Naslag over Liquid-variabelen en filters voor Shopify Order Printer

Met Liquid kun je je eigen aangepaste templates bouwen met de Shopify Order Printer-app. Met Liquid kun je teksttemplates aanmaken en weergeven op basis van de unieke gegevens van elke bestelling.

De Liquid-naslag op deze pagina is een extensie van de opensource-versie van Liquid en is bedoeld voor gebruik in de Shopify Order Printer-app. Je kunt de lijst met objecten, tags en filters uit deze naslag gebruiken om de templates aan te passen en informatie weer te geven op basis van order- en shop-kenmerken. Je kunt ook de Admin GraphQL API-documentatie gebruiken voor meer informatie over objectvelden.

Variabelen en kenmerken gebruiken

In de Shopify Order Printer-templates zijn de belangrijkste gegevensobjecten order en shop. Je kunt order.variable_name gebruiken als je de bestellingskenmerken wil gebruiken.

De volgende veelgebruikte bestellingskenmerken zijn bruikbaar zonder het voorvoegsel order.:

• line_items
  • tax_lines
  • fulfillments
  • transactions
  • discounts
  • refunds
  • shipping_methods
  • customer

Als je bijvoorbeeld de orderregelvariabele wil gebruiken, kun je een line_items of order.line_items gebruiken.

Beschikbare Liquid-variabelen in Shopify Order Printer

De volgende klassen zijn beschikbaar. Kenmerken staan in alfabetische volgorde.

Bestelling

De volgende bestellingskenmerken zijn beschikbaar in Shopify Order Printer:

• attributes
  • b2b
  • billing_address
  • cancel_reason
  • cancel_reason_label
  • cancelled
  • cancelled_at
  • cart_level_discount_applications
  • checkout_id
  • checkout_payment_collection_url
  • company
  • company_location
  • confirmation_number
  • created_at. De tijd waarop de bestelling is verwerkt. Dit is gelijk aan order.processed_at van de GraphQL API. Gebruik het filter date om de tijdstempel op te maken, bijvoorbeeld met {{ order.created_at | date: "%B %e, %Y" }}.
  • customer
  • discounts. Verouderd omdat niet alle kortingstypen en details worden vastgelegd. De order.discounts-eigenschap is vervangen door order.discount_applications.
  • discounts_amount. Verouderd omdat niet alle kortingstypen en details worden vastgelegd. De order.discounts-eigenschap is vervangen door order.total_discounts.
  • discount_applications
  • discounts_savings. Verouderd omdat niet alle kortingstypen en details worden vastgelegd. De order.discounts-eigenschap is vervangen door -.
  • email
  • fees
  • financial_status
  • financial_status_label
  • fulfilled_line_items
  • fulfillment_aborted
  • fulfillment_status
  • fulfillments
  • gateway
  • id
  • item_count
  • landing_site
  • landing_site_ref
  • line_items
  • line_items_subtotal_price
  • location
  • metafields
  • name
  • net_payment
  • note
  • order_name
  • order_number
  • order_status_url
  • payment
  • payment_details
  • po_number
  • refunds
  • requires_shipping
  • shipping_address
  • shipping_method
  • shipping_methods
  • shipping_price
  • shop
  • shop_name
  • subtotal_price
  • tags
  • tax_lines
  • tax_price
  • tip_line_items
  • total_discounts
  • total_duties
  • total_landed_cost_additional_fees
  • total_net_amount
  • total_outstanding
  • total_price
  • total_refunded_amount
  • total_tip
  • transactions
  • unacceptable_risks
  • unfulfilled_line_items
  • unique_gateways
  • user
  • void_transactions

Shop

In de volgende lijst staan de Shop-kenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• accepts_gift_cards
  • account_owner
  • allows_discounts
  • checkout
  • checkout_requires_confirmation_step
  • collections_count
  • contact_information
  • currency
  • customer_accounts_enabled
  • customer_accounts_optional
  • description
  • domain
  • email
  • email_accent_color
  • email_logo_url
  • email_logo_width
  • email_marketing
  • enabled_currencies
  • enabled_locales
  • enabled_payment_types
  • features
  • id
  • latitude
  • legal_notice
  • longitude
  • metafields
  • money_format
  • money_with_currency_format
  • name
  • password_message
  • permanent_domain
  • phone
  • policies
  • privacy_policy
  • products_count
  • refund_policy
  • secure_url
  • shipping_policy
  • subscription_policy
  • terms_of_sale
  • terms_of_service
  • types
  • url

LineItem

In de volgende lijst staan de orderregelkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• aggregated_update
  • applied_discounts. Verouderd, omdat niet alle kortingstypen en details beschikbaar zijn. De line_item.discounts-eigenschap is vervangen door line_item.discount_allocations.
  • current_quantity
  • discount_allocations
  • discounts. Verouderd, omdat niet alle kortingstypen en details beschikbaar zijn. De line_item.discounts-eigenschap is vervangen door line_item.discount_allocations.
  • final_line_price
  • final_price
  • fulfillment
  • fulfillment_service
  • gift_card
  • grams
  • groups
  • id
  • image
  • index
  • item_updates
  • json_filter
  • key
  • line_level_discount_allocations
  • line_level_total_discount
  • line_price. Verouderd, omdat kortingen van automatische kortingen en kortingscodes niet worden meegenomen. De line_item.line_price -eigenschap is vervangen door line_item.final_line_price.
  • message
  • options_with_values
  • original_line_price
  • original_price
  • price. Verouderd, omdat kortingen van automatische kortingen en kortingscodes niet worden meegenomen. De line_item.price -eigenschap is vervangen door line_item.final_price.
  • product
  • product_id
  • properties
  • quantity
  • refunded_quantity
  • requires_shipping
  • selling_plan_allocation
  • sku
  • successfully_fulfilled_quantity
  • tax_lines
  • taxable
  • title
  • total_discount. Verouderd, omdat kortingen van automatische kortingen en kortingscodes niet worden meegenomen. De line_item.total_discount -eigenschap is vervangen door line_item.line_level_total_discount.
  • unit_price
  • unit_price_measurement
  • url
  • url_to_remove
  • variant
  • variant_id
  • vendor

Afhandeling

In de volgende lijst staan de fulfilmentkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• created_at. Gebruik het filter date om de tijdstempel op te maken, bijvoorbeeld met {{ fulfillment.created_at | date: "%B %e, %Y" }}.
  • estimated_delivery_at
  • fulfillment_line_items
  • item_count
  • line_items
  • requires_shipping
  • tracking_company
  • tracking_number
  • tracking_numbers
  • tracking_url
  • tracking_urls
  • updated_at

Adres

In de volgende lijst staan de adreskenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• address1
  • address2
  • city
  • company
  • country
  • country_code
  • country_upper
  • errors
  • first_name
  • id
  • last_name
  • name
  • phone
  • province
  • province_code
  • street
  • summary
  • translated_country_name
  • translated_province_name
  • url
  • zip

Klant

In de volgende lijst staan de klantkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• accepts_marketing
  • account_activation_url
  • addresses
  • addresses_count
  • b2b?
  • default_address
  • email
  • first_name
  • has_account
  • id
  • last_name
  • last_order
  • metafields
  • name
  • new_address
  • orders
  • orders_count
  • payment_methods
  • phone
  • reset_password_url
  • subscribe_url
  • tags
  • tax_exempt
  • total_spent

DiscountApplication

In de volgende lijst staan de DiscountApplication-kenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• target_selection
  • target_type
  • title
  • total_allocated_amount
  • type
  • value_type
  • value

Kortingen afdrukken

Kortingen kunnen worden toegepast op de hele bestelling of op een specifieke orderregel:

• Kortingen op bestelniveau: deze zijn van toepassing op de hele bestelling. Bij het afdrukken van je factuur kun je deze kortingen onderaan apart weergeven.
  • Kortingen op orderregelniveau: deze zijn van toepassing op losse artikelen. Bij het afdrukken van de details van losse artikelen kun je deze kortingen vermelden in de orderregelsectie.

Je kunt toegang krijgen tot de kortingen via de volgende variabelen:

• Krijg toegang tot alle kortingen die op de bestelling zijn toegepast of op (een van) de orderregels met de waarde order.total_discounts en de collectie order.discount_applications.
  • Krijg toegang tot orderregelkortingen met de waarde line_item.line_level_total_discount of de collectie line_item.line_level_discount_allocations.

