanalen vil ikke lenger være tilgjengelig den 30. april 2024, på grunn av en endring i Google Chromes støtte for tredjeparts informasjonskapsler. Alle forhandlere som bruker engroskanalen må migrere til B2B on Shopify innen denne datoen.

Har B2B on Shopify alle de samme funksjonene som Plus-engroskanalen?

B2B on Shopify inneholder nye funksjoner og fordeler for salg til B2B-kunder, men også en rekke populære funksjoner fra engroskanalen, som kasse til utkast og kundespesifikk produktpublisering gjennom kataloger.

For øyeblikket er det noen få forskjeller mellom Plus-engroskanalen og B2B på Shopify:

Tabell med forskjeller mellom funksjoner i Plus-engroskanalen og B2B på Shopify
Funksjon i Plus-engroskanalen Gjeldende tilbud i B2B på Shopify
Flere prislistetyper I B2B på Shopify tilsvarer kataloger prislister. Finn ut mer om B2B-kataloger og gjeldende forskjeller mellom kataloger og prislister i Plus-engroskanalen.
Minstebestillinger I Plus-engroskanalen kan du angi en minste dollarverdi en kunde må handle for. Selv om denne funksjonen for øyeblikket ikke er tilgjengelig for B2B on Shopify, kan du implementere minste bestillingsbeløp ved hjelp av metafelter og kassevalideringsfunksjoner, eller en tredjepartsapp. Kontakt Shopify-brukerstøtte for å finne ut mer.
Antallsregler på produktnivå og volumprissetting I Plus-engroskanalen kan du opprette antallsregler og prisreduksjoner på produktnivå for produktkjøp, slik at kundene kan blande og velge ulike varianter for å oppfylle minimumskravet for minste kjøpsantall. Selv om denne funksjonen ikke er tilgjengelig for B2B on Shopify, kan antallsregler og volumprissetting angis på variantnivå.

En av forskjellene på Plus-engroskanalen og B2B on Shopify er at B2B on Shopify gir tilgang til de tilpasningsbare funksjonene i nettbutikken, som Functions (som erstatter skript), rabatter, temaer, API-tilgang og markeder. B2B on Shopify har også et mer intuitivt grensesnitt for både forhandlere og B2B-kunder. Dette effektiviserer mange vanlige oppgaver, som import og eksport av prislister og oppretting av ombestillinger.

Som app kobler ikke Plus-engroskanalen seg til andre apper for ytterligere tilpasning og funksjoner, for direkte integrasjon med bedriftens ressursplanleggingssystem (ERP) eller for å gjøre merkevarebygging- og designtilpasninger.

Koster det mer å bruke B2B on Shopify?

Nei. Funksjonene i B2B på Shopify er inkludert som en del av Plus-abonnementet.

Hvem kan jeg snakke med dersom jeg har spørsmål om migrering til B2B fra Plus-engroskanalen?

Hvis du har spørsmål om migrering til B2B på Shopify kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Hvor lang tid tar det å migrere? Blir det noe nedetid?

Direkte til forbruker-kunder vil ikke oppleve noe nedetid under migreringsprosessen. B2B-kunder bør ikke oppleve noe nedetid, selv om en viss nedetid kan oppstå på grunn av eksisterende integrasjoner og tilpasninger du har lagt til i butikken.

Det er opp til deg å overføre de eksisterende kundene dine under migreringen. Du kan migrere kundene dine i små partier, eller alle samtidig. Når kundene er migrert, kan de logge inn på B2B on Shopify umiddelbart og fortsette å gjøre kjøp.

Vi anbefaler at du har en kort periode med nedetid for å forhindre at B2B-kunder legger inn bestillinger i Plus-engroskanalen etter at de er migrert, men det er ikke nødvendig. En måte å gjøre dette på er å fjerne tilgangen til Plus-engroskanalen noen dager før du lanserer B2B on Shopify.

Hva er fordelene med og forskjellene på blandet og dedikert butikkoppsett?

Hvis du har separat lagerbeholdning, separate juridiske enheter for direkte til forbruker og B2B, eller ulike team som administrerer hver virksomhet, passer kanskje en dedikert butikk bedre til dine behov. En dedikert butikk gir deg en helt separat nettbutikkopplevelse og skiller mellom direkte til forbruker- og B2B-virksomhetene.

I en blandet butikk kan du imidlertid velge å tilpasse nettbutikkopplevelsen for B2B-kundene dine. I tillegg kan du ha produkter som bare er synlige for B2B-kunder.

Finn ut mer om forskjellen på blandede og dedikerte butikker for å avgjøre hvilket alternativ som passer best til dine behov.

Bestillinger

Kan kundene bestille fra Plus-engroskanalen og B2B på Shopify samtidig?

Ja, du kan ha både engroskanalen og B2B på Shopify aktiv samtidig. Plus-engroskanalen fjernes imidlertid 30. april 2024, og da kan kundene kun bestille gjennom B2B på Shopify.

Husk at når du har brukt verktøyet for bedriftskonfigurering til å opprette en B2B-bedrift og en lokalisasjon, vil bestillinger en kunde legger inn gjennom Plus-engroskanalen ikke tilknyttes B2B-bedriftsprofilen deres.

Kan jeg legge til avgifter etter at en bestilling er sendt inn, for eksempel frakt- eller behandlingsgebyrer?

Ja. Mange forhandlere har fraktkostnader eller andre tilleggsavgifter som varierer etter produkt. Derfor kan du fortsatt kreve at B2B-kundene dine sender inn bestillingene som bestillingsutkast. Etter at utkastet er sendt inn, kan du legge til eventuelle tilleggskostnader.

Kunder

Kan jeg velge hvilke produkter som skal vises til en B2B-kunde?

Ja. Når du oppretter eller oppdaterer en katalog, velger du produktene som bruker katalogens priser. Hvis du vil vise disse produktene til en kunde når de logger på B2B on Shopify, må du tilordne katalogen til den tilhørende bedriften eller bedriftslokasjonen som kunden er tilknyttet.

Hvis du selger et produkt du ønsker skal være skjult for direkte til forbruker-kunder, men som tilgjengelig for B2B-kundene dine, må du fjerne produktet fra nettbutikkens salgskanal. Hvis du har flere produkter å skjule, kan du gjøre dette ved hjelp av en massehandling.

Er rabatter tilgjengelige for B2B-kunder?

Som standard er ikke B2B-rabatter aktivert. Hvis du vil bruke rabatter for B2B-kundene dine, kan du kontakte Shopify Plus-brukerstøtte. Når rabattene er aktivert, gjelder både rabattkoder og automatiske rabatter for både B2B- og direkte til forbruker-kunder.

Hvis du aktiverer rabatter i butikken din, kan du opprette rabattkoder som skiller mellom B2B- og direkte til forbruker-kunder ved hjelp av kundesegmenter.

Trinn:

1. I Shopify-administrator, gå til Kunder > Segmenter.
  2. Gjør dette:

• Opprett et segment for B2B-kundene dine ved hjelp av filteret companies IS NOT NULL.
    • Opprett et segment for DTC-kundene dine ved hjelp av filteret companies IS NULL.
  3. I Shopify-administrator går du til Rabatter og velger en rabattkode.

4. I Kundeberettigelse-seksjonen velger du segmentet du vil at rabattkoden skal gjelde for. Gjenta dette trinnet for hver rabattkode du vil begrense for enten B2B- eller direkte til forbruker-kunder.

5. Klikk på Lagre.

Hvis du aktiverer rabatter i butikken, vil eventuelle automatiske rabatter du oppretter i Shopify-administrator, gjelde for både B2B- og direkte til forbruker-kunder. For å opprette separate, automatiske rabatter for kunder med B2B- og direkte til forbruker-kunder, kan du bruke en tredjepartsapp fra Shopify App Store. Alternativt kan du bruke Shopify Functions til å opprette en rabattfunksjon som segmenterer for B2B-kunder, basert på hvorvidt en purchasingCompany finnes i BuyerIdentity.

