Editors selecteren en wisselen om papieren bonnen aan te passen

Je kunt de template voor je papieren bonnen aanpassen met de visuele editor of de code-editor.

Overwegingen

Neem de volgende aandachtspunten door als je wil kiezen welke editor je gaat gebruiken om je papieren bonnen aan te passen en als je van editor wil wisselen.

Aandachtspunten bij het selecteren van een editor

Lees hieronder de verschillen tussen de editors:

• Aanpassingen die je in de visuele editor hebt gemaakt, zijn van toepassing op alle papieren bonnen, zoals verkoopbonnen en aankoopbewijzen van cadeaus. Je kunt specifieke soorten bonnen aanpassen met de codebewerker.
  • In de visuele editor kun je ervoor kiezen wijzigingen toe te passen op één locatie of op alle locaties. Aanpassingen in de code-editor zijn automatisch van toepassing op alle locaties. Maar je kunt voorwaarden toevoegen om aanpassingen voor specifieke locaties weer te geven. Lees meer over het gebruik van controlestroom-tags met Liquid.
  • Wanneer de code-editor actief is, kun je de bontemplate niet aanpassen in de Shopify POS-app.
  • In de visuele editor kun je rechtstreeks naar de afdrukopties gaan, en wanneer de code-editor actief is, kun je dit via de instellingen van het Point of Sale-kanaal of de POS-app doen.

Meer informatie over de aandachtspunten bij het gebruik van de visuele editor voor bonnen en aandachtspunten bij het gebruik van de code-editor voor bonnen.

Aandachtspunten bij het wisselen tussen editors

Je kunt wisselen tussen de visuele editor en de code-editor om je papieren bonnen aan te passen. Lees de volgende aandachtspunten bij het wisselen tussen editors:

• De actieve editor is van toepassing op het Shopify-beheercentrum én de Shopify POS-app. Als je bijvoorbeeld overschakelt naar de code-editor in het Shopify-beheercentrum, worden de beschikbare instellingen weergegeven in de Shopify POS-app wanneer je de POS-app opent.
  • Je kunt alleen in het Shopify-beheercentrum wisselen van editor.
  • Je kunt de codebewerker alleen via het Shopify-beheercentrum op een desktop gebruiken.
  • De codebewerker is alleen van toepassing op POS Pro-locaties. Als je de codebewerker gebruikt en je hebt POS Lite-locaties, kun je de kop- en voettekst voor je Lite-locaties met de visuele editor bewerken.
  • Je aanpassingen worden voor elke editor apart opgeslagen en blijven behouden wanneer je van editor wisselt. Als je bijvoorbeeld in de visuele editor SKU-gegevens aan je bonnen toevoegt en dan naar de code-editor overschakelt, wordt de SKU niet op je bonnen weergegeven. Maar als je dan weer teruggaat naar de visuele editor, is de instelling voor weergave van de SKU nog steeds actief hierin en wordt de SKU op je bonnen weergegeven.

Overschakelen naar de code-editor

Je kunt naar de code-editor overschakelen als je wijzigingen in de templates voor papieren bonnen wil maken met HTML, CSS en Liquid.

Als je de code-editor wil kunnen gebruiken, heb je minstens één locatie met het Shopify POS Pro-abonnement nodig. Als je de code-editor gebruikt en POS Lite-locaties hebt, kun je de visuele editor gebruiken om de kop- en voettekst voor je Lite-locaties aan te passen. Lees meer over het gebruik van de code-editor.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of sale.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Instellingen > Aanpassing van bonnen.

5. Klik op ... > Code bewerken.

6. Klik in het modale venster Code bewerken op Code bewerken om te bevestigen.

Overschakelen naar de visuele editor

Je kunt naar de visuele editor overschakelen als je vooringestelde aanpassingen aan je templates voor papieren bonnen wil maken. Lees meer over het gebruik van de visual editor.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of sale.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Instellingen > Aanpassing van bonnen.

5. Klik in de sectie De opmaak aanpassen op Code-editor.

6. Klik op ... > Overschakelen naar visuele editor.

7. Klik in het modale venster Overschakelen naar visuele editor op Overschakelen om te bevestigen.