Gids voor upgraden naar Checkout Extensibility

Je kunt Shopify Checkout gebruiken om bestellingen te accepteren en betalingen te ontvangen, waar je ook online verkoopt. Als je voor je winkel een Shopify Plus-abonnement hebt, kun je betaalpagina's gebruiken om apps en geavanceerde huisstijlaanpassingen toe te voegen op een manier dat deze bij eventuele upgrades worden meegenomen en werken met Shop Pay.

Deze gids beschrijft nieuwe manieren waarop je Checkout Extensibility kunt gebruiken om je checkout en de bedankt- en bestelstatuspagina op Shopify aan te passen als je een Shopify Plus-abonnement voor je winkel hebt. Gebruik de Upgradekit voor Checkout Extensibility voor meer informatie over hoe je je huidige checkout-aanpassingen kunt beoordelen en vervangen.

Over Checkout Extensibility

Checkout Extensibility is een snellere, betrouwbaardere en veiligere optie voor aanpassingen aan de checkout dan checkout.liquid. Checkout Extensibility werkt ook probleemloos samen met Shop Pay. Door te upgraden naar Checkout Extensibility kun je gebruikmaken van de volgende nieuwe functies en mogelijkheden:

Met Checkout Extensibility kun je checkout-aanpassingen aanmaken die in apps zijn ingebouwd. Deze apps zijn snel te installeren en veilig te upgraden. Bovendien wordt Checkout Extensibility voortdurend doorontwikkeld, zodat je altijd gebruik kunt maken van nieuwe en verbeterde functies, plus nieuwe apps.

Geschiktheid

Als je Checkout Extensibility wilt gebruiken, heb je een Shopify Plus-abonnement nodig. Je kunt geen functies gebruiken die niet compatibel zijn met Checkout Extensibility, zoals:

Upgraden naar Checkout Extensibility

Er wordt automatisch een rapport gegenereerd dat de bestaande aanpassingen aan de checkout identificeert, en dat beschikbaar is in het Shopify-beheercentrum en als downloadbaar CSV-bestand. Gebruik dit rapport om de controle van bestaande checkoutaanpassingen te vereenvoudigen en je te helpen sneller te upgraden naar Checkout Extensibility.

Je kunt nog steeds upgraden naar Checkout Extensibility, zelfs als je niet alle bestaande aanpassingen aan checkout.liquid, aanvullende scripts en apps kunt reproduceren. Je kunt ervoor kiezen alle pagina's of alleen de checkoutpagina's te upgraden bij publicatie.

Stap 1: Controleer je bestaande checkout-aanpassingen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in de sectie Upgraden naar Checkout Extensibility op Gepersonaliseerd rapport bekijken om de pagina te openen met informatie over bestaande aanpassingen aan de checkout, inclusief de volgende gegevens:

• categorie aanpassing (zoals branding of validaties);
    • naam en beschrijving aanpassing;
    • bronbestand (zoals checkout.liquid);
    • coderegels waar de aanpassing begint en eindigt;
    • advies voor het maken van de aanpassing in Checkout Extensibility.
  3. Optioneel: Als je een versie van het rapport als CSV-bestand wilt downloaden, klik je op ↥ Exporteren.

Meer informatie over de checkout.liquid-indeling.

Stap 2: Controleer de aanpassingen van je bedankt- en bestelstatuspagina

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps.
  2. Controleer geïnstalleerde apps die de bedankt- en bestelstatuspagina aanpassen.

Stap 3: Maak nieuwe aanpassingen aan en publiceer deze

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Concept-checkout maken.
  3. Pas de checkout-, bedankt- en bestelstatuspagina's aan door apps toe te voegen of je branding te bewerken. Lees meer over het aanpassen en bewerken van je checkout.
  4. Optioneel: Pixels of extra first-party functies instellen.
  5. Controleer de wijzigingen.
  6. Wanneer je klaar bent om deze nieuwe checkout te gebruiken, klik je op Publiceren.
  7. Kies in het pop-upvenster welke pagina's je wilt publiceren en bevestig vervolgens dat je bestaande aanpassingen wilt vervangen door op Publiceren te klikken.

Wanneer Shopify nieuwe verbeteringen doorvoert, wordt de nieuwe checkout automatisch bijgewerkt.

Optioneel: Checkout-apps installeren

Overweeg om checkout-apps te installeren vanuit de Shopify App Store om je checkoutproces te verbeteren met extra functies die je kunnen helpen conversies te laten groeien, de gemiddelde orderwaarde te verhogen en meer.

Optioneel: Pixels instellen

Als je nu checkout.liquid gebruikt om klantgebeurtenissen te volgen, kun je dit het best vervangen door Pixels voordat je de concept-checkout publiceert.

Optioneel: Extra first-party functies instellen

Het is mogelijk dat een aantal van je checkout.liquid-aanpassingen nu wordt ondersteund in Shopify. Voordat je je concept-checkout publiceert, controleer je deze functies en stel je ze waar nodig in.

Voorbeelden van functies die nu in Shopify worden ondersteund:

Terugdraaien naar checkout.liquid, aanvullende scripts of apps met scripttags

Stappen:

1. Klik bij Instellingen > Checkout in de sectie Upgradestatus op de link voor terugdraaien.
  2. Selecteer de pagina's die je wilt terugdraaien en klik op Terugdraaien.

Na het terugdraaien worden de aanpassingen aan Checkout Extensibility opgeslagen als concepten. Deze kun je later altijd nog bijwerken en publiceren.

Als je functies hebt gebruikt die niet compatibel zijn met checkout.liquid en je gaat terug naar checkout.liquid werken deze functies niet meer.

Functies die niet compatibel zijn met checkout.liquid

De volgende functies zijn niet compatibel met checkout.liquid en zijn alleen beschikbaar wanneer je een upgrade uitvoert naar Checkout Extensibility: