Handleiding voor upgraden naar Checkout Extensibility

Je kunt Shopify Checkout gebruiken om bestellingen te accepteren en betalingen te ontvangen, waar je ook online verkoopt. Als je een winkel met een Shopify Plus-abonnement hebt, kun je Checkout Extensibility gebruiken om apps toe te voegen en je branding zodanig aan te passen dat deze bij eventuele upgrades wordt meegenomen en compatibel is met Shop Pay.

Deze gids beschrijft nieuwe manieren waarop je Checkout Extensibility kunt gebruiken om je checkout op Shopify aan te passen als je momenteel een Shopify Plus-abonnement voor je winkel hebt hebt en checkout.liquid gebruikt. Gebruik de Upgradekit voor Checkout Extensibility voor meer informatie over hoe je je huidige checkoutaanpassingen kunt beoordelen en vervangen.

Over Checkout Extensibility

Checkout Extensibility is een snellere, betrouwbaardere en veiligere optie voor aanpassingen aan de checkout dan checkout.liquid. Checkout Extensibility werkt ook probleemloos samen met Shop Pay. Door te upgraden naar Checkout Extensibility kun je gebruikmaken van nieuwe functies en mogelijkheden, zoals:

Met Checkout Extensibility kun je checkout-aanpassingen aanmaken die in apps zijn ingebouwd. Deze apps zijn snel te installeren en veilig te upgraden. Bovendien wordt Checkout Extensibility voortdurend doorontwikkeld, zodat je altijd gebruik kunt maken van nieuwe en verbeterde functies, plus nieuwe apps.

Geschiktheid

Als je Checkout Extensibility wilt gebruiken, heb je een Shopify Plus-abonnement nodig. Op dit moment kun je Checkout Extensibility niet gebruiken als je Global-e gebruikt, maar volgens de planning wordt dit in het 3e kwartaal beschikbaar. Je kunt ook geen functies gebruiken die niet compatibel zijn met Checkout Extensibility, zoals:

• Advanced Cash on Delivery
  • In Flight API-mutaties;
  • Niet-ondersteunde gehoste SDK-gateways.

Upgraden naar Checkout Extensibility

Je kunt nog steeds upgraden naar Checkout Extensibility, zelfs als je niet je bestaande checkout.liquid kunt reproduceren.

Stap 1: Je bestaande checkout.liquid-aanpassingen controleren

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Thema's.
  2. Zoek het huidige thema en klik op de knop ....
  3. Klik op Code bewerken om je bestaande checkout.liquid-aanpassingen te bekijken.

Meer informatie over de checkout.liquid-indeling.

Stap 2: Een nieuwe checkout aanmaken en publiceren

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Concept-checkout maken.
  3. Pas je checkout aan door apps toe te voegen of je branding te bewerken. Meer informatie over het aanpassen en bewerken van je checkout.
  4. Optioneel: Pixels of extra first-party functies instellen.
  5. Controleer de wijzigingen.
  6. Wanneer je klaar bent om deze nieuwe checkout te gebruiken, klik je op Publiceren.
  7. Klik in het pop-upvenster dat wordt weergegeven op Publiceren om te bevestigen dat je de huidige checkout.liquid wilt vervangen.

Wanneer Shopify nieuwe verbeteringen doorvoert, wordt de nieuwe checkout automatisch bijgewerkt.

Optioneel: Checkout-apps installeren

Overweeg om checkout-apps te installeren vanuit de Shopify App Store om je checkoutproces te verbeteren met extra functies die je kunnen helpen conversies te laten groeien, de gemiddelde orderwaarde te verhogen en meer.

Optioneel: Pixels instellen

Als je nu checkout.liquid gebruikt om klantgebeurtenissen te volgen, kun je dit het best vervangen door Pixels voordat je de concept-checkout publiceert.

Optioneel: Extra first-party functies instellen

Het is mogelijk dat een aantal van je checkout.liquid-aanpassingen nu wordt ondersteund in Shopify. Voordat je je concept-checkout publiceert, controleer je deze functies en stel je ze waar nodig in.

Voorbeelden van functies die nu in Shopify worden ondersteund:

checkout.liquid terugdraaien

Nadat je naar Checkout Extensibility bent gemigreerd, verschijnen liquid-aanpassingen alleen nog op je bedank- en bestelstatuspagina's. Als je liquid-aanpassingen wilt toepassen op de hele checkout, kun je teruggaan naar checkout.liquid.

Stappen:

1. Klik in het checkoutscherm in de sectie Checkout aanpassen op checkout.liquid.
  2. Klik op Terugzetten op checkout.liquid.
  3. Klik op Terugzetten om de live checkout en een aantal andere checkout-functies te vervangen.

Als je naar checkout.liquid bent teruggegaan, worden de aanpassingen die je met Checkout Extensibility hebt gemaakt, opgeslagen als concepten. Deze kun je later altijd nog bijwerken en publiceren.

Als je functies hebt gebruikt die niet compatibel zijn met checkout.liquid en je gaat terug naar checkout.liquid werken deze functies niet meer.

Functies die niet compatibel zijn met checkout.liquid

De volgende functies zijn niet compatibel met checkout.liquid en zijn alleen beschikbaar wanneer je upgradet naar Checkout Extensibility: