Planlegg fraktstrategien din

Å konfigurere hvilke fraktpriser du vil tilby kundene dine er en viktig del av å sette opp virksomheten din. Før du bestiller for første gang, må du bestemme hvilken fraktstrategi du vil bruke, og deretter konfigurere hvordan kundene dine kan velge en leveringsmetode.

Fraktstrategier

Fraktstrategien din vil trolig endres over tid ettersom butikken din vokser. En av de første beslutningene du må ta er å avgjøre hvor mye du skal belaste for frakt.

Gratis frakt

Å tilby gratis frakt vil ha en positiv innvirkning på handlekurvskonverteringene. Det er et par måter å tilby gratis frakt på, selv om forretningen din bare så vidt har begynt. En måte er å inkludere fraktavgiften i produktprisene. Finn ut hva gjennomsnittskostnaden for å sende produktet ditt er, og legg deretter bufferen til prisene dine.

En annen måte er å tilby gratis frakt på alle bestillinger over et bestemt pengebeløp. Du finner mer informasjon i opprette gratis fraktpriser.

Belaste nøyaktige fraktkostander

Hvis du befinner deg i USA eller Canada, kan du bruke Shopify Shipping til å vise beregnede fraktpriser til kundene dine i kassen. Hvis du har en ny bedrift og har begrensede ressurser, er det enkelt å redusere kostnadene ved å overføre den nøyaktige prisen.

Fastpris for frakt

En annen måte å belaste for frakt er å tilby en fast pris for hver pakke, eller fast pris for vektintervall, destinasjoner eller totalsum for handlekurv. Når du bestemmer deg for en fast pris, må du vurdere den gjennomsnittlige fraktkostnaden for å sende en pakke, slik at du ikke belaster for mye eller for lite. Et eksempel på en fast pris er å belaste 50 kr for alle innenlandsforsendelser.

Husk at målet ditt er å balansere dine egne frakt- og ekspedisjonskostnader med attraktive priser for kundene dine. Forskjellige fraktstrategier kan fungere bedre på forskjellige stadier av virksomheten din. Det er verdt å teste ut et par forskjellige alternativer for å se hvordan dette påvirker salget.

Optimaliser fraktprisene

Du kan også tilby fraktpriser som beregnes direkte av ulike transportører. Men hvis du legger til beregnede priser i kassen, må du sørge for at prisene som transportøren oppgir tilbake til butikken din er korrekte. Det er et par ting du kan gjøre for å sikre at du får de mest nøyaktige prisene i kassen:

Hvis du ikke har en konto hos noen budfirmaer, er Shopify Shipping en tjeneste som er tilgjengelig gjennom Shopify for å motta rabatterte priser. Hvis du befinner deg i USA eller Canada, kan Shopify Shipping beregne fraktprisene for deg basert på handelens vekt, pakkestørrelse og frakttjenester du velger å tilby.

Hvis du bruker Shopify Shipping, bør du sikre at du har lagt til vekt på hvert av produktene dine, og at du har målt størrelsen på esken du vil sende. Hvis du bruker den samme størrelsen på esken hver gang, kan du legge den til som standardpakken for nøyaktige prisberegninger.