Hvordan gjør jeg butikken tilgjengelig kun for B2B-kunder?

Det finnes flere alternativer som gjør butikken din kun tilgjengelig for B2B-kunder:

• Hvis du har en blandet butikk, vil utloggingsopplevelsen for en B2B-kunde være den samme som direkte til forbruker-kunde. Når B2B-kunden logger inn, vil deretter de tilordnede katalogene og prissettingene vises.
  • Hvis du har en dedikert butikk, kan du begrense tilgangen til nettstedet for B2B-kunder. For å aktivere dette i Shopify-administrator, går du til Shopify-administrator og Nettbutikk > Preferanser, deretter velger du Begrens tilgang kun for B2B-kunder. Når det er aktivert, vil butikkens besøkende bli henvist til påloggingssiden, og bare de som har B2B-kontoer, kan logge inn for å få tilgang til butikken.
  • Du kan bruke en tredjepartsapp til å begrense tilgangen til bestemte sider i butikken din.
  • Du kan bruke Liquid til å opprette tilpasset koding som skjuler eller viser spesifikke seksjoner av butikken for direkte til forbruker- eller B2B-kunder.

Jeg har en dedikert B2B-butikk, men jeg ønsker å kombinere den med direkte til forbruker-butikken. Hvordan kan jeg migrere B2B-kundene mine fra B2B-butikken til direkte til forbruker-butikken?

For å migrere B2B-kundene dine fra B2B-butikken til direkte til forbruker-butikken, kan du bruke en tredjepartsapp. Når migreringen er fullført, kan du konvertere disse kundene til selskaper i direkte til forbruker-butikken.

Finn ut mer om forskjellen på blandede og dedikerte butikker.

Butikkfront og tilpasning

Hvordan kan jeg vise ulike meldinger i e-postvarslene mine til direkte til forbruker- og B2B-kunder?

For å modifisere e-postinnholdet for direkte til forbruker- og B2B-kunder, legger du til Liquid-koder i varslene dine ved hjelp av customer.b2b? for å skille mellom B2B- og direkte til forbruker-kunder. Hvert varsel må redigeres individuelt.

Er kontekstualisering i butikkfronten kompatibel med alle temaer?

Nei. Kontekstualisering i butikkfronten er bare kompatibelt med et Online Store 2.0-tema eller et tema som er bygget med JSON-maler.

Kan jeg tilpasse brukeropplevelsen i B2B-nettbutikken når jeg ikke bruker et Online Store 2.0-tema eller tema bygget med JSON-maler?

Ja, selv om det krever at du legger til egendefinert kode i temaet ditt. Du kan bruke customer.b2b Liquid-variabelen for å redigere temaets kode.

Hvordan setter jeg opp den dedikerte B2B-butikkens landingsside som en informasjonshub og sikrer at prissettingen og betalingsalternativene kun er synlige for innloggede kunder?

Hvis du bruker Online Store 2.0-temaet eller et tema som er bygget med JSON-maler, kan du gjøre dette ved å bruke nettbutikkens redigeringsprogram. Gå til produktsiden i redigeringsprogrammet og skjul Buy buttons-seksjonen i standardkonteksten. Deretter velger du B2B-konteksten og gjør Buy buttons synlig.

Hvis du ikke bruker et Online Store 2.0-tema eller et tema som er bygget med JSON-maler, kan du gjøre dette ved å bruke egendefinert kode. Gå til produktsiden i nettbutikkens redigeringsverktøy og finn Price-seksjonen. Deretter legger du til en IF-erklæring med den egendefinerte koden customer.b2b. Dette skjuler seksjonen med mindre kunden er logget inn. Du kan også bruke denne metoden til å skjule Buy buttons-seksjonen. I tillegg kan du legge til den nye URL-adressen til kundekontoen på Produkter-siden for å be kundene om å logge inn.

