Templates aanmaken en aanpassen met Shopify Order Printer

Je kunt templates aanmaken en aanpassen met de Shopify Order Printer-app in het Shopify-beheercentrum. De Shopify Order Printer-app bevat standaard de volgende templates:

• Factuur: een factuur die je naar een klant kunt versturen.
  • Pakbon: een afdruk van je winkeladres en het bezorgadres van de klant.

Met Liquid kun je je eigen aangepaste templates aanmaken voor andere verpakkingsbijlagen, zoals coupons, labels of bonnen.

Aandachtspunten bij het aanmaken van templates in de Shopify Order Printer-app

Controleer de volgende aandachtspunten voordat je templates aanmaakt in de Shopify Order Printer-app:

Een template aanmaken

Je kunt een nieuwe template voor je bestellingsdocument aanmaken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Order Printer.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Templates.

5. Klik op Een template aanmaken.

6. Voer in het veld Naam een naam in voor je template, zoals label of coupon.

7. Voeg in de sectie Code bewerken HTML-, CSS- of Liquid-code toe om de template aan te maken.

8. Optioneel: Klik op Voorbeeld om een voorbeeld van de template te bekijken.

9. Klik op Opslaan.

Een template bewerken

Je kunt een bestaande template bewerken. Meer informatie over template-aanpassingen vind je onder Voorbeelden van template-aanpassingen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Order Printer.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Templates.

5. Klik op de template die je wil bewerken.

6. Voeg in het gedeelte Code bewerken HTML-, CSS- of Liquid-code toe of bewerk deze.

7. Optioneel: Klik op Voorbeeld om een voorbeeld van de template te bekijken.

8. Klik op Opslaan.

Voorbeelden van templateaanpassingen

Bekijk de volgende voorbeelden om te zien hoe je Shopify Order Printer-templates kunt aanpassen:

In het volgende voorbeeld zie je hoe je HTML er uit moet zien nadat je je log aan de bestellingstemplate hebt toegevoegd:

Example HTML code

Tabelbreedte 100% maken

Voeg de klasse table-tabular aan je tabel toe als je randen wil toevoegen en een breedte van 100% wil instellen:

<table class="table-tabular">
    ...
</table>

Productminiaturen weergeven

Plaats de volgende code in de bestellingstemplate om productminiaturen aan de template toe te voegen:

{{ line_item.product.featured_image | product_img_url: 'thumb' | img_tag }}

Bestelgegevens toevoegen

Je kunt bestelgegevens aan je templates toevoegen, zoals de naam, het aantal en de kosten van gekochte artikelen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Order Printer.

3. Klik op Templates.

4. Klik op de naam van de template die je wilt bewerken.

5. Gebruik Liquid-variabelen om bestelgegevens toe te voegen en HTML voor opmaak. Als je bijvoorbeeld de code {{ line_item.price | money }} gebruikt, wordt de prijs van het artikel afgedrukt.

6. Klik op Opslaan.

Nyla wil bijvoorbeeld haar pakbontemplate bewerken om een lijst op te nemen van de artikelen die worden verzonden. Ze voegt de volgende code onder aan haar Packing slip-template toe in de Shopify Order Printer-app:

liquid <br> <br> <table class="table-tabular" style="margin: 0 0 1.5em 0;"> <thead> <tr> <th>Quantity</th> <th>Item</th> {% if tax_lines.size > 0 %} <th>Taxes</th> {% endif %} <th>Price</th> </tr> </thead> <tbody> {% for line_item in line_items %} <tr> <td>{{ line_item.quantity }} x</td> <td><b>{{ line_item.title }}</b></td> {% if line_item.tax_lines %} <td> {% for tax_line in line_item.tax_lines %} {{ tax_line.price | money }} {{ tax_line.title }}<br/> {% endfor %} </td> {% endif %} <td>{{ line_item.price | money }}</td> </tr> {% endfor %} </tbody> </table>

Daardoor bevatten de pakbonnen van Nyla nu een tabel met de gekochte artikelen.