Je klanten migreren naar een B2B-bedrijf

Wanneer je een bestaande klant aan een bedrijf toevoegt, kun je ook diens bestelgeschiedenis naar een bedrijf en een bedrijfslocatie migreren. Hiermee kun je je bestaande D2C-klanten (direct naar de consument) en hun bestelgeschiedenis aan een bestaand bedrijf toevoegen.

Aandachtspunten bij het migreren van klanten en hun bestelgeschiedenis naar een bedrijf

Bekijk de volgende aandachtspunten voordat je een klant en diens bestelgeschiedenis naar een bedrijfslocatie migreert:

• Je kunt alleen D2C-bestellingen (direct naar de consument) naar een bedrijf migreren. B2B-bestellingen blijven bij het bedrijf waarin ze zijn aangemaakt.
  • Je kunt geen geannuleerde of verwijderde bestellingen migreren.
  • Je kunt bestellingen niet opsplitsen in verschillende bedrijfslocaties, je moet één bedrijfslocatie selecteren om bestellingen naar te migreren.
  • Je kunt alleen de volledige bestelgeschiedenis van een klant aan een bedrijf toevoegen, gedeeltelijke migratie wordt niet ondersteund. Als de bestelgeschiedenis van de klant zowel B2B- als D2C-bestellingen bevat, worden alleen de D2C-bestellingen aan het bedrijf toegevoegd.
  • Als je een fout maakt, kun je de klant uit het bedrijf verwijderen. Je hebt de mogelijkheid om de bestellingen te verwijderen die je in eerste instantie met de klant hebt gemigreerd. Alleen de gemigreerde bestellingen worden naar D2C teruggezet.

Een klant en dienst bestelgeschiedenis vanaf een bedrijfspagina migreren

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf waaraan je een klant wilt toevoegen.
  3. Klik in de sectie Klant op ⋮.
  4. Klik op Klant toevoegen.
  5. Klik op de zoekbalk en selecteer een klant.
  6. Selecteer de bedrijfslocatie waaraan je een klant wilt toevoegen en selecteer daarna de gewenste bedrijfsmachtigingen naast de bedrijfslocatie.
  7. Selecteer Bestellingen van de klant aan deze locatie toevoegen om de bestelgeschiedenis van je klant aan een bedrijfslocatie toe te voegen.
  8. Optioneel: Vink Laat de klant weten dat zij B2B-bestellingen kunnen gaan plaatsen aan, zodat je klant een e-mail krijgt om te laten weten dat hij of zij groothandelsbestellingen kan doen.
  9. Klik op Opslaan.

Een klant en diens bestelgeschiedenis vanaf het klantprofiel naar een bedrijf migreren

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.
  2. Klik op de klant die je aan een bedrijf wilt toevoegen.
  3. Klik op ⋮ in de sectie Klant en klik daarna op Aan bedrijf toevoegen.
  4. Klik op de zoekbalk en selecteer een bedrijf.
  5. Selecteer de bedrijfslocaties waaraan je een klant wilt toevoegen en selecteer daarna de gewenste bedrijfsmachtigingen naast elke bedrijfslocatie.
  6. Optioneel: Selecteer Bestellingen van de klant aan deze locatie toevoegen als je de bestelgeschiedenis van je klant aan een bedrijfslocatie wilt toevoegen.
  7. Optioneel: Vink Laat de klant weten dat zij B2B-bestellingen kunnen gaan plaatsen aan, zodat je klant een e-mail krijgt om te laten weten dat hij of zij groothandelsbestellingen kan doen.
  8. Klik op Opslaan.