Hvis du selger et produkt du vil skjule for DTC-kundene, men som skal være tilgjengelig for B2B-kundene, må du fjerne produktet fra salgskanalen i nettbutikken. Hvis du har flere produkter du vil skjule, kan du gjøre det ved hjelp av en massehandling.

Kan jeg opprette linjerte ark med B2B on Shopify?

Linjerte ark er ikke tilgjengelig for øyeblikket. Hurtigbestillingslister er imidlertid tilgjengelige. Med disse kan kundene legge til flere varianter i handlekurven ved hjelp av en liste over alle variantalternativer på produktbeskrivelsessiden.

I en blandet butikk, hvordan viser jeg ulike fraktpriser for direkte til forbruker-kunder og B2B-kunder?

For å vise bestemte fraktpriser, kan du bygge en funksjon for leveringstilpasning. Hvis du vil skjule fraktalternativer bare for B2B-kunder, kan du bruke PurchasingCompany-hooken i BuyerIdentity for å avgjøre om kunden som samhandler med kassen er B2B eller direkte til forbruker. Bruk deretter hide for å skjule fraktalternativene som ikke gjelder for kunden.

Du kan også tilby ulike fraktpriser ved hjelp av en tredjepartsapp.

I blandede butikker, hvordan skjuler jeg betalingsalternativene for B2B-kunder, som Afterpay eller Klarna?

Du kan skjule betalingsalternativer ved å bygge en funksjon for betalingstilpasning. Bruk PurchasingCompany-hooken i BuyerIdentity å avgjøre om kunden som samhandler med kassen er B2B eller direkte til forbruker. Bruk deretter hide-operasjonen for å skjule betalingsalternativene som ikke gjelder for kunden.

Du kan også tilby ulike betalingsmåter ved å bruke en tredjepartsapp.

Jeg vil ikke at B2B-kundene skal gå til DTC-landingssiden når de logger på. Hvordan oppretter jeg en adskilt B2B-landingsside?

For å opprette en B2B-målside, må du opprette en ny side i nettbutikkens redigeringsverktøy. Deretter kan du sette opp et underdomene som B2B-kundene skal rettes til, som b2b.merchants.com.

Kan jeg spesifisere at tredjepartsapper skal være begrenset for B2B-kunder i blandede butikker?

Hvorvidt apper kan begrenses til B2B-kunder i en blandet butikk avhenger av appen. Hvis du ikke er sikker på om appen din tilbyr denne funksjonen, må du kontakte appens utvikler.

Plus-engroskanalen har sin egen påloggingsside (example.shopifyapps.com/accounts/sign_in). Bruker B2B on Shopify den samme påloggingssiden?

B2B on Shopify bruker ikke samme påloggingsside som Plus-engroskanalen. Engroskunder logger i stedet på gjennom URL-adressen for nye kundekontoer. Du kan dele denne URL-adressen med engroskundene på flere ulike måter, avhengig av om du har en blandet butikk eller en dedikert butikk.

Jeg har et egendefinert domene for Plus-engroskanalen (examplemerchant.com). Kan jeg bruke det egendefinerte domenet for en dedikert B2B-butikk?

Ja, du kan bruke det samme egendefinerte domenet for den nye dedikerte B2B-butikken. Før du gjør denne endringen, må du sikre at den nye B2B-butikken er klar til lansering, og deretter gjennomføre følgende trinn:

1. Fjern domenet fra Plus-engroskanalen i den opprinnelige butikken.
  2. Legg til domenet i den nye butikken.

Du kan også koble til et egendefinert underdomene, som for eksempel wholesale.merchant.com.

URL-adressen til den nye kundekontoen som brukes for å logge på B2B on Shopify inneholder «shopify» i URL-adressen. Kan jeg endre denne URL-adressen til et egendefinert underdomene?

Ja, du kan koble et underdomene til den nye kundekontosiden.