• Krijg toegang tot de orderregelprijs vóór aftrek van kortingen met de waarde line_item.original_price.
    • Krijg toegang tot de eindprijs van de orderregel na aftrek van alle toepasselijke orderregelkortingen met de waarde line_item.final_price.
    • De waarden voor line_item.original_line_price en line_item.final_line_price zijn gelijk aan de waarden voor line_item.original_price en line_item.final_price, vermenigvuldigd met line_item.quantity.
  • Krijg toegang tot kortingen op bestellingsniveau met de collectie order.cart_level_discount_applications.

Voorbeeld van een codeblok voor het afdrukken van kortingen op orderregelniveau:

{% for line_item in order.line_items %}
  <tr>
    <td>{{ line_item.quantity }}</td>
    <td>{{ line_item.title }}
    {% if line_item.line_level_discount_allocations.size > 0 %}
      <span class="subduedText">
        {% for discount_allocation in line_item.line_level_discount_allocations %}
        <br>{{ discount_allocation.discount_application.title }} (-{{ discount_allocation.amount | money }})
        {% endfor %}
      </span>
    {% endif %}
    </td>
    <td style="text-align: right;">
      {% if line_item.original_price != line_item.final_price %}
        <span class="subduedText"><s>{{ line_item.original_price | money }}</s></span>
      {% endif %}
      {{ line_item.final_price | money }}
    </td>
  </tr>
{% endfor %}

Voorbeeld van een codeblok voor het afdrukken van kortingen op bestellingsniveau:

{% for discount_application in order.cart_level_discount_applications %}
<tr>
  <td colspan="2" style="text-align: right;">{% if discount_application.title %}<span class="subduedText">{{ discount_application.title }}</span>{% endif %}</td>
  <td style="text-align: right;">-{{ discount_application.total_allocated_amount | money }}</td>
</tr>
{% endfor %}

DiscountAllocation

In de volgende lijst staan de DiscountApplication-kenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• amount
  • discount_application

Korting

In de volgende lijst staan de kortingskenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• amount
  • code
  • free_shipping_discount
  • id
  • savings
  • title
  • total_amount
  • total_savings

Product

In de volgende lijst staan de productkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• as_json
  • available
  • collections
  • compare_at_price
  • compare_at_price_max
  • compare_at_price_min
  • compare_at_price_varies
  • content
  • created_at
  • description
  • featured_image
  • featured_media
  • first_available_variant
  • gift_card?
  • handle
  • has_only_default_variant
  • id
  • images
  • json_filter
  • media
  • metafields
  • object_type
  • options
  • options_by_name
  • options_with_values
  • price
  • price_max
  • price_min
  • price_varies
  • published_at
  • requires_selling_plan
  • selected_or_first_available_selling_plan_allocation
  • selected_or_first_available_variant
  • selected_selling_plan
  • selected_selling_plan_allocation
  • selected_variant
  • selling_plan_groups
  • tags
  • template_suffix
  • title
  • type
  • url
  • variants
  • vendor

Variant

In de volgende lijst staan de variantkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• as_json
  • available
  • barcode
  • compare_at_price
  • featured_image
  • featured_media
  • id
  • image
  • incoming
  • inventory_management
  • inventory_policy
  • inventory_quantity
  • json_filter
  • metafields
  • next_incoming_date
  • option1
  • option2
  • option3
  • options
  • price
  • product
  • requires_selling_plan
  • requires_shipping
  • selected_selling_plan_allocation
  • selling_plan_allocations
  • sku
  • store_availabilities
  • taxable
  • title
  • unit_price
  • unit_price_measurement
  • url
  • weight
  • weight_in_unit
  • weight_unit

Terugbetaling

In de volgende lijst staan de terugbetalingskenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• amount
  • created_at
  • id
  • note
  • refund_line_items
  • restock
  • transactions

ShippingLine

In de volgende lijst staan de verzendingsregelkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• handle
  • id
  • original_price
  • tax_lines
  • title

TaxLine

In de volgende lijst staan de belastingregelkenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• price
  • rate
  • rate_percentage
  • title

Transactie

In de volgende lijst staan de transactiekenmerken die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer:

• amount
  • buyer_pending_payment_instructions
  • buyer_pending_payment_notice
  • created_at
  • gateway
  • gateway_display_name
  • id
  • kind
  • name
  • payment_details
  • receipt
  • show_buyer_pending_payment_instructions
  • status
  • status_label

Metaveld

Een metaveld dat is gekoppeld aan een bovenliggend object. Zie Toegang krijgen tot metavelden voor meer informatie over hoe je toegang krijgt tot een metaveld op een specifiek object.

Metavelden ondersteunen meerdere gegevenstypen, die bepalen welke soort informatie in het metaveld wordt opgeslagen. Het toegangspad voor metavelden bestaat uit twee lagen:

• naamruimte - een groep metavelden om conflicten te voorkomen,
  • sleutel - de metaveldnaam.

Hiermee krijg je toegang tot het metaveldobject met de volgende syntaxis: {{ resource.metafields.namespace.key }}.

Naam geven: <object>.metafields.<namespace>.<key>. Bijvoorbeeld: order.metafields.shipping.express_delivery_status.

Typen:

• String
  • Array - gebruik [] om te indexeren. Bijvoorbeeld: order.metafield.shipping.express_delivery_status[0]
  • Integer
  • Boolean
  • Date

Opmerking Metaobject-type wordt niet ondersteund.

Objecten die metavelden ondersteunen:

• Order
  • Customer
  • Product
  • Variant
  • Location

Liquid-filters die beschikbaar zijn in Shopify Order Printer

Gebruik

Als je filters op uitvoer wil toepassen, voeg je het filter en eventuele filterparameters toe tussen de accolades {{ }}, voorafgegaan door een pipe-teken |. In het onderstaande voorbeeld is 'product' het object, is 'title' de eigenschap en is 'upcase' het filter dat wordt toegepast:

{{ product.title | upcase }}

Als product.title de waarde Health potion heeft, dan is HEALTH POTION de uitvoer van het filter upcase.

Zie de sectie Filters in de Shopify Themes Liquid-naslag voor meer informatie over het gebruik van Liquid-filters.

Filters voor toepassing op adresobjecten

• format_address

Zie voor gebruiksvoorbeelden de Shopify Themes Liquid-documentatie voor format_address.

Filters voor toepassing op elke tekst/tekenreeks

• camelcase
  • camelize
  • encode_url_component
  • format_code
  • handle
  • highlight
  • pad_spaces
  • paragraphize
  • pluralize
  • url_escape
  • url_param_escape

Bekijk een paar gebruiksvoorbeelden in de Shopify Themes Liquid-documentatie bij tekenreeksfilters.

Filters voor toepassing op getallen met betrekking tot 'money'

• money
  • money_with_currency
  • money_without_currency
  • money_without_trailing_zeros

Shopify Order Printer gebruikt de opties voor valutanotaties voor e-mailmeldingen die zijn geconfigureerd in het Shopify-beheercentrum. Je kunt de valutanotatie wijzigen. Stel de waarden voor Email with currency en Email without currency in het Shopify-beheercentrum in om de valutanotatiefilters in de Shopify Order Printer te wijzigen.

Zie voor gebruiksvoorbeelden de Shopify Themes Liquid-documentatie voor money-filters.

Filters voor toepassing op de conversie van objecten naar json

• json

Zie voor gebruiksvoorbeelden de Shopify Themes Liquid-documentatie voor json-filters.

Filters om toe te passen op getallen met betrekking tot 'weight'

• weight
  • weight_with_unit

Bekijk een paar gebruiksvoorbeelden in de Shopify Themes Liquid-documentatie bij gewicht met eenheid.

Filters om toe te passen op tags

• highlight_active_tag
  • link_to_add_tag
  • link_to_remove_tag
  • link_to_tag

Zie voor gebruiksvoorbeelden de Shopify Themes Liquid-documentatie voor tag-filters.

Filters voor toepassing op URL's

• article_img_url
  • asset_img_url
  • asset_url
  • cdn_asset_url
  • collection_img_url
  • file_img_url
  • file_url
  • global_asset_url
  • image_url
  • img_tag
  • img_url
  • link_to
  • payment_icon_png_url
  • payment_type_img_url
  • payment_type_svg_tag
  • placeholder_svg_tag
  • product_img_url
  • script_tag
  • shopify_asset_url
  • stylesheet_tag

Zie voor gebruiksvoorbeelden de Shopify Themes Liquid-documentatie voor media- en html-filters.

Filters voor toepassing op collecties

• link_to_type
  • link_to_vendor
  • sort_by
  • url_for_type
  • url_for_vendor
  • within

Zie voor gebruiksvoorbeelden de Shopify Themes Liquid-documentatie voor collectiefilters.

Klaar om te beginnen met verkopen met Shopify?

Probeer het gratis