Het Facebook-kanaal instellen

Voordat je kunt beginnen met verkopen op Facebook of Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet je het Facebook-kanaal van Shopify instellen.

Het huidige Facebook-kanaal heeft een productcatalogus voor Facebook Marketing, Instagram en Facebook-winkel. Alle producten in je catalogus zijn beschikbaar voor alle drie de kanalen en als je een product niet beschikbaar maakt, wordt het van alle drie verwijderd.

Basisvereisten

Om het Facebook-kanaal te gebruiken, moet je winkel het Basic Shopify-abonnement of hoger hebben. Voordat je het Facebook-kanaal kunt gebruiken, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentie-account met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je het Facebook-kanaal instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter alleen eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je moet de beheerder zijn van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van een specifieke Facebook-pagina als de Facebook-pagina zelf om deze te verbinden met het Facebook-kanaal in Shopify.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-onlinewinkel en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je onlinewinkel kunt verwijderen.

Kanaalkiesbaarheid

Om het Facebook-kanaal te installeren, moet je een Facebook-account en een onlinewinkel hebben. Als je geen Facebook-account hebt voorafgaand aan de installatie van het verkoopkanaal in je Shopify-beheercentrum, wordt je gevraagd je aan te melden voor een account.

Vanwege specifieke criteria moet je mogelijk de instellingen van je winkel wijzigen voordat je een verkoopkanaal kunt toevoegen.

Als je winkel niet in aanmerking komt voor een verkoopkanaal, wordt het kanaal als Niet beschikbaar weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Klik op Je kunt dit kanaal niet toevoegen om te zien waarom je winkel niet in aanmerking komt.

Installeer het huidige Facebook-verkoopkanaal

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op + naast VERKOOPKANALEN.
  2. Klik op + naast Facebook en klik vervolgens op Verkoopkanaal bijwerken.
  3. Klik voor elk verkoopkanaal dat je wilt installeren op Start instellen.
  4. Klik op Account koppelen.
  5. Voltooi de installatie en klik vervolgens op Installatie voltooien.

Als je medewerkers het Facebook-verkoopkanaal wil gebruiken, vraag dan elke medewerker om het Facebook-verkoopkanaal op te zetten met hun eigen account. Elke medewerker kan zijn eigen Facebook-account koppelen als het account beheerdersrechten heeft op de Bedrijfsmanager. Als ze het Facebook-kanaal niet instellen, kunnen ze deze functie niet gebruiken.

Migreren naar het huidige Facebook-kanaal

Als je het Instagram-verkoopkanaal of de Facebook-winkel hebt geïnstalleerd, maar het Facebook-kanaal niet, gebruik dan deze stappen om naar het huidige Facebook-kanaal te migreren.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instagram of Facebook Shopen klik vervolgens op Aan de slag
  2. Meld je in het nieuwe venster aan bij je Facebook-account.
  3. Klik onder Shopify Marketing verbinden met Facebook op Doorgaan om toestemming te geven.
  4. Selecteer je Business Manager en klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Selecteer de productcatalogus die je op Facebook en Instagram wilt gebruiken en klik op Doorgaan.
  6. Bevestig dat al je instellingen kloppen en klik op Doorgaan.
  7. Selecteer alle Instagram-bedrijfsaccounts die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  8. Selecteer alle Facebook-bedrijven die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  9. Selecteer alle Facebook-pagina's die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  10. Controleer de machtigingen die zijn toegekend aan Shopify Marketing en klik op Volgende.
  11. Wanneer Shopify Marketing en Facebook linken, klik je op Doorgaan.

Wanneer je dit proces voltooit, wordt het huidige Facebook-kanaal in je winkel geïnstalleerd en zijn zowel de Instagram Shopping-functie als de Facebook Shop-functie daarin te vinden.

Als je het Instagram-verkoopkanaal al hebt goedgekeurd en geïnstalleerd in je winkel, dan wordt de goedkeuringsstatus overgedragen aan het huidige kanaal van Facebook.

Je kunt collecties maken voor je Facebook-winkel en Instagram Shopping-tab in je Commerce Manager op Facebook.

Als je de Instagram Shopping-functie voor het eerst op het Facebook-kanaal instelt, moet je winkel worden beoordeeld door Instagram en dat proces kan tot 72 uur duren.

Verkoopkanaaldashboards bekijken in je Shopify Home

Elk verkoopkanaal heeft een dashboard waar je een gedetailleerd overzicht van de recente verkopen en het recente verkeer van het kanaal kunt zien. Je kunt zien hoe een bepaald verkoopkanaal presteert door het te selecteren in het vervolgkeuzemenu in je Shopify Home.

Het Facebook-kanaal voor je Facebook-account autoriseren

Wanneer je het Facebook-kanaal van Shopify instelt, geef je Shopify toestemming om je Facebook-pagina te openen voor je bedrijf, evenals je Facebook-advertentieaccount en Bedrijfsmanager. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol nodig voor een pagina, advertentieaccount of bedrijfsmanager voordat je toegang kunt krijgen tot alle instellingen en er bepaalde soorten wijzigingen in kunt aanbrengen. Pagina's, advertentieaccounts en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor elk beheerdersrollen nodig hebt. De Business Manager die je in het Facebook-kanaal selecteert, wordt tijdens onboarding beschouwd als de eigenaar van de Facebook-pagina en het Facebook-advertentie account. Als het Facebook-advertentieaccount eigendom is van een andere Business Manager, kun je het Facebook-advertentieaccount niet koppelen. Als je geen gewenst Facebook-advertentieaccount kunt koppelen, kun je een andere Facebook Business Manager koppelen of een nieuw Facebook-advertentieaccount maken.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: