Konfigurere Google Analytics 4

Før du kan begynne å innhent om butikken, trenger du en Google Analytics-konto, og du må opprette et Google Analytics 4-område. Deretter kan du konfigurere Google Analytics 4-tagger i Shopify-butikken og koble Google Ads-kontoen til Google Analytics-kontoen.

Trinn 1: Opprett en Google-konto og en Google Analytics-konto

Du trenger en Google-konto for å bruke Google Analytics. Hvis du allerede bruker Google-produkter, som Gmail eller Ada, kan du bruke samme kontoen for Google Analytics.

Hvis du ikke allerede har en konto for et Google-produkt, må du opprette en Google-konto. Du trenger ikke å bruke Gmail-kontoen til noe annet enn å logge av og på Google Analytics.

Når du har opprettet en Google-konto, må du opprette en Analytics-konto. Når du har opprettet Google Analytics-kontoen kan du fortsette til Trinn 2: Opprett et Google Analytics 4-område.

Trinn 2: Opprett eller flytt et Google Analytics 4-område

For å aktivere Google Analytics 4 kan du enten opprette et nytt Google Analytics 4-område som legges til i Shopify-butikken, eller flytte et eksisterende område som du tidligere har opprettet.

Når området er opprettet må du opprette en nettdatastrøm. Noter tagg-ID-en, da du må bruke den i trinn 3.

Trinn 3: Legg til Google Analytics 4-tagger

Hvis du ikke har Google & YouTube-kanalen installert, blir du bedt om å installere den under konfigurasjonsprosessen for GA4-tagger. Du trenger ikke å koble til Google Merchant Center for å fullføre konfigurasjonsprosessen av GA4-tagger.

Trinn:

1. Gå til Nettbutikk > Innstillinger fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Administrer piksel her i seksjonen Google Analytics.
  3. Klikk på Koble til Google-kontoen.
  4. Velg taggen for GA4-området du ønsker å koble til Shopify-butikken i seksjonen Ditt Google Analytics-område.
  5. Klikk på Koble til.

Når du har konfigurert Google Analytics 4-tagger, spores enkelte e-handelshendelser automatisk. For å finne ut mer om hendelsessporing i Google Analytics 4, kan du se Konfigurere Google Analytics-hendelser.

Trinn 4: Koble Google Analytics-kontoen til Google Ads-kontoen

Ved å koble et Google Analytics-område til Google Ads-kontoen blir det enklere å analysere kundeaktivitet i butikken, som kan brukes til å måle nøkkelhandlinger og opprette publikum.

For å koble Google Analytics-kontoen til Google Ads-kontoen, kan du se Koble Google Ads og Analytics.