Het Facebook-kanaal instellen

Voordat je kunt beginnen met verkopen op Facebook of Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet je het Facebook-kanaal van Shopify instellen.

Het Facebook-kanaal heeft een productcatalogus voor Facebook Marketing, Instagram Shopping en Facebook-winkel. Alle producten in je catalogus zijn beschikbaar voor alle drie de functies. Als je een product niet beschikbaar maakt, wordt het product uit alle drie de functies verwijderd.

Basisvereisten

Om het Facebook-kanaal te gebruiken, moet je winkel het Basic Shopify-abonnement of hoger hebben. Voordat je het Facebook-kanaal kunt gebruiken, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentie-account met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Als je een persoonlijk advertentie-account hebt, dan moet je dat verbinden met een Bedrijfsmanager. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je het Facebook-kanaal instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter alleen eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je moet de beheerder zijn van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van een specifieke Facebook-pagina als de Facebook-pagina zelf om deze te verbinden met het Facebook-kanaal in Shopify.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-onlinewinkel en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je onlinewinkel kunt verwijderen.

Kanaalkiesbaarheid

Om het Facebook-kanaal te installeren, moet je een Facebook-account en een onlinewinkel hebben. Als je geen Facebook-account hebt als je het Facebook-kanaal in je Shopify-beheercentrum installeert, word je gevraagd je aan te melden voor een account.

Vanwege specifieke criteria moet je mogelijk de instellingen van je winkel wijzigen voordat je een verkoopkanaal kunt toevoegen.

Als je winkel niet in aanmerking komt voor een verkoopkanaal, wordt het kanaal als Niet beschikbaar weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Klik op Je kunt dit kanaal niet toevoegen om te zien waarom je winkel niet in aanmerking komt.

Installeer en stel het Facebook-kanaal in

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op + naast VERKOOPKANALEN.
  2. Klik op + naast Facebook en klik vervolgens op Verkoopkanaal bijwerken om het Facebook-kanaal te installeren.
  3. Klik op Installatie starten voor de functie die je eerst wilt installeren.
  4. Klik op Account koppelen.
  5. Log in bij je Facebook-account.
  6. Verbind de Facebook-assets die nodig zijn om de gewenste functies in te stellen.
  7. Accepteer de algemene voorwaarden
  8. Klik op Installatie voltooien.

Nadat je een functie in het Facebook-kanaal hebt ingesteld, zijn de Facebook-assets die je koppelt al voltooid voor de installatie van extra functies. Sommige aanvullende assets, zoals een advertentieaccount voor Facebook Marketing, zijn mogelijk vereist om het instellen van bepaalde functies te voltooien.

Raadpleeg voor meer informatie over het instellen van de functies van het Facebook-kanaal:

Medewerkers aan het Facebook-kanaal toevoegen

Als medewerkers het kanaal in hun Shopify-beheercentrum instellen, wordt het Facebook-kanaal weergegeven aan alle andere medewerkers, maar wordt het niet weergegeven als verbonden.

Als medewerkers het Facebook-kanaal moeten gebruiken, moeten zij verbinding maken met Facebook in hun Shopify-beheercentrum, met behulp van hun eigen Facebook-account. Het Facebook-account van de medewerkers moet beheerdersmachtiging hebben op de Bedrijfsmanager- en Facebook-pagina die is gekoppeld aan de Shopify-winkel om verbinding te kunnen maken met het Facebook-kanaal.

Het Facebook-kanaal voor je Facebook-account autoriseren

Wanneer je het Facebook-kanaal instelt, geef je Shopify toestemming om je Facebook-pagina te openen voor je bedrijf, evenals je Facebook-advertentieaccount en Bedrijfsmanager. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol voor een Pagina en Bedrijfsmanager nodig voordat je toegang hebt tot alle instellingen van Facebook en bepaalde wijzigingen kunt aanbrengen. Pagina's en Bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor beide pagina's beheerdersrollen nodig hebt. De Bedrijfsmanager die je in het Facebook-kanaal selecteert, moet de eigenaar van de Facebook-pagina zijn tijdens het onboarding. Als de Facebook-pagina eigendom is van een andere Bedrijfsmanager, wordt de Facebook-pagina niet vermeld als een optie om te koppelen. Als je een gewenste Facebook-pagina niet kunt koppelen, controleer dan of de Facebook Bedrijfsmanager die je koppelt eigenaar is van de Facebook-pagina, of probeer een andere Bedrijfsmanager te koppelen.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: