Templates migreren van de Order Printer-app naar Shopify Order Printer

Als je aangepaste templates in de verouderde versie van de Order Printer-app hebt, migreer je ze naar de Shopify Order Printer-app.

Importeer je bestaande templates naar de Shopify Order Printer-app om je templates te migreren. De nieuwe Shopify Order Printer-app heeft echter een iets andere implementatie dan de verouderde versie van de Order Printer-app. Dit betekent dat sommige van de bestaande templates in eerste instantie misschien niet werken en dat er mogelijk enkele aanpassingen aan de code van de template nodig zijn.

Vervang de oudere variabelen door de nieuwe zodat de templates in de nieuwe app werken. Als je bijvoorbeeld de variabele date gebruikt, vervang je deze door de variabele created_at.

Op deze pagina vind je een lijst met variabelen waarvoor het mogelijk nodig is om ze te vervangen door nieuwe variabelen in de Shopify Order Printer-app.

Aandachtspunten bij het migreren van bestaande templates

Controleer de volgende aandachtspunten voordat je bestaande templates migreert naar de Shopify Order Printer-app:

Bestaande templates migreren naar de Shopify Order Printer-app

Als je bestaande templates uit de oude Order Printer-app hebt, kun je ze importeren in de Shopify Order Printer-app. Je kunt geen losse templates importeren; je kunt ze alleen allemaal tegelijk importeren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Order Printer.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Templates.

5. Klik op Importeren.

6. Klik in het dialoogvenster op Importeren.

7. Controleer of de templates een van de verouderde variabelen gebruikt en vervang ze door de nieuwe variabelen.

8. Bekijk een voorbeeld van de templates en ga na of deze correct worden weergegeven.

9. Optioneel: Druk testdocumenten af.

Bestellingsvariabelen gebruiken in de Shopify Order Printer-app

Bestellingsvariabelen worden anders gebruikt in de Shopify Order Printer-app. Voeg het voorvoegsel order. toe om bestellingsvariabelen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld order.billing_address om de variabele billing_address te gebruiken.

De volgende veelgebruikte bestellingsvariabelen zijn bruikbaar zonder het voorvoegsel order.:

• line_items
  • tax_lines
  • fulfillments
  • transactions
  • refunds
  • shipping_methods
  • customer

Als je bijvoorbeeld de orderregelvariabele wil gebruiken, kun je een line_items of order.line_items gebruiken.

Je kunt ook je eigen aliassen maken voor een template. Je kunt bijvoorbeeld de Liquid-syntaxis {% assign fulfillments_count = order.fulfillments | size %} gebruiken en er vervolgens naar verwijzen door {{ fulfillments_count }} te gebruiken in de code.

Variabelen toewijzen

De Shopify Order Printer-app gebruikt andere variabelen dan de verouderde versie van de Order Printer-app. Als je voor de bestaande templates een van de variabelen in deze sectie gebruikt, vervang je de oude variabelen door nieuwe.

Als je bijvoorbeeld de variabele date gebruikt, vervang je deze door de variabele created_at.

Bestellingsvariabelen

Bestellingsvariabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
line_items
  • Terugbetaalde orderregels zijn niet opgenomen in de variabele line_items. Controleer de volgende gegevens:
    • Je kunt terugbetaalde orderregels gebruiken met behulp van de variabele refunds.<each>.refunded_line_items . Bekijk het volgende voorbeeld.
      {% assign refunded_line_items = refunds | map: "refund_line_items" | map: "line_item" %}
    • Je kunt de terugbetaalde orderregels toevoegen aan de collectie line_items als je wil. Bekijk het volgende voorbeeld.
      {% assign refunded_line_items = order.refunds | map: "refund_line_items" | map: "line_item" %} {% assign line_items_with_refunded = order.line_items | concat: refunded_line_items | uniq %}
    • Zorg ervoor dat je het filter | uniq gebruikt om duplicatie van de terugbetaalde orderregels te voorkomen.
  • Orderregels voor fooien zijn niet opgenomen in de variabele line_items. Controleer de volgende gegevens:
    • Je kunt orderregels voor fooien gebruiken met behulp van de variabele tip_line_items.
    • Je kunt tip_line_items toevoegen aan de collectie line_items als je wil. Bekijk het volgende voorbeeld.
      {% assign line_items_with_tips = order.line_items | concat: order.tip_line_items %}
  • Je kunt de volgende voorbeeldcode gebruiken om de verouderde versie van de Order Printer-collectie line_items na te bootsen.
    {% assign refunded_line_items = refunds | map: "refund_line_items" | map: "line_item" %} {% assign all_line_items = order.line_items | concat: refunded_line_items | concat: order.tip_line_items | uniq %} {% for line_item in all_line_items %} ... {% endfor %}
credit_card Gebruik betalingsgegevens op basis van elke transactie uit de bestelling met de variabele transactions.<each>.payment_details.
current_shipping_price shipping_price
date Gebruik de variabele created_at. Gebruik het filter date om de tijdstempel op te maken, bijvoorbeeld met {{ order.created_at | date: "%B %e, %Y" }}.
gateways unique_gateways of transactions.<each>.gateway
order_currency valuta;
processed_at Gebruik de variabele created_at. Deze bevat de waarde order.processed_at uit de GraphQL API en wijst op de werkelijke tijd dat de bestelling is verwerkt, in plaats van het moment dat de bestelling in Shopify is geïmporteerd. Het is hetzelfde als order.processed_at uit de verouderde versie van de Order Printer-app. Je kunt het filter date gebruiken om de tijdstempel op te maken, bijvoorbeeld met {{ order.created_at | date: "%B %e, %Y" }}.
payment_transactions

Filter door order.transactions voor de status soort in de Liquid-syntaxis met where of met lussen en een if erin. Bekijk de volgende voorbeelden.

{% assign sale_transactions = order.transactions | where: "kind", "sale" %} {% assign capture_transactions = order.transactions | where: "kind", "capture" %} {% for transaction in transactions %} {% if transaction.kind == "sale" or transaction.kind == "capture" %} Transactie-ID: {{ transaction.id }} Soort: {{ transaction.kind }} Bedrag: {{ transaction.amount | money }} {% endif %} {% endfor %}

{% assign sale_transactions = order.transactions | where: "kind", "sale" %} {% assign capture_transactions = order.transactions | where: "kind", "capture" %} {% assign payment_transactions = sale_transactions | concat: capture_transactions %}

refund_transactions Filter door order.transactions voor de status soort in de Liquid-syntaxis met where of met lussen en een if erin, zoals met het volgende voorbeeld.
{% assign refund_transactions = order.transactions | where: "kind", "refund" %}
shipping_line shipping_methods | eerste
shipping_lines shipping_methods
show_line_item_taxes tax_lines.size > 0. Je kunt deze aan het begin van de template definiëren als een variabele en er meerdere keren naar verwijzen, zoals met het volgende voorbeeld.
{% if tax_lines.size > 0 %} {% assign show_line_item_taxes = true %} {% else %} {% assign show_line_item_taxes = false %} {% endif %}
total_tax tax_price
total_paid net_payment

Variabelen voor regelitems

Variabele voor LineItem
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
fulfillable_quantity quantity - successfully_fulfilled_quantity
afgehandeld aantal == successfully_fulfilled_quantity
naam titel
productnaam product.title
unit_discount hoeveelheid ? line_level_total_discount / quantity : 0
variant_title variant.title
weight grams

Afhandelingsvariabelen

fulfilmentvariabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
date created_at

Winkelvariabelen

Shop-variabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
eigenaar account_owner.name
address shop.address.address1
adres2 shop.address.address2
stad shop.address.city
land shop.address.country
country_code shop.address.country_code
provincie shop.address.province
province_code shop.address.province_code
postcode shop.address.zip

Adresvariabelen

Adresvariabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
breedtegraad Als er naar de address-variabele werd verwezen vanuit het location-attribuut, zijn de breedtegraad en lengtegraad beschikbaar op het locatiion-object zelf.
lengtegraad Als er naar de address-variabele werd verwezen vanuit het location-attribuut, zijn de breedtegraad en lengtegraad beschikbaar op het locatiion-object zelf.

Terugbetalingsvariabelen

Terugbetalingsvariabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
date Gebruik de variabele created_at. Gebruik het filter date om de tijdstempel op te maken, bijvoorbeeld met {{ order.created_at | date: "%B %e, %Y" }}.

ShippingLine-variabelen

ShippingLine-variabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
current_price prijs
prijs original_price

Transactievariabelen

De volgende transactievariabelen zijn verwijderd en kun je niet vervangen in de Shopify Order Printer-app:

• authorization
  • message
  • test

Variantvariabelen

variantvariabele
Variabele in de verouderde versie van de Order Printer-app Variabele in de nieuwe Shopify Order Printer-app
grams weight

Metaveld-variabelen

Voor toegang tot een metaveld geef je de Naamruimte van het metaveld op en hoef je .value niet aan de variabele toe te voegen. Hier vind je meer informatie over metavelddefinities.

Gebruik bijvoorbeeld de variabele product.metafields.manufacturerid.value in plaats van de variabele product.metafields.custom.manufacturerid.

Raadpleeg de pagina Aangepaste gegevens in je Shopify-beheercentrum om naamruimtewaarden voor elk metaveld te identificeren. Metavelddefinities worden gegroepeerd op de objecten die ze gebruiken, zoals producten, varianten of bestellingen.

Filters toewijzen

Filters toewijzen
Filternaam in de verouderde versie van de Order Printer-app Filternaam in de nieuwe Shopify Order Printer-app
files_url file_url
payment_method en payment_methods Gebruik het veld transaction.gateway_display_name voor bestellingstransacties. Betaalmethoden worden niet meer ingedeeld in specifieke typen, zoals creditcard, debetkaart, bankoverschrijving. De verouderde versie van de Order Printer-app wees slechts een kleine subset van momenteel werkende betalingsgateways toe voor deze categorieën. Betalingsgatewayproviders houden de soorten betaalmethoden die klanten gebruiken in eigen beheer.