Het Facebook-kanaal instellen

Voordat je kunt beginnen met verkopen op Facebook of Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet je het Facebook-kanaal van Shopify instellen.

Het huidige Facebook-kanaal heeft een productcatalogus voor Facebook Marketing, Instagram en Facebook-winkel. Alle producten in je catalogus zijn beschikbaar voor alle drie de kanalen en als je een product niet beschikbaar maakt, wordt het van alle drie verwijderd.

Basisvereisten

Om het Facebook-kanaal te gebruiken, moet je winkel het Basic Shopify-abonnement of hoger hebben. Voordat je het Facebook-kanaal kunt gebruiken, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentie-account met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je het Facebook-kanaal instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter alleen eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je moet de beheerder zijn van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van een specifieke Facebook-pagina als de Facebook-pagina zelf om deze te verbinden met het Facebook-kanaal in Shopify.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-online winkel en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je onlinewinkel kunt verwijderen.

Kanaalkiesbaarheid

Om het Facebook-kanaal te installeren, moet je een Facebook-account en een online winkel hebben. Als je geen Facebook-account hebt voorafgaand aan de installatie van het verkoopkanaal in je Shopify-beheerder, wordt je gevraagd je aan te melden voor een account.

Vanwege specifieke criteria moet je mogelijk de instellingen van je winkel wijzigen voordat je een verkoopkanaal kunt toevoegen.

Als je winkel niet in aanmerking komt voor een verkoopkanaal, wordt het kanaal als Niet beschikbaar weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Klik op Je kunt dit kanaal niet toevoegen om te zien waarom je winkel niet in aanmerking komt.

Het huidige Facebook-kanaal installeren

Als je het Facebook-verkoopkanaal, het Instagram-kanaal of Facebook Shop niet op je winkel hebt aangesloten, kun je het volgende doen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op de + naast de kop Verkoopkanalen.
  2. Selecteer het Facebook-kanaal.
  3. Klik op Kanaal toevoegen en Installeer de app.
  4. Klik op Facebook-account koppelen of Registreer je voor Facebook.
  5. Nadat een Facebook-account is gekoppeld, bevestig je het Facebook-account waarmee je wilt koppelen en doorgaat of klik je op Aanmelden bij een ander account.
  6. Stel Instagram Shopping, Facebook Shop of Facebook Marketing in om het Facebook-kanaal te activeren.

Migreren naar het huidige Facebook-kanaal

Als je het Facebook-kanaal in je winkel hebt geïnstalleerd en je het Instagram-verkoopkanaal of Facebook Shop niet hebt geïnstalleerd, wordt het Facebook-kanaal automatisch bijgewerkt.

Als je het Facebook-kanaal, het Instagram-verkoopkanaal en Facebook-winkel hebt geïnstalleerd, moet je het volgende doen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Facebook > Facebook-account bevestigen.
  2. Meld je in het nieuwe venster aan bij je Facebook-account.
  3. Klik onder Shopify Marketing verbinden met Facebook op Doorgaan om toestemming te geven.
  4. Selecteer je Business Manager en klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Selecteer de productcatalogus die je op Facebook en Instagram wilt gebruiken en klik op Doorgaan.
  6. Bevestig dat al je instellingen kloppen en klik op Doorgaan.
  7. Selecteer alle Instagram-bedrijfsaccounts die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  8. Selecteer alle Facebook-bedrijven die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  9. Selecteer alle Facebook-pagina's die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  10. Controleer de machtigingen die zijn toegekend aan Shopify Marketing en klik op Volgende.
  11. Wanneer Shopify Marketing en Facebook linken, klik je op Doorgaan.

Wanneer je dit proces voltooit, wordt het huidige Facebook-kanaal in je winkel geïnstalleerd en kun je zowel het Instagram-verkoopkanaal als de Facebook-winkel vinden.

Als je het Instagram-verkoopkanaal al hebt goedgekeurd en geïnstalleerd in je winkel, dan wordt de goedkeuringsstatus overgedragen aan het huidige kanaal van Facebook.

Er zijn geen collecties in het huidige kanaal van Facebook. Als je collecties wilt recreëren die je met Facebook Shop had, moet je ze maken in de Commerce Manager van Facebook.

Als je het Instagram-verkoopkanaal voor de eerste keer installeert, moet je door Instagram worden gecontroleerd en dat kan tot 72 uur duren.

Als je het Instagram-verkoopkanaal of Facebook-winkel hebt geïnstalleerd, maar het Facebook-kanaal niet hebt geïnstalleerd, kun je het volgende doen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instagram of Facebook Shopen klik vervolgens op Aan de slag
  2. Meld je in het nieuwe venster aan bij je Facebook-account.
  3. Klik onder Shopify Marketing verbinden met Facebook op Doorgaan om toestemming te geven.
  4. Selecteer je Business Manager en klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Selecteer de productcatalogus die je op Facebook en Instagram wilt gebruiken en klik op Doorgaan.
  6. Bevestig dat al je instellingen kloppen en klik op Doorgaan.
  7. Selecteer alle Instagram-bedrijfsaccounts die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  8. Selecteer alle Facebook-bedrijven die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  9. Selecteer alle Facebook-pagina's die je met Shopify Marketing wilt gebruiken en klik op Volgende.
  10. Controleer de machtigingen die zijn toegekend aan Shopify Marketing en klik op Volgende.
  11. Wanneer Shopify Marketing en Facebook linken, klik je op Doorgaan.

Wanneer je dit proces voltooit, wordt het huidige Facebook-kanaal in je winkel geïnstalleerd en kun je zowel het Instagram-verkoopkanaal als de Facebook-winkel vinden. Als je het Instagram-verkoopkanaal of de Facebook-winkel hebt geïnstalleerd in je winkel, worden ze nog steeds als individuele verkoopkanalen weergegeven, maar worden ze ontkoppeld en kun je ze verwijderen.

Als je het Instagram-verkoopkanaal al hebt goedgekeurd en geïnstalleerd in je winkel, dan wordt de goedkeuringsstatus overgedragen aan het huidige kanaal van Facebook.

Er zijn geen collecties in het huidige kanaal van Facebook. Als je collecties wilt recreëren die je met Facebook Shop had, moet je ze maken in de Commerce Manager van Facebook.

Als je het Instagram-verkoopkanaal voor de eerste keer installeert, moet je door Instagram worden gecontroleerd en dat kan tot 72 uur duren.

Verkoopkanaaldashboards bekijken in je Shopify Home

Elk verkoopkanaal heeft een dashboard waar je een gedetailleerd overzicht van de recente verkopen en het recente verkeer van het kanaal kunt zien. Je kunt zien hoe een bepaald verkoopkanaal presteert door het te selecteren in het vervolgkeuzemenu in je Shopify Home.

Het Facebook-kanaal voor je Facebook-account autoriseren

Wanneer je het Facebook-kanaal van Shopify instelt, geef je Shopify toestemming om je Facebook-pagina te openen voor je bedrijf, evenals je Facebook-advertentieaccount en Bedrijfsmanager. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol nodig voor een pagina, advertentieaccount of bedrijfsmanager voordat je toegang kunt krijgen tot alle instellingen en er bepaalde soorten wijzigingen in kunt aanbrengen. Pagina's, advertentieaccounts en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor elk beheerdersrollen nodig hebt. De Business Manager die je in het Facebook-kanaal selecteert, wordt tijdens onboarding beschouwd als de eigenaar van de Facebook-pagina en het Facebook-advertentie account. Als het Facebook-advertentieaccount eigendom is van een andere Business Manager, kun je het Facebook-advertentieaccount niet koppelen. Als je geen gewenst Facebook-advertentieaccount kunt koppelen, kun je een andere Facebook Business Manager koppelen of een nieuw Facebook-advertentieaccount maken.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: