Direktehandel og oppfyllelsestjenester

Noen tjenester som du kan bruke til å hente produktene dine fra kan også sende disse produktene direkte til kundene. Tjenester som utskrift på forespørsel skriver vanligvis ut og sender produktet for deg. Andre tjenester kan oppbevare produkter som du har laget eller kjøpt selv. Tjenester som for eksempel lagerhus lar deg oppbevare produkter og sende ut produktene til kunder på dine vegne.

Når en virksomhet bruker en direkte leverings- eller innfrielsestjeneste, fungerer de vanligvis ikke direkte med budfirmaene, men i stedet samarbeider du med tjenesten for å fastslå fraktkostnadene.

For eksempel: Noen selskaper som driver med utskrift på forespørsel belaster fastpris for frakt av produktene deres til visse deler av verden. Hvis du bruker tjenesten deres og mottar en bestilling på en av t-skjortene dine, vil de belaste deg med levering når du legger inn bestillingen med tjenesten for utskrift på forespørsel, og ikke et budfirma.

Dette betyr også at du ikke trenger å kjøpe en fraktetikett for disse bestillingstypene fordi tjenesten som samarbeider med budfirmaene og kjøper etiketten på dine vegne.

Det finnes andre tjenester, som for eksempel oppfyllelse av Amazon, som har en mer kompleks integrasjon med forretningen din.

Apper med integrasjon

Noen apper lar deg opprette forbindelse direkte til egne budfirmakontoer. Dette lar deg belaste kundene dine nøyaktig det tjenesten vil belaste deg for. Sjekk med tjenesten din for å se om de tilbyr dette alternativet.

Hvis fraktinnstillingene bare bruker den generelle leveringsprofilen og ikke har ulike fraktpriser per lokasjon, vil eventuell innfrielsesapp automatisk legges til i fraktinnstillingene dine. Ellers må du manuelt legge til en eventuell fraktapp i fraktinnstillingene dine. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se legge til priser fra en app.

Apper uten integrasjon

De fleste apper har ikke fraktintegrasjon. Dette krever at du setter opp frakten for å etterligne en tjeneste som belaster deg hvis du vil overføre frakt kostnader direkte til kunder.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Opprett fastpris for frakt.

Innfrielsestjenester gjennom Amazon

Oppfyllelse av Amazon er en tjeneste der du sender produkter til et Amazon-lager som de bruker til å oppfylle bestillingene dine. Amazon har spesifikke regler rundt hvordan du setter opp fraktnavnene deres. For å finne ut mer kan du se Oppfyllelse av Amazon.

Tilpassede oppfyllelsestjenester

Hvis du samarbeider med en direkte leverings- eller innfrielsestjeneste som ikke har en app, kan du legge dem til som en egendefinert innfrielsestjeneste. Når du merker en bestilling som fulfilled som inneholder et produkt fra den tilpassede innfrielsestjenesten, mottar vedkommende en e-post som ber dem om å sende produktet til kunden din.

Noen av de tilpassede oppfyllelsestjenestene gir deg muligheten til å ha kontakt med deres budfirmakonto, for eksempel med UPS eller FedEx. På den måten kan du belaste kunden din med samme fraktpris som du blir belastet av innfrielsestjenesten. Hvis de ikke oppgir dette som et alternativ, kan du be om generelle fraktkostnader til ulike land og basere dine egne fraktpriser ut ifra dette.