Opprette returer og refusjoner

Avhengig av returbetingelsene dine kan det være at du må opprette returer for kunder som returnerer kjøpte varer og for å få refundert kundens betaling. Ved å refundere bestillinger raskt og på en profesjonell måte viser du at du er opptatt av kundeservice, noe som kan gi kunden trygghet til å bestille på nytt i fremtiden.

Fra Shopify-administrator kan du opprette og administrere returer, sende fraktinstruksjoner og returetiketter til kunden, spore den returnerte varen, tilbakeføre inspiserte varer til lager og refundere betalinger til kundene.

Opprett en retur for en bestilling

Du kan opprette en retur for en bestilling for å enklere administrere varer som kunden din ønsker å returnere. Når du oppretter en retur kan du sende returfraktinformasjon til kunden og spore returen. Bruk Bestillinger-siden for å administrere alle returene dine ved å filtrere på returstatus.

Når du mottar og inspiserer de returnerte varene kan du utstede en refusjon og tilbakeføre aktuelle varer til lager.

Du kan ikke kansellere returer.

Opprett en retur

Du kan opprette en retur fra en eksisterende bestilling som har minst én sluttført varelinje som ikke allerede er refundert. Hvis ingen varelinjer er sluttført, må du refundere og tilbakeføre bestillingen i stedet. Hvis bestillingen er arkivert, må den dearkiveres før du kan opprette returen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil refundere.

3. Klikk på Returner varer. Hvis bestillingen arkiveres, blir du bedt om å dearkivere bestillingen før du fortsetter.

4. Angi antall varer i bestillingen som returneres.

5. I Alternativer for returfrakt velger du et av følgende alternativer:

- Velg Opprett returetikett for å opprette en returfraktetikett til kunden. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis din primærlokalisasjon og kundens leveringsadresse begge er angitt og befinner seg i USA. - Velg Angi sporingsinformasjon og angi Sporingsnummer og Transportør dersom du har denne informasjonen. - Velg Ingen returforsendelse for å opprette en retur uten informasjon om returfrakt.

1. Klikk på Opprett retur.

Hvis du velger å opprette en returetikett, blir du bedt om å opprette og sende etiketten. Du finner instruksjoner i Opprette og sende returetiketter.

Filtrer bestillinger etter returstatus

Du kan filtrere bestillingene på Bestillinger-siden etter returstatus.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på Åpne-fanen for å vise alle åpne bestillinger.

3. Klikk Flere filtre.

4. Klikk på Returstatus.

5. Velg mellom Retur pågår og Returnert for å vise de returnerte bestillingene.

Refundere en bestilling

Når du refunderer en bestilling sender du betalingen tilbake til kunden. Du kan refundere en hel bestilling eller bare deler av en bestilling. Du kan også refundere en bestilling uten å opprette en retur, men du kan ikke opprette en retur etter at en refusjon er utstedt. I noen tilfeller kan du kansellere en bestilling og utstede en refusjon.

Som en del av refusjonsprosessen kan du velge å tilbakeføre varene til lager og sende et e-postvarsel til kunden. Hvis det ikke er noen betaling å refundere, kan du tilbakeføre varene fra bestillingen til lager.

Hvis du bruker Shopify Payments og utsteder en refusjon, trekkes beløpet fra den neste tilgjengelige utbetalingen.

Hvis du bruker Shopify Payments og utbetalingen din ikke har nok midler for en retur, er det ulike utfall avhengig av hvor du er lokalisert. For butikker lokalisert i:

• Danmark, Hongkong, Irland, Italia, Nederland, New Zealand, Singapore, Spania, Sverige, Tyskland, Storbritannia eller Østerrike vil resten av refusjonen trekkes fra den neste utbetalingen frem til det refunderte beløpet dekkes

• USA, Canada og Australia, trekkes saldoen fra bankkontoen din på utbetalingsdagen.

Det tar opp til 10 virkedager før en refusjon krediteres tilbake til kunden din.

Hvis en negativ utbetaling av saldo mislykkes, prøves utbetalingen på nytt om tre virkedager. Hvis du vil ha mer informasjon om utstedelse av refusjoner med Shopify Payments, kan du se Vanlige spørsmål for Shopify Payments.

Hvis du refunderer en bestilling til butikkvaluta ved hjelp av Shopify POS, kan du refundere beløpet til den opprinnelige betalingsmåten senere. For mer informasjon om Shopify POS kan du se Utsalgssted.

Hvis Shopify Payments-kontoen din har en negativ saldo, vil du kanskje ikke være i stand til å utstede en refusjon. Refusjoner oppføres som Ventende til du har gjort nok salg til å ha en positiv saldo på Shopify Payments-kontoen din, og da kan du utstede en vellykket refusjon.

Obs: Hvis en rabattkode har blitt brukt på en bestilling, kan du refundere et beløp som er høyere enn det kunden betalte deg. Vær nøye når du velger beløpet som skal refunderes. Refusjoner kan ikke reverseres.

Refundere en hel bestilling

Du kan utstede en full refusjon for alle varene i en bestilling.

Trinn:

Refundere deler av en bestilling

Du kan utstede en delvis refusjon for spesifikke varer i en bestilling. Du kan deretter utstede flere delvise refusjoner til du har nådd totalbeløpet som er tilgjengelig for refusjon, som er det opprinnelige beløpet til bestillingen.

Hvis en kunde har gjort et kjøp med gavekort og en annen betalingsmåte og du gjør en delvis refusjon, vil refusjonen først tilskrives gavekortet, inntil den når hele beløpet som er tilgjengelig for refusjon. Deretter vil resten av refusjonen tilskrives andre betalingsmåter. Du kan justere refusjonsbeløpene manuelt for hver betalingsmåte opp til beløpet som er tilgjengelig for hver betalingsmåte. Hvis et delvis refusjonsbeløp på 50 USD for eksempel tilskrives gavekortet, men du kan tilskrive opp til 20 USD til et kredittkort, bør du dele opp refusjonen ved å tilskrive 30 USD til gavekortet og 20 USD til kredittkortet.

Trinn:

Tilbakefør en bestilling til lager

Hvis det ikke er noen betaling å refundere for en bestilling, kan du tilbakeføre varene til lager uten å opprette en retur eller refusjon.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil tilbakeføre til lager.

3. Klikk på Tilbakefør til lager.

4. Angi antall varer i bestillingen som skal fylles på.

5. Klikk på Tilbakefør varer til lager.

Merk bestillingen som returnert

Når du har opprettet en retur, mottatt varene fra kunden og refundert betalingen, er bestillingen fullført. Hvis du velger å tilbakeføre varene til lager som en del av refusjonen, blir bestillingen automatisk lukket. Hvis du ikke har tilbakeført varene til lager, kan du merke bestillingen som returnert når du har mottatt varene fra kunden.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil merke som returnert.

3. Klikk Merk som returnert.

Gjennomgå transaksjonshistorikken til en bestilling

Den detaljerte transaksjonshistorikken for bestillingen vises i Tidslinje-seksjonen på bestillingens oversiktsside, og inkluderer returer, refusjoner og informasjon om tilbakeføring til lager.