Refundere og kansellere bestillinger

Avhengig av returpolicyen må du kanskje refundere eller kansellere bestillinger. Ved å refundere bestillinger på en rask og profesjonell måte, viser du at du tilbyr god kundeservice, noe som kan gjøre at kunden kommer tilbake en annen gang.

Du kan refundere en hel bestilling eller deler av en bestilling. I noen tilfeller kan du kansellere en bestilling eller utstede en refusjon.

Hvis du bruker Shopify Payments og utsteder en refusjon, trekkes beløpet fra den neste tilgjengelige utbetalingen.

Hvis du bruker Shopify-betalinger og utbetalingen din ikke er tilstrekkelig til å behandle en retur, er det ulike utfall basert på hvor du befinner deg. For butikker lokalisert i:

• Danmark, Hongkong, Irland, Italia, Nederland, New Zealand, Singapore, Spania, Sverige, Tyskland, Storbritannia eller Østerrike vil resten av refusjonen trekkes fra den neste utbetalingen frem til det refunderte beløpet dekkes

• USA, Canada og Australia, trekkes saldoen fra bankkontoen din på utbetalingsdagen.

Det tar opp til 10 virkedager før en refusjon krediteres tilbake til kunden din.

Hvis en negativ utbetaling av saldo mislykkes, prøves utbetalingen på nytt om tre virkedager. Hvis du vil ha mer informasjon om utstedelse av refusjoner med Shopify Payments, kan du se Vanlige spørsmål for Shopify Payments.

Refundere en hel bestilling

Hvis du refunderer en bestilling, sendes betalingen tilbake til kunden. Når du refunderer en bestilling har du muligheten til å føre varene tilbake til lageret og sende et e-postvarsel til kunden.

Varer i bestillinger sorteres etter oppfyllelsesstatus.

Hvis du refunderer en bestilling til butikkvaluta ved hjelp av Shopify POS, kan du refundere beløpet til den opprinnelige betalingsmåten senere. For mer informasjon om Shopify POS kan du se Utsalgssted.

Hvis Shopify Payments-kontoen din har en negativ saldo, vil du kanskje ikke være i stand til å utstede en refusjon. Refusjoner oppføres som Ventende til du har gjort nok salg til å ha en positiv saldo på Shopify Payments-kontoen din, og da kan du utstede en vellykket refusjon.

Obs: Hvis en rabattkode har blitt brukt på en bestilling, kan du refundere et beløp som er høyere enn det kunden betalte deg. Vær nøye når du velger beløpet som skal refunderes. Refusjoner kan ikke reverseres.

Trinn:

Refundere deler av en bestilling

Du kan utstede en delvis refusjon for spesifikke varer i en bestilling. Du kan deretter utstede flere delvise refusjoner til du har nådd totalbeløpet som er tilgjengelig for refusjon, som er det opprinnelige beløpet til bestillingen.

Hvis du refunderer en bestilling til butikkvaluta ved hjelp av Shopify POS, kan du refundere beløpet til den opprinnelige betalingsmåten senere. For mer informasjon om Shopify POS kan du se Utsalgssted.

OBS: Hvis en rabattkode har blitt brukt i en bestilling, kan du refundere mer enn det kunden betalte deg. Se til at du velger riktig beløp. Refusjoner kan ikke reverseres.

Trinn:

Kansellere en bestilling

Hvis en bestilling er falsk, en kunde ber om en kansellering eller en vare ble bestilt og ikke er tilgjengelig, må du kanskje kansellere en bestilling.

Du kan kun kansellere bestillinger i følgende situasjoner:

• Du har ikke innhentet en betaling for bestillingen.
  • Du har innhentet en betaling for bestillingen, men ingen varer har blitt oppfylt.

Merk: Hvis du kansellerer en bestilling som er oppfylt, må du kansellere oppfyllelser manuelt. Kansellering av en oppfyllelse i Shopify stanser ikke en oppfyllelse som er under behandling.

Hvis du har innhentet en betaling for bestillingen, vil en full refusjon utstedes når bestillingen kanselleres. Du kan ikke utstede en delvis refusjon med en bestillingskansellering.

Hvis du vil kansellere transaksjonsavgifter, må du refundere den tilknyttede bestillingen fra Shopify-administratoren. Hvis en faktura ikke har blitt utstedt når en bestilling refunderes, blir du ikke belastet for transaksjonsavgifter. Hvis transaksjonsavgiftene allerede har blitt fakturert, krediteres det belastede beløpet til kontoen din. Hvis du kansellerer en bestilling uten å refundere betalingen, mottar du ikke kreditt for transaksjonsavgiften.

Når du har kansellert en bestilling, blir detaljene om hvilke varer som er tilbakeført til lager og refundert lagret i bestillingens Tidslinje.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil kansellere.

3. Klikk Flere handlinger > Kanseller bestilling.

4. Hvis betalingen er innhentet, vises detaljer om refusjonen.

5. Hvis du ikke vil at de refunderte varene skal tilføres lagerbeholdningen igjen, må du fjerne avmerkingen Fyll på varene.

6. Velg årsaken til kanselleringen fra rullegardinmenyen.

7. Hvis ikke du vil varsle kunden om kanselleringen, fjerner du avmerkingen Send varsel til kunden.

8. Klikk Kanseller bestilling.

Slette en bestilling

Slettede bestillinger fjernes fra Shopify-administrator og spores ikke lenger i rapporter. Bare følgende typer bestillinger kan slettes:

• bestillinger som har blitt betalt med en manuell betalingsmåte
  • bestillinger som startet som et utkast og deretter ble merket som betalt
  • bestillinger som har blitt importert gjennom Shopify API
  • test bestillinger

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på en arkivert eller kansellert bestilling.

3. Klikk Slett denne bestillingen nederst på siden.

Gjennomgå transaksjonshistorikken til en bestilling

Du kan vise transaksjonshistorikken, som inkluderer refusjoner, i Tidslinje-delen av oversiktssiden til en bestilling.

Tidslinjen viser når en refusjon betales til en kunde.