Refundere og kansellere bestillinger

Avhengig av bytteordningen din må du noen ganger refundere eller kansellere bestillinger. Ved å refundere bestillinger på en rask og profesjonell måte, viser du forpliktelse til kundestøtten og kan oppmuntre kunden til å legge inn flere bestillinger senere.

Du kan refundere en hel bestilling eller deler av en bestilling. I noen tilfeller kan du kansellere en bestilling eller utstede en refusjon.

Hvis du bruker Shopify Payments og utsteder en refusjon, trekkes beløpet fra den neste tilgjengelige utbetalingen. Det tar vanligvis 3–5 virkedager før en refusjon krediteres tilbake til kunden. Hvis du er i Storbritannia eller Irland og utbetalingen ikke har nok midler for refusjonen, blir det gjenværende beløpet av refusjonen trukket fra neste utbetaling frem til det refunderte beløpet har blitt dekket. For andre regioner som bruker Shopify Payments trekkes saldoen fra bankkontoen samme dag som utbetalingen dersom utbetalingen ikke har nok midler.

Hvis en negativ utbetaling av saldo mislykkes, prøver utbetalingen på nytt om tre virkedager. Hvis du vil ha mer informasjon om utstedelse av refusjoner med Shopify Payments, kan du se Vanlige spørsmål for Shopify Payments.

Refundere en hel bestilling

Hvis du refunderer en bestilling, sendes betalingen tilbake til kunden. Når du refunderer en bestilling har du muligheten til å føre varene tilbake til lageret og sende et e-postvarsel til kunden.

Varer i bestillinger sorteres etter oppfyllelsesstatus.

Hvis du refunderer en bestilling til butikreditt ved hjelp av Shopify POS, kan du refundere beløpet til den opprinnelige betalingsmåten senere. Hvis du vil ha mer informasjon om Shopify POS, kan du se Selge fysisk.

Obs: Hvis en rabattkode har blitt brukt på en bestilling, kan du refundere et beløp som er høyere enn det kunden betalte deg. Vær nøye når du velger beløpet som skal refunderes. Refusjoner kan ikke reverseres.

Trinn:

Refundere deler av en bestilling

Du kan utstede en delvis refusjon for spesifikke varer i en bestilling. Du kan deretter utstede flere delvise refusjoner til du har nådd totalbeløpet som er tilgjengelig for refusjon, som er det opprinnelige beløpet til bestillingen.

Hvis du refunderer en bestilling til butikreditt ved hjelp av Shopify POS, kan du refundere beløpet til den opprinnelige betalingsmåten senere. Hvis du vil ha mer informasjon om Shopify POS, kan du se Selge fysisk.

Obs: Hvis en rabattkode har blitt brukt på en bestilling, kan du refundere mer enn det kunden betalte deg. Vær nøye når du velger beløpet som skal refunderes. Refusjoner kan ikke reverseres.

Trinn:

Kansellere en bestilling

Du kan kansellere en bestilling i følgende situasjoner:

• Du har ikke innhentet en betaling for bestillingen.
  • Du har innhentet en betaling for bestillingen, men ingen varer har blitt oppfylt.

Hvis du delvis refunderer kunden mens du kansellerer bestillingen, kan du gå tilbake til bestillingen senere og utstede ytterligere, delvis refusjon.

Den vanligste grunnen for å kansellere en bestilling er følgende:

• Bestillingen var falsk.
  • Kunden ombestemte seg.
  • Bestillingsvarene er ikke tilgjengelige.

Obs: Hvis en rabattkode har blitt brukt på en bestilling, kan du refundere mer enn det kunden betalte deg. Vær nøye når du velger beløpet som skal refunderes. Refusjoner kan ikke reverseres.

Hvis du vil kansellere transaksjonsavgifter, må du refundere den tilknyttede bestillingen fra Shopify-administratoren. Hvis en faktura ikke har blitt utstedt når en bestilling refunderes, blir du ikke belastet for transaksjonsavgifter. Hvis transaksjonsavgiftene allerede har blitt fakturert, krediteres det belastede beløpet til kontoen din. Hvis du kansellerer en bestilling uten å refundere betalingen, mottar du ikke kreditt for transaksjonsavgiften.

Når du har kansellert en bestilling, enten helt eller delvis, lagres informasjonen om det som returneres til lageret og det som refunderes i bestillingens Tidslinje.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil kansellere.

3. Klikk Flere handlinger > Kanseller bestilling.

4. Velg årsaken til kanselleringen fra rullegardinmenyen.

5. Hvis du vil utstede en delvis refusjon, kan du bruke boksene for produktmengde, fraktfeltet eller «totalt refusjonsbeløp»-feltet til å redigere refusjonsbeløpet:

Kansellere refusjon av bestilling

Som standard utstedes en full refusjon.

6. Hvis du ikke vil at de refunderte varene skal tilføres lagerbeholdningen igjen, må du fjerne avmerkingen Fyll på varene.

7. Klikk Kanseller bestilling.

Slette en bestilling

Når du sletter en bestilling fjernes alle oppføringer om den fra Shopify-administratoren og bestillingshistorikken. Du kan kun slette følgende type bestillinger:

• bestillinger som har blitt betalt med en manuell betalingsmåte
  • bestillinger som startet som et utkast og deretter ble merket som betalt
  • bestillinger som har blitt importert gjennom Shopify API
  • test bestillinger

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på en arkivert eller kansellert bestilling.

3. Klikk Slett denne bestillingen nederst på siden.

Gjennomgå transaksjonshistorikken til en bestilling

Du kan vise transaksjonshistorikken, som inkluderer refusjoner, i Tidslinje-delen av oversiktssiden til en bestilling.

Tidslinjen viser når en refusjon betales til en kunde.