Rekruttere skapere på Shopify Collabs

Med Shopify Collabs kan forhandlere rekruttere skapere gjennom ulike metoder for å skape dypere relasjoner. Forhandlere kan bruke Rekruttering til å oppdage skapere i Shopify Collabs-databasen, sende e-postinvitasjoner direkte og svare til søkere fra nettbutikksiden. Forhandlere kan også rekruttere passivt ved å bli med i Collabs Network.

Finn skapere på Shopify Collabs

Shopify Collabs har en database med innholdsskapere og påvirkere i sosiale medier. Bruk Rekruttering i Shopify Collabs til å søke etter partnerskap som er riktige for din virksomhet. Databasen oppdateres regelmessig for å holde kontoene oppdatert og relevante med de nyeste dataene. Når du søker etter en skaper gjennom Rekruttering, kan du spesifisere hva du leter etter ved å bruke søkefeltet, filtre og sorteringsalternativer.

Slik søker du etter skapere:

Du kan bruke følgende søkemetoder, filtre og sorteringsalternativer for å finne skapere:

• Søkeord – Bruk søkeord til å lete etter innholdsskapere og påvirkere i sosiale medier som bruker dette ordet i brukernavn, biografi og innlegg.
  • Sted – Velg steder fra rullegardinfilterne for å finne innholdsskapere, frilansere og påvirkere i sosiale medier som oppgir sin plassering i profilen.
  • Sosial konto – Bruk rullegardinen til å filtrere skapere under Rekruttering etter sosiale mediekontoer som Instagram, YouTube, TikTok, Facebook, Twitch og Twitter.
  • Publikum – Filtrer skapere etter publikum. Publikummet representeres av deres totale antall kombinerte følgere og abonnenter på tvers av én eller flere sosiale plattformer oppgitt i Collabs-profilen deres.

Send direkteinvitasjoner til skapere

Du kan sende direkteinvitasjoner til skapere du ønsker skal bli med i Shopify Collabs-programmet ditt. Ved å sende direkte invitasjoner fra Shopify Collabs-appen kan du raskt komme i gang med skapere du stoler på, og de omgår søknadsprosessen for å bli med i fellesskapet ditt. Du kan legge til mottakere for invitasjoner med e-postadresser, eller ved å laste opp en CSV-fil.

Invitasjoner utløper etter 30 dager. Det er en ukentlig grense på utsendelse av 100 invitasjoner på 7 dager, men du kan kontakte kundestøtte for å be om flere invitasjoner.

Opprett invitasjoner med e-postadresser

Du kan angi opptil 10 e-postadresser av gangen når du oppretter direkteinvitasjoner. For å invitere mer enn ti skapere samtidig må du bruke en CSV-fil for å masseimportere mottakere.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk på Rekruttering.

5. Klikk på Inviter på e-post.

6. Velg et av følgende alternativer i seksjonen Opprett et velkomsttilbud:

1. Klikk på Velg nivå for å velge et kommisjonsnivå fra listen, og klikk deretter på Legg til i tilbud.
    2. Klikk på Legg til gave for å legge til et gavealternativ, og klikk deretter på Legg til tilbud.
  7. Klikk på Legg til e-postadresser, og legg deretter til en e-postadresse til skaperen du vil invitere, i tillegg til en unik samarbeidskode.

8. Valgfritt: Klikk på Legg til en annen e-postadresse for å legge til flere e-postadresser og samarbeidskoder for inntil 10 skapere du ønsker å invitere. For å fjerne en skaper fra invitasjonen, kan du klikke på søppelbøtteikonet ved siden av navnet og samarbeidskoden.

9. Valgfritt: Tilpass emnefeltet, innhold og bunntekstadresse for e-postinvitasjonen. Den egendefinerte meldingen kan være på inntil 2000 tegn. Hvis du ønsker å bruke meldingen du skrev som standardmelding i fremtidige invitasjoner, kan du velge avmerkingsboksen Lagre meldingen som standard.

10. Forbered utsendelse av invitasjonen i seksjonen Sammendrag ved å gjøre følgende kontroller:

1. Merk av i boksen Jeg godtar vilkår og betingelser.
    2. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvis invitasjon for å forhåndsvise hvordan invitasjonen vil se ut for mottakerne.
  11. Klikk på Send invitasjon.

Opprett invitasjoner med en CSV-fil

Før du kan sende direkteinvitasjoner i en CSV-fil, må du forberede en CSV-fil som inneholder e-postadresser og samarbeidskoder til skaperne du ønsker å invitere. Du kan laste ned CSV-malen på siden Rekruttering ved å klikke på Inviter via e-post, og deretter velge Importer CSV og klikke på last ned en mal. CSV-malen inneholder det nødvendige formatet for import av nye skaperkontakter.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk på Rekruttering.

5. Klikk på Inviter på e-post.

6. Velg et av følgende alternativer i seksjonen Opprett et velkomsttilbud:

• Klikk på Velg nivå for å velge et kommisjonsnivå fra listen, og klikk deretter på Legg til i tilbud.
    • Klikk på Legg til gave for å legge til et gavealternativ, og klikk deretter på Legg til tilbud.
  7. Klikk på Importer CSV-fil, og klikk deretter på Legg til fil for å laste opp en CSV-fil med e-postadresser og samarbeidskoder for skaperne du ønsker å invitere. Sørg for at CSV-filen følger formatet i den oppgitte CSV-malen.

8. Valgfritt: Tilpass emnefeltet, innholdet og adressen i bunnteksten i e-postinvitasjonen. Den tilpassede meldingen kan være inntil 2000 tegn. Hvis du ønsker å bruke meldingen du skrev som standardmelding i fremtidige invitasjoner, kan du velge avmerkingsboksen Lagre meldingen som standard.

9. Forbered utsendelse av invitasjonen i seksjonen Sammendrag ved å gjøre følgende kontroller:

1. Merk av i boksen Jeg godtar vilkår og betingelser.
    2. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvis invitasjon for å forhåndsvise hvordan invitasjonen vil se ut for mottakerne.
  10. Klikk på Send invitasjon.

Svar til søkere

Hvis noen søker til nettbutikksiden din, kan du velge hvordan du vil håndtere søknaden.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk på Rekruttering.

5. I seksjonen Rekruttering kan utseendet på knappen for søkere endre seg, og gjenspeile hvorvidt det er søknader fra skapere som venter på ditt svar:

• Hvis du ikke har noen søknader for øyeblikket, kan du klikke på Del profilen for å få søknader.
    • Hvis du har søknader som venter på godkjenning, kan du klikke på ventende søknader.
  6. Gå gjennom søknaden og detaljer om skaperen, som oppgitt av søkeren. Når skaperne venter på svar på søknaden, kan du gjøre en av følgende for å vurdere dem:

• Gå gjennom skapernes søknader enkeltvis. Klikk på skaperraden for å gå gjennom den detaljerte søknaden.
    • Velg flere skapere samtidig og ta en beslutning om søknaden. Når du velger flere skapere samtidig, kan du enten klikke på Avvis eller Gi et tilbud.
  7. Velg hvilken status du vil sette for søknaden nederst i søknaden:

• Send et tilbud – Når du har valgt å godkjenne en søker, legges de til i fellesskapet ditt, og kan begynne å samarbeide med deg og merkevaren din.
    • Gjennomgå senere – Hvis du velger å ignorere en søknad, kan ikke søkeren samarbeide med deg og merkevaren din, med mindre du velger å godkjenne søknaden på et senere tidspunkt. En ignorert søker mottar ikke et e-postavslag.
    • Avvis – Hvis du velger å avvise en søknad, kan ikke søkeren samarbeide med deg og merkevaren din, med mindre du velger å godkjenne søknaden på et senere tidspunkt.
  8. Hvis du klikker på Gi et tilbud, kan du opprette et velkomsttilbud til skaperen, inkludert en forhåndsvisning av e-postmeldingen de vil motta og valget om å legge til fordeler for å bli med deg på Collabs, som å velge et samarbeidspartnernivå og velge en gave. Når du har bekreftet velkomsttilbudet, kan du sende den offisielle invitasjonen til din nye Collabs-kontakt.

9. Valgfritt: Rediger E-postinnhold for å tilpasse e-postinvitasjonen som sendes til skaperen.

10. Klikk på Send tilbud.

Gaver

Gaver kan bare sendes til Collabs-kontakter.

Opprett en gave

Du kan tilby tre ulike gavetyper til skaperkontaktene. Du kan velge å sende gratisprodukter, rabattkode (%) eller rabattkode ($). Når en gave er opprettet, lagres den til gavelisten, slik at den kan sendes på nytt senere.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk på Programmer.

5. Klikk Gaver.

6. Klikk Opprett ny gave, og velg hvilken gavetype du ønsker å opprette fra rullegardinlisten.

7. Angi gavens navn på siden for gavedetaljer og fyll ut detaljer om gaven, inkludert valg av et produkt eller et rabattbeløp.

8. Klikk Opprett gave.

Send en gave

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk på Programmer.

5. Klikk på fanen Gaver.

6. Klikk Send denne gaven ved siden av gaven du ønsker å sende i seksjonen Gaver.

7. Klikk Velg medlemmer i det nye vinduet SEND GAVE.

8. Velg fellesskapsmedlemmet du ønsker å sende en gave til, og klikk Velg.

9. Bekreft all informasjon, inkludert fraktmetode og fakturaadresse.

10. Klikk Send gaver.

Når skaperkontakten din gjør krav på gaven, opprettes en bestilling i Shopify-administrator som må oppfylles.

Bli med i Collabs-nettverket

Med Collabs Network kan du dele samarbeidspartnerkommisjoner med bekreftede Collabs-skapere, som kan drive salg til en lav kostnad.

Når du aktiverer Collabs Network, angir du en kommisjonssats for enten alle produkter eller på samlingsnivå, som viser produktene dine til skapere i deres oppdagelsesopplevelse. Skapere kan søke etter produkter, og automatisk generere samarbeidspartnerproduktkoblinger uten at de må godkjennes.

For å finne ut mer om registreringen, kan du se Bli med i Collabs